Hadia var i by´n

Valgkampen er i full gang. Er det Erna eller blir det Jonas som skal styre den norske skuta de neste fire årene? Det har sjelden vært så spennede, selv om uenigheten i norsk politikk ikke er så stor lenger.
Av Geir Kvam
Arbeiderpartiets nestleder og kanskje fremtidige leder, Hadia Tajik, besøkte Haugesund sist lørdag. Blant annet var hun i Skillebekkgata for å ta fengselet nærmere i øyesyn. Det er ingen tvil om at det gamle «slammeriet» trenger avsløsning.
Når det blir og hvor det blir vet ingen i dag, men Sveio har meldt seg på som en aktuell kandidat for lokalisering av det fremtidige nye fengselet på Haugalandet.

Hadia med en flik av det rosa fengselet i bakgrunnen. Foto Sigrunn Bjellebø Kvam

Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og leder for justiskomiteen på Stortinget. Hun er utdannet journalist fra høgskolen i Stavanger, har en master i menneskerettigheter fra Kingston University i England og master i rettsvitenskap fra universitet i Oslo.Tajik vokste opp i Bjørheimsbygd i Strand i Rogaland med foreldre som innvandret fra Pakistan på 70-tallet. Hun var tidlig aktiv i AUF Rogaland og var medlem av AUFs sentralstyre fra 2008-2010.Etter fullført journalistikkutdannelse begynte hun å jobbe i Stavanger Aftenblad, og hun har senere vært journalist i både Aftenposten, VG og Dagbladet.  23 år gammel fikk Tajik jobben som politisk rådgiver for Jens Stoltenberg, og var den yngste ved Statsministerens kontor noensinne, senere har hun også jobbet som rådgiver i justisdepartementet.  Tajik ble valgt inn på Stortinget første gang i 2009.  I 2013 ble hun kulturminister og ble da den yngste statsråden i Norge noensinne. Som kulturminister gjennomførte Tajik den delen av kulturløftet som innebar at 1 prosent statsbudsjettet gikk til kultur i 2014.

Stortingsrepresentantene Magne Rommetveit fra Stord, Hege H. Liadal fra Haugesund og ordfører Jorunn Skåden fra Sveio. Foto: Sigrunn Bjellebø Kvam