Kunsten å le……

Alle kan le og de fleste gjør det. Noen ganger ler folk så de griner, og får krampe i magen. De rister og bærer seg, opptrer som gale, fiser og promper, helt ukontrollert.
Vi vet i dag at det gjør godt, fordi latter er naturens egen medisin for god helse og et langt liv!
Det hersker overhodet ingen tvil om at godt humør har en positiv effekt, både på kropp og sjel. Studier har også vist at latter kan forbedre hjertehelsen, styrke immun-forsvaret og redusere smerter.
Jammen ikke småtterier, for en medisin du får uten resept!
Latter demper spenningene i kroppen og reduserer angst og depresjon. Le deg frisk, sier psykologene!

Når du ser deg rundt, er det utrolig mange hengetryner ute og går, altfor mange mennesker er triste og i dårlig humør med sur munn og de ler sjelden.
Kunsten å le bør derfor innføres som fag i skolen. Minst to timer i uken, der det blir undervist i latterens historie, latterens medisinske virkning og spesielt kunsten å le.
Psykologer, nevrologer, immunologer, professorer og leger har studert seg grønne, men ingen har egentlig funnet ut hvorfor vi ler. Joda vi ler fordi vi synes det er morsomt, men hvorfor synes vi det er morsomt?

Vi behøver latteren til å avvæpne den store strømmen av elendighet som velter inn over oss fra media, hvert eneste sekund, døgnet rundt.

Den aller beste medisinen er å skru av duppedittene, men det er vanskelig i dag, så nysgjerrige som folk har blitt.

Det sies at sykdom og skader oftere kan unngås, ved å pleie en sunn sans for humor.

Det hjelper også å se skrått på ting, og ikke ta alt så forbaska nøye, noen ganger er sånn passe, mer enn godt nok!

Kort sagt, viser det seg å være en direkte forbindelse mellom lykkelige holdninger og en sunn kropp.

Når det meste har gått på dunken og ingen har flere gode argumenter igjen, da er det tid for å dra fram galgenhumoren. Den har absolutt ingen grenser og er avmaktens svar på det meningsløse. Ta deg en kopp kaffe og la mobilen ligge. Det er tid for å sprite opp tilværelsen med Haugesunds Dagblad.