Kaldt som pyton!

Veden er dyr og vinteren er lang.

Det er den samme gamle leksa! Vinteren stikker innom, kuldegradene dundrer på vegger og tak. Som sultne hester utenfor stall-dørene til gamle Trudvang. Hele vedlageret til Obs Bygg ble revet bort på et par timer og siden har ikke LO bastionen hatt så mye som en flis på lager. Vi stakk innom, i går ettermiddag, bare for å konstatere at Obs Bygg sine paller var skål-tomme for ved. Det er håp om nye forsyninger, sies det, men ingen aner når.

Alternativet er å gjøre det selv, dra fram smergelskive og den sløve gamle øksen til morfar, om du har noen stubber liggende og en velbrukt huggestabbe, da kan du blir varm flere ganger på samme veden sier bestefar.
Strømmen koster flesk, ja egentlig mer enn det.Det samme gjør veden, her er ingen veldedighet fra Staten. Her er bare åger, fra ende til annen. Vi er ikke imponert av strømprisene, etter at prisen på sko og drivhus har blitt latterlig høye. Folk gjør så godt de kan i dette landet, men det er visst ikke gode nok. Jonas vil ha mer.
Støre trenger penger til å betale pandemien, sprøyter og høye politiske lønner.
Var det ikke meningen vi skulle spare oljefondet til en regnfull dag?
Nå har det «regnet» i flere år, jeg har aldri sett så mye «regn falle». Mange lurer på om de noen gang kommer til å se solen igjen. Oljefondet bare øker og øker, ja Norge tjente sykt mye penger i fjor, midt i pandemien.

Skal vi bare sitt og se på dette og si som kjerringa ute etter ved. Klarer jeg den kubben, så klarer jeg den, men det ble for tungt, hun kom hjem uten ved.
Mor Norge har mer enn nok energi, vi må bruke vett, vett og forstand. Lese folkeeventyrene! Der står mye klokt.