Nå haster det med bro til Fjelberg!

Borgundnuten troner i bakgrunnen med sin fantastiske utsikt over hele Sunnhordland. I forgrunnen fergestøet på Sydnes og rett over sundet Fjelbergøy. Det er over her det skal bygges bro, når bare de bevilgende myndigheter har gjort noen vedtak. En bro mellom øyene er et være eller ikke være for samfunnet på Fjelbergøyene,

HAUGESUNDS DAGBLAD: Over sundet her har det vært snakket om bro siden 60 tallet. Det handler om Fjelbergsambandet, mellom Halsnøy, Fjelbergøy og Borgundøy i Sunnhordland. Alle gode krefter er satt inn for å finne en løsning både teknisk og økonomisk. 250 millioner, kanskje mer kanskje mindre.
Fjelbergøyene er populære, spesielt i sommerhalvåret med alle sine viker og strender. Hyttebygging pågår hele tiden og det yrer av liv rundt Fjelberg Landhandel i Sjøstova, der det finnes marina og alle servicetilbud du trenger med bunkers, bensin, røyk og øl, som Odd Børretsen sier det så fint i sangen om når han skal ut og seile.
På Borgundøy finnes et moderne bygdehus, skole og bedehus. På Fjelbergøy ligger også den gamle kirken og prestegarden som er litt av en attraksjon. Kvinnherad kommune har et stort ansvar her og bør snarest ta tak i  saken for alvor og få fart på prosjektet. Her står det om å ta vare på en  kultur, et unikt landskap og fremtiden for en av de vakreste stedene som finnes i kommunen.
En av landets største fiskeoppdrettere Alsaker har etablert seg med oppdrettsmerder runt Fjelbergøyene og satser stort, med både veiprosjekter og nybygg. Han har slakteri på Sunde og er i høyeste grad en viktig aktør for næringslivet i Kvinnherad.
Bilfergen går flere ganger om dagen mellom Borgundøy, Fjelbergøy, Sydnes og Utbjoa, men frekvensen og komforten er ikke større enn at du føler deg satt tilbake i tid, når du ferdes til Fjelbergøy og Borgundøy med den eldgamle bilfergen Sveio. Og om natten er du prisgitt skyssbåter eller egen båt dersom du behøver å komme deg til eller fra.
Det er alvor nå, folk på Fjelbergøyene har ikke tid til å vente lenger!
Tobias

 

MF Sveio på Utbjoa fergekai og trafikken er etter måten stor både videre til Kvinnherad og Fjelbergøyene.

Sjøstova ligger idyllisk til ved Fjelbergsyndet. Her finner du en moderne dagligvarebutikk, bunkers døgnet rundt, dusjer og vaskerom, marina for store og små båter og mye mye mer.