Sylvi Listhaug ny leder av Fremskrittspartiet

Da er det gjort. Sylvi Listhaug har i dag overtatt klubba i Fremskrittspartiet etter Siv Jensen. Det er duket for friske meninger og Sylvi vil nok børste støvet av gamle kampsaker. Fremskrittspartiet sier ofte det folk tenker, men ikke tør si høyt.

Urettferdigheten skal vekk

– Fremskrittspartiet skal være det blå alternativet med hjerte for vanlige folk, sa partileder Sylvi Listhaug i sin tale til landsmøtet.

Nyvalgt partileder Sylvi Listhaug innledet programdebatten på Fremskrittspartiets landsmøte søndag. Der fikk vi se en kampklar partileder.

– De siste året har vært forferdelig. Over 200 000 nordmenn er helt eller delvis arbeidsledige, og absolutt ingenting har vært som normalt. Jeg vil snakke om tiden som kommer etterpå; hvor FrP vil trengs mer enn noen gang. I partiprogrammet som vi skal vedta i dag har vi løsningene Norge trenger etter denne pandemien er over, sa hun.

FrP trengs mer enn noen gang

Listhaug påpekte at staten det siste året har testet grensene for både grunnloven og vår frihet. Hun understreket at det har vært riktig med strenge restriksjoner, men at vi ikke må være naive.

– Mange politikere har fått smaken på hvordan de kan styre over hverdagen til folk flest. Den makten skal vi aldri la dem beholde. Det er en av de viktigste grunnene til at FrP trengs mer enn noen gang: Grensene for politikk må stakes ut på ny etter pandemien. Forsvaret for det norske levesettet og våre verdier blir viktig, sa hun.

– Norge står i en verdikamp som bare har blitt verre de siste årene, og det er dessverre nok en gang FrP som er nødt til å sette foten ned for angrepene på våre verdier. I Bergen har vi sett et rødgrønt byråd som vil forby at nye gater skal oppkalles etter menn, i Oslo har vi sett aktivister og politikere ta til orde for å fjerne statuer Winston Churchill; mannen som var en av de viktigste bidragsyterne for å redde Norge fra nazistene, la hun til.