Over og ut!

donaldDonald Trump

Fremtiden uten Donald Trump har begynt

I dag er det slutt. President Donald Trump har takket for seg. USA og verden går inn i en ny fase, der Joe Biden skal lede an.
I går takket Melania for seg i en tale på Twitter. Nå er det bare 1 dag igjen til Donald Trump går av som president i USA og Joe Biden overtar.
Fremdeles er ingen blitt klok på den eksentriske forretningsmannen som dundret inn i Det Hvite Hus, uten noen som helst politisk erfaring. Han var læregutt fra første dag og er det fortsatt. Han gikk imidlertid løs på jobben med tilsynelatende tonnevis av selvtillit og skyhøye ambisjoner.

Forleden var han på grensen til Mexico for å skryte av den berømte muren som er under bygging. Hvorfor han gjorde det 7 dager før han går av som president er en gåte, men han fikk sagt at ytringsfriheten er i fare og at Nancy Pelosi sin politiske heksejakt er uten sidestykke i amerikansk historie, men den bebudede riksrett saken ser han på som latterlig.

President Donald Trump har han meddelt at han ikke skal delta når Joe Biden blir innsatt som president onsdag 20. januar. Et tilsynelatende hoderystende valg, men Trump er Trump og han gjør det på sin måte som Frank Sinatra synger det i «My Way».
Det er vanskelig å sette ord på det som skjedde i Washington onsdag 6. januar. Trump sympatisører brøt seg inn i Kongressen og bedrev respektløst hærverk. Et angrep på demokratiet, kalte kommende president Joe Biden saken. Trump ba på oppfordring demonstrantene oppføre seg og gå hjem. En kvinne ble skutt og drept, flere andre døde også i tumultene. President Trump tviholder på sine konspirasjonsteorier om at valget var rigget og at om alt hadde gått rett for seg, ville han vunnet med et «landslide» jordskred..
Mange mener at Donald Trump er en idiot som skuslet bort muligheten han fikk til å bli en stor og legendarisk president i USA. I stedet ser det ut til at han bare ble et intermesso som rotet bort hverdagene med sin lidenskap for golf, ville drømmer, halvsannheter og mistenksomhet. 

«The Donald» har hatt lite å stille opp med mot de utfordringene han har møtt, ja nesten som om han ikke brydde seg. Media har framstilt presidenten som en tullebukk, en uegnet klovn som ikke klarte å spille rollen. Han sa pandemien kunne forsvinne like fort som den kom.
Det som skjedde i og utenfor kongressen er helt bak mål og Donald Trump sine dager som troverdig president gikk den dagen ut på dato. Alle som satt med et snev av håp om at The Donald endelig skulle ta til fornuft og oppføre seg som en anstendig president, kan glemme det.
Det kan hende presidentvalget var tuklet med, at noe var rigget, men ingen bevis er lagt fram og da faller saken på sin egen urimelighet.
Ydmykelsen USA blir utsatt for overfor resten av verden er tragisk og åpenbar. Uansett politisk syn, har dette ingenting med demokrati å gjøre. Vi har hørt og sett på Donald Trump i fire år, men hva har vi hørt og hva har vi sett? Jo, en mann som forsøkte å være president, men fikk det bare neste til. Det vil nok bli gjenstand for skriverier i mange år fremover og Hollywood er ganske sikkert i ferd med å skrive manus.

Visepresident Mike Pence


Trump har han sagt han ikke skal være med på innsettelsen av Joe Biden som president. Men visepresident Mike Pence vil være til stede.
Dyktige og erfarne visepresident Mike Pence vil være en meget aktuell og god presidentkandidat for det republikanske partiet ved valget i 2024, men det er langt fram og mye kan skje før vi kommer dit.