Putin fra helvete!

Påskeliljene bugner ved Haraldstøtten. De bryr seg verken om pandemi eller Putins gale krig. Det kan se ut som om han er utsendt fra helvete av fanden sjøl.
foto: Sigrunn Bjellebø Kvam)
Det ser ikke ut til å være noen påskemorgen som slukker sorgen i Ukraina. Hvor lenge vil Putins helvete vare, spør folk. Vil krigen pågå til langt over påske, eller vil en slags fornuft få innpass i fredsforhandlingene og gjøre at det hele roer seg og Putin sitter igjen med en slags «gevinst». Men til hvilken pris?
Signalene fra Moskva tyder ikke på det og hvorfor er Kina så tause? Skal vi ikke gjøre det skikkelig her i verden? Skal vi ikke ha fred og fordragelighet? Skal vi ikke ha utvikling og fremgang? Hvorfor bomber da Putin Ukraina tilbake til steinalderen? Hvem skal rydde opp etterpå? Han sier han måtte gjøre det. Putin er ferdig både som president og menneske. Ingen gjør det han har gjort uten å bli hatet av en hel verden.
Alt som er bombet og ødelagt av Putins fulle soldater må bygges opp igjen. Det vil ta år og dag før sårene er leget, om noen gang. Verden blir helt sikkert anmodet om å hjelpe til slik den også gjøre i dag med millioner av flyktninger.

Vi kan gråte, vi kan klage vi kan kyte, men Putin bryr seg katten. Han turer fram som som et brautende troll uten sjel og samvittighet. Klart det er mange som ønsker å fjerne denne mannen som «liksom» er president i Russland, selv om han ikke er valgt.
Han er ikke lett å få has på. et må være trist å vita at man er uønsket i store deler av verden, spesielt de delene han liker så godt.