I DAG ER DET VALG

I Haugesund plasker det ned og innimellom skinner solen, det er som om værgudene ikke klarer å bestemme seg for hvem de skal stemme på. Været er det lite å gjøre med, men din og min stemmeseddel kan gjøre stor forskjell, nettopp derfor er det svært viktog at folk stemmer.
Hvem skal styre Norge etter dagens valgtriller? Blir det Erna eller blir det Jonas? Blir et av småpartiene på vippen, klarer Kristelig Folkeparti å holde seg over sperregrensen, og hva med Venstre, kommer de inn på Stortinget i det hele tatt?

Vil Miljøpartiet de Grønne få nok stemmer til å komme i en slags vippeposisjon? Det finnes sikkert nok kommunister i Norge til at SV kommer over sperregrensen, mens «revolusjonspartiet» Rødt fremdeles ikke har nok tilhengere.
Bondepartiet, eller Senterpartiet som det heter i dag, vil gjerne styre landet sammen med Arbeiderpartiet, de har hatt en opptur det siste året og vil temmelig sikkert komme inn på Tinget med fornyet styrke, men om det er nok, vil vise seg i kveld. All gallup forteller at de borgerlige får et knapt flertall, men gallup er gallup og valg er valg. Listhaugeffekten er også en faktor som kan gi store utslag for Fremskrittspartiet?
Spennede blir det uansett.
Tobbias

Bildet: Statsminister Erna Solberg og Høyres mann på Tinget fra Haugesund Sveinung Stensland.