Statsministerkandidat, men vi får nå se da!

– Det viktigste er at vi får en ny regjering, sier Trygve Slagsvold Vedum.

HD 05.06.2021 Han har fått tilliten fra Senterpartiets landsmøte denne helgen. Vedum er partiets statsministerkandidat ved stortingsvalget i september. Stabile høye galluptall det siste året har gitt det gamle bondepartiet fornyet selvtillit og nå tror de det skal gå veien om et par tre måneder. Håpet er å danne regjering sammen med Arbeiderpartiet, uten SV, men det kan bi en lei nøtt. Velgermassen er pandemisk og ingen vet hvor haren hopper.
Alle vet at Jonas høyeste ønske i livet er å bli statsminister, og blir han det ikke etter valget i september, er det over og ut for hans politiske liv. Han har kjempet hardt og fortjener egentlig å bli statsminister, men nå har altså en kjelke kommet i veien, nemlig Trygve Slagsvold Vedum og da kan valget plutselig få en annen valør.
En ting er hva som blir sagt i forkant, en helt annen sak er hva partiene sier etter at valgresultatet ligger på bordet. Hvem kommer over og hvem kommer under sperregrensen. Kan gladkommunister og religiøse kludre det hele til, sammen med en gjeng syklende veganere?
Det er duket for en valgsommer vi sjelden har sett maken til, og bakom synger skogene med Erna i spissen og hun vil mer enn gjerne fortsette som statsminister.