HVA SKJER?

JOURNALIST Geir Kvam på 70 tallet

Nyhetsbildet er broket og du skal ha tunga bent i munnen for å få med deg alt som skjer. Enda vanskeligere å holde rede på det som er sant og hva som er oppspinn. Nyheter er ikke lenger hva det engang var. Vi har nok bestandig hatt «fake news», men ikke slik som nå. I dag bløffes det over en lav sko, usannheter flommer over media markedet og dersom du ikke er skeptisk, kan du bli forledet til å tro at all galskapen i verden er sann.
_______________________________________________________________________________________

Illusorisk klima mare

FULL SOMMER 4 MAI 2024

20 grader i luften og 14 grader i sjøen. Det er en slags sommer. Folk jumper til havs og later som om det er herlig. Men det er det jo ikke, det er tross alt bikkjekaldt i sjøen. Men på land er det fint. 20 grader gir en slags syden følelse. Lettkledde med en øl i hånden er det sommer i Norge. Praktisk talt over hele landet. Vi vet det bare vil vare noen dager, men likevel, er vi gode på å late som om sommeren er kommet og skal bli her til langt ut i september. Heller i en ny øl og kaster T-skjorta.


AMERIKANERNE OG OSS

AMERIKANERNE OG OSS

(Klipp: Bergens Tidene)
Europa er mindre hardtarbeidende, mindre ambisiøse, mindre risikovillig og mer regulert enn USA, ifølge den norske oljefondssjefen. Det skriver Financial Times, som har intervjuet Nicolai Tangen. Oljefondsjefen sier til avisen at det er «bekymringsfullt» at amerikanske selskaper overgår sine europeiske konkurrenter på innovasjon og teknologi, noe som fører til at amerikanske aksjer presterer langt bedre.

Kineserne og oss

Verden etter Donald Trump? Kan Biden gjøre det? Blir Putin virkelig sittende til 2036? Vil Xi i Kina bli en ny Mao med all makt i «himmel og på jord»? Vil kineserne overta hegemoniet som verdens største supermakt? Eller vil diktatorene snart møte sine intellektuelle overmenn?
Har pandemien rokket ved tankene våre og permanent ledet oss inn i en ny virkelighet?
Hva med tradisjonell religion, er kristendom i ferd med å gå ut på dato?

SNART BLIR DET «RØYKING FORBUDT»
ALL OVER THE PLACEStorbritannia? Vil Boris Johnson og hans kumphaner finne fram til gammel storhet og gi Great Britain respekt og innflytelse i «hele halve verden» etter at de har gått ut av EU?
Nå er det jo klima som er i skuddet, i enkelte kretser, og de har en tendens til å få låne mikrofonene i media så mye de vil.
Norge har gått bananas med el-biler og vindmøller, men vil trenden vare? Regjeringen setter høye klimamål, men hva hjelper det om et bitte lite glissent befolket land her oppe under nordkalotten tar noe grep? Alt sammen er bare symbolpolitikk, der politikere leker at de gjør noen som helst forskjell og danner et slag forbilde for resten av verden.
Sann mine ord, snart kommer et forslaget om å slutte å selge tobakk.
Jada vi satt i Sikkerhetsrådet et par år, men fikk vi gjort noe der da? Fikk vi sagt noe som andre lytter til, eller er det Putin og Xi sin vetorett som styrer det hele?
Hva i alle dager skal vi med et Sikkerhetsråd der noen få stormakter har alt de skulle ha sagt og vi andre kan si og mene så mye vi vil, uten at det betyr et skvatt?

EL-BIL ER EN MORSOM VARIANT

Vil verden virkelig på nytt forsøke seg med el biler? Ser sånn ut.
En nylig kjøretur gjennom Europa viste at det nesten ikke finnes el-biler på veiene, men tusener på tusener av trailere og ingen av dem går på strøm. Det er satt opp fine ladestasjoner på bensinstasjonene i Tyskland, men få lader! Likevel sakte, men sikkert, tar salget av el-biler seg opp i Europa.

Hvorfor driver russerne å rasler med sablene, som om de ikke er klar over at en eventuell krig vil være det reneste selvmord? Hvorfor reiser så mange russere til vesten og kjøper hus over en lav sko, eksempelvis i Spania. Er de ikke happy med forholdene Putin har stelt i stand i hjemlandet? Du ser dem på lang vei, de kjører dyre biler og damene kler seg i bling, bling.
Noen sier russerne driver med hvitvasking av penger, noen vet at de gjør det når de kjøper opp rader av eiendommer og bygg.

Vi er midt inne i Koronapandemien og den har snudd opp ned på mye og vil tydeligvis gjøre det en god stund til. Verden har problemer med å få vaksinert folk. Det er altfor mange vaksinemotstandere i Afrika, der har de nesten ikke vaksinert noen.
USA sliter også med å få folk til å vaksinere seg.

