Og Norge ror videre…..

13.10.2021 Jonas og Trygve har plattformen og regjeringen klar, listen blir sannsynligvis «lekket» i dag og Jonas overtar som statsminister i morgen torsdag. Vedum blir sannsynligvis finansminister.
Ansiktene vi har blitt vant til de siste 8 årene blir skiftet ut med noen kjente og sikkert flere mer eller mindre ukjente fjes. De skal styre Norge gjennom resten av pandemien, resten av året og forvalte landets kapital på en fornuftig og fremtidsrettet måte. Støre regjeringen skal legge fram budsjett og argumentere for sitt syn på hvordan landet skal formes de neste fire årene.
Med AP og SP skal vi fortsatt lete etter olje, vi skal fortsatt utvikle næring og industri og vi skal fremdeles tjene gode penger på den virksomheten som har sørget for at vi har det så godt som vi har det i gamle Norge.
Vi har mange spennende arbeidsplasser, gode universiteter, et godt utdannet helsevesen og bra kommunikasjon, både til lands og til vanns og i luften.
Det er nesten det samme, om Erna eller Jonas styrer, det er ikke så mange milliarder å flytte på i et norsk statsbudsjett. Selvsagt må de rød/grønne få markere seg, men det er litt rart å tenke på at Senterpartiet som en gang i ikke altfor fjern fortid var et borgerlig parti nå skal menge seg med sosialistene og vil hele tiden høre SV bjeffe i bakgrunnen når de skal gjennomføre saker.
Derfor må det være duket for både høylytte diskusjoner og kompromisser i kamelklassen, når de ideologiske sakene skal opp til votering.
Selv om noen har fått klima på hjernen, er det langt fra hverdagen for en norsk regjering. Det er tusen ting den skal ta stiling til, mange valg som må gjøres hele tiden, ikke minst må den finne samarbeidspartnere fra sak til sak.
Jonas vil få det travelt, men det tror vi han ser fram til. Erna får hvile litt på laurbærene etter 8 fantastiske år som statsminister, men hun sier klart fra at Høyre har ambisjoner om å komme sterkt tilbake allerede om 4 år.
I mellomtiden får vi oppføre oss, ikke bli fanatiske og drikke akkurat passe Møllers tran.
Ref foto: Hanne K.
– Gegge –