Petroleumsnæringen skal utvikles videre og ikke stenges ned

Olje og energiminister Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug er igjen tilbake i rampelyset. Den populære politikeren fra Fremskrittspartiet, som ofte kaller en spade for en spade, er satt i en posisjon der hun får brukt alle sine retoriske talenter. Her er et klipp fra dagens kronikk i Aftenposten om petroleumsnæringens fremtid:

Hverdagshelter

Historien om Ekofisk minner oss også på hva næringen har betydd for enkeltpersoner som bor langs kysten og i kommuner inn i landet. Den er med å livnære titusener av familier over det ganske land.

Næringen er utrolig viktig for Distrikts-Norge også fordi den gjør at man kan bygge og bo i grisgrendte strøk og pendle til jobb i perioder. Man må ha jobb og inntekt for å kunne bo i Distrikts-Norge.


I julen er det mange stoler som står tomme når julemiddagen skal spises og gavene skal pakkes opp, fordi mamma eller pappa, søster eller bror er på plattform, supplybåt eller utfører andre viktige oppgaver knyttet til norsk sokkel. Det er på sin plass å takke dem for innsatsen de gjør for å skape enorme verdier for fellesskapet.

Faktum er at det er disse familiene og enkeltmenneskene som gjør at vi alle lever i Lykkeland. Det bør de fortsette med. Derfor skal petroleumsnæringen utvikles videre, ikke stenges ned.