Arbeiderpartiet ligger greit på gallup. Jonas tror fremdeles han kan bli statsminister og gå i kompaniskap med den lattermilde Vedum som med sitt Senterparti lå over 20 prosent på gallupen en periode, nå nede i 16. Småpartiene ligger alle og vaker rundt sperregrensen, men vil de forbli der? Rødt for eksempel, trekker en del stemmer, selv om folk ikke aner hva de står for.

Spørsmål: Er klimaproblematikken bare et skalkeskjul, en oppkonstruert «løsning» som skal få alle til å tro at vi kan gjøre noe med været, at vi kan hindre temperaturen i å stige, at vi kan overliste solen ?
Fornuften tilsier at klima skifter og har alltid gjort det, solen har sannsynligvis det meste av skylden og den gjør som den vil. Her oppe i Norge har vi hatt både istid og tropisk klima.

Tilbake til steinalderen

«Det er vanskelig å være beskjeden, når men er helt uten feil», heter det i en gammel traver. Jeg tenker på Taliban som «på et vipps» overtok makten i Afghanistan, da USA trakk seg ut etter 20 års forsøk på å få struktur og orden på det opprørske landet.
Hvem har bedt dem gjøre det? Vil de styre et land med religion og kvinneundertrykkelse?
Det er underlig at slikt er mulig i 2021.
Kvinner i Kabul går i tog for rettferdighet, men blir møtt med tåregass og skarpe skremmeskudd.
Folk må gjerne tro hva de vil, men å dra et helt land med seg i dragsuget av eldgammel religion, er neppe verken fornuftig eller sunt, det minner mer om tilbake til steinalderen.
Rart at mannfolkene i Afghanistan behandler kvinner så dårlig. De som har satt dem til verden og passet på dem i oppveksten. Er det bare religion, eller er det eldgammel gammel kultur som lever videre til tross for sitt syke innhold.Stor sykepleiermangel!

Lill Sverresdatter Larsen


– Norge mangler 7000 sykepleiere, sier lederen i Sykepleierforbundet Lill Sverresdatter Larsen. Søknadene til yrket har tatt seg opp, så det øynes optimisme for fremtiden. Sykepleierne er i dag er godt betalt og alle får jobb etter endt utdannelse.

Tirsdag 6. april 2021:

Det er en stund siden vi var innom her. Så mye har skjedd siden sist. Trump er ikke lenger president i USA og pandemien herjer fremdeles. Det vaksineres bokstavelig talt for livet over hele verden.
Norge rusler og går på tross av alvorlig koronanedstengning. Bare dagligvarebutikkene, apotekene, frisørsalongene og vinmonopolet har åpent.
Pandemien har åpenbart at vi har stor importert arbeidskraft her i landet.
Innvandrermiljøene rundt Oslo har også høy smittefrekvens.
Nå snakkes det om at alle voksne folk i Norge over 18 år skal ha fått tilbud om vaksinering i løpet av juni.
Det er ingen tvil om at koronaen hemmer både kreativitet og drømmer, den legger en demper på livet enten vi vil eller ikke. Vi kan ikke rømme fra den, men vi kan håpe vaksineringen går «smertefritt» fremover og at verden ser litt mer normal ut til sommeren.
En annen ting er hva koronaen har gjort med tankene våre og hva det vil gi seg utslag i. Det er tross alt stortingsvalg til høsten.

Onsdag 21. oktober 2020

Nyhetene domineres av presidentvalgkampen i USA, rettssaken mot samboeren til Wara og den evige disputten mellom Arbeiderpartiet og Høyre, som ikke kan bli enige om noe som helst de egentlig når alt kommer til alt er helt enige om. 
Harryhandel i Sverige har stoppet opp og svenskene klager sin nød, vi drar ikke over til søta bror og kjøper bacon og røyk lenger. Forresten har vi snart sluttet å røyke alle mann. Vi vil ikke ha svenske tilstander i Norge og alle som tenker selv vet hva som menes med svenske tilstander. Det norske kjøpmennene på grensen har fått en ny vår og en voldsom økning i omsetningen. 
Verden venter på vaksine mot korona-viruset. Noen sier før nyttår, russerne snakker om en måneds tid. Det blir gratis å vaksinere seg i Norge og en etikkomité ska forslå prioritering av hvem som skal få vaksine først.
Den gale «ubåtkapteinen» Peter Madsen klarte å rømme fra fengselet der han sitter på livstid for et bestialsk, meningsløst drap på den kvinnelige journalisten Kim Wall.
Madsen ble imidlertid raskt innhentet og «putta inn» igjen. Media velter seg i saken som har fått mye oppmerksomhet. Når kommer boken/filmen?
HBO vil lage TV serie av Jo Nesbøs roman «Sønnen». 
Vindmøller er ikke lenger populært i Norge. El bilen skal også være med å betale for veibruk, så det går mot slutten for de gyldne tidene.
Helseministeren håper på godt skiføre i vinter, slik at folk kan komme seg ut og få masse frisk luft. 

