Knut Arild Hareide «gjør haugesunder av seg» fra 1. januar

I alle fall vil han ha kontoret sitt i Haugesund. Siviløkonomen Knut Arild Hareide ble forleden av Kongen i statsråd utnevnt til direktør for Sjøfartsdirektoratet med en åremålsperiode på seks år. Hareide tiltrer stillingen 1. januar 2022.

– Sjøfartsdirektoratet skal som kjent bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv. Som tidligere statsråd i flere departement, kjenner han både forvaltningen og sektoren godt.

Knut Arild Hareide ledet Kristelig Folkeparti fra 2011 til 2019 og har erfaring både fra kommunepolitikken og rikspolitikken. Hareide har vært stortingsrepresentant fra 2009 til 2021. Fra 2004 til 2005 var han miljøvernminister og fra 2020-2021 var han samferdselsminister. Hareide kommer fra Bømlo og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har bakgrunn som organisasjonsdirektør, prosjektleder og forretningsutvikler i Schibsted.