FREMDELES FOR «TYNN» IS PÅ GINADAMMEN

MILDVÆR TRUER DEN HAUGESUNDSKE SKØYTESESONGEN

Ginadammen har vært et populært skøytested for haugesundere i «hundre» år. Den lille dammen brukte å trekke til seg guttepjokker med skøyter fra hele byen, fordi den var en av de første der isen «holdt». Isdammen like ved Salhusveien, var også populær på grunn av tidlig tjukk nok is.
Forøvrig meldes det at ingen vann er trygge. Isen skal være 13 centimeter tykk før den blir godkjent og åpnet for publikum.
Den verste sprengkulda har gitt seg, så det er ikke sikkert at vi får skøyteis på Eivindsvannet i år.
Brannvesenet har riktignok sprøytet «Grytå», så der er det mulig å legge over i svingene med armene på ryggen, helt uten fare for å gå igjennom isen, men det spørs om ikke langtidsvarselet med plussgrader døgnet rundt vil korte av skøytesesongen utendørs nok en gang. Heldigvis har vi en fin ishall som kan kompensere.

Arkivbilde: Fra Eivindsvannet for noen år siden, da vi hadde vinteren på besøk litt lenger. Lengdeløpskøytene ble funnet fram fra loft og kjeller og rundetidene var både foran og bak skjema, med eller uten armene på ryggen. Gamle takter ble frisket opp igjen og etterpå var leggene som gelé, men gøy var det.