Det blir Jonas, men sammen med hvem?

22.9.2021 Hele Norge venter at at Jonas, Trygve og Audun skal bli ferdig med sonderingene sine som startet i Hurdal i dag. Målet er en tre-partis regjering, bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.
Egentlig et umulig konsept, fordi avstanden mellom Senterpartiet og SV er altfor stor. Begge må svelge kameler om de skal lykkes, på tross av at Senterpartiet i årevis og under hele valgkampen har sagt at de ikke vil gå i regjering med Sosialistisk Venstreparti. Vedum er nødt for å trave «urent» om han går inn i regjering med et venstrevridd SV.

20.09.2021 Sjelden har noen stått på så lenge og standhaftig for å bli statsminister i Norge som Jonas Gahr Støre. De fleste hadde gitt opp halvvegs, men ikke Jonas. Ennå gjenstår forhandlinger om regjeringskabalen med Senterpartiet og SV, så hele Norge er spent på hva resultatet vil bli.

Valgprognosen som ble lagt fram kl. 21.00 sist mandag kveld viste allerede da at Jonas Gahr Støre etter alle solemerker blir landets nye statsminister, kanskje i en flertallsregjering utgått av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Valgresultatet noen timer senere viste det samme.

Støre som har jobbet i 8 år for å bli statsminister, får endelig sin drøm til å gå i oppfyllelse. Han sier han er klar for å flytte fra barndomshjemmet og inn i Statsministerboligen.
Det er et langt mellom Senterpartiet og SV, derfor er det duket for sluking av kameler og eller kanskje ikke i det hele tatt. I så fall blir det en mindretallsregjering av AP og Senterpartiet, eller i verste fall en ren AP regjering.

Småpartiene svevde lenge rundt sperregrensen og Venstre så ut til å gå på en smell, men klarte seg med et nødskrik. MDG nådde ikke sperregrensen, det gjorde heller ikke Krf, de får likevel 3 stortingsrepresentanter hver på grunn av utjevningsmandatene. Det spesielle kommunistiske partiet Rødt kom over sperregrensen og fikk 8 representanter på Stortinget.