Mandag 12. oktober 2020

Nå har de funnet ut at Nord Korea selger våpen og narkotika til gud og hvermann som har penger og vil betale. Regimet er på felgen og millioner lever på sultegrensen. Selv om Kim den tredje, som tross alt har bodd i vesten da han studerte i Sveits, er fullstendig klar over galskapen, kan han lite gjøre. Her er bygget et konsept baser på makt over makt, frykt og angst og folk får verken reise inn eller ut av landet. 
Det er helt på trynet at noen skal ha det slik i 2020, Donald Trump har besøkt Kim et par ganger for å snakke ham til vett, foreløpig uten tilsynelatende resultat. 

Torsdag 1. oktober 2020

Den store saken er selvsagt debatten mellom Donald Trump og Joe Biden som ble en farse. 

Søndag 27. september 2020

Statsminister Mette Frederiksen på Facebook:
– Sharia hører ikke hjemme i Danmark!

I går og i dag kan vi lese om skilsmisse kontrakter basert på sharia. På Funen. I Danmark. Dette er feil. Det er kvinneundertrykkende. Det er ikke dansk. Og det må aldri, aldri bli dansk.
I regjeringen vil vi gjøre alt i vår makt for å stoppe dette. En imam bør ikke blande seg inn i skilsmisse i det hele tatt. Det er kun et valg som skal gjøres av de to personene som inngikk ekteskap på den tiden. Ingen andre. Dette bekrefter vår frykt for de udemokratiske tendenser som finnes i deler av Danmark.
Vi skal gjøre alt vi kan for å stoppe det.

Torsdag 3. september 

Så kom regnet!
Dagens oljepris $ 43.34 (synkende)
Oljefondet er i dag på 10 469 milliarder kroner
Fremdeles mange restriksjoner på grunn av korona i Europa. 
Tour de France pågår
Nicolai Tangen har begynt på jobb i Oljefondet
Almenningen bybad 13
Kvalsvik 15
Eivindsvannet 16
President Donald Trump mot Joe Biden blir uansett en rå batalje om nøyaktig to måneder. Biden leder på meningsmålingene, men Trump har klokketro på «landslide» seier.
FK Haugesund har vunnet i det siste, men fremdeles uten tilskuere på tribunen. Ligger midt på tabellen.

Torsdag 20. juli 

Sommeren er her fremdeles, nå med litt regn.
Skogen er full av tyttebær og blåbær.
Landlivet er herlig.
20,9 Eivindsvannet
20.0 Fjelberg
16,8 Kvalsvik
20,8,4 i Aksdalsvannet
18,8 i Dragavik
Oljeprisen er i dag $ 45.17. 
Oljefondet er på 10 253 milliarder kroner
Tangen saken er fremdeles en varm potet.  Tar han jobben som leder for Oljefondet, eller går han lei all bruduljen og takker for seg?
Venstre skal ha ny leder og valget står mellom en småbarnsmamma, en muslim og en mann som heter Rotevatn. Alle tre har sagt jatakk til jobben, men hvem som får den blir ikke avgjort før på landsmøtet i slutten av september. 

Mandag 15. juni 

Flere stygge drukningsulykker
Hopp i havet om du tør, men foreløpig er det rimelig kaldt.
16,4 i Aksdalsvannet
14,4 i Dragavik
Oljeprisen er i dag $ 38.12 litt synkende. 
Oljefondet er på 10 351 milliarder kroner
Verden går sin skjeve gang, med koronavirus eller ikke.
Folk begynner å gå lei, men er det så lurt?
Slåttonna er i full gang
Mange har det travelt, men noen har det ikke travelt i det hele tatt. Vil vi noen gang komme tilbake til normalen, om den finnes lenger?

Søndag 14. juni 

I natt regnet det, men nå kl. 8.45 er det allerede over 20 grader.
Nydelig golf-vær
Nydelig hyttevær
Nydelig båtvær
Oljeprisen er i dag $ 38.82 og stigende.
Oljefondet er i dag på …………. milliarder kroner

 

Torsdag 11. juni 

I dag er det sommer og 24 grader. 
Nydelig golf-vær
Oljeprisen er i dag $ 39.79 og stigende.
Oljefondet er i dag på 10 333 milliarder kroner

Torsdag 4. juni 

I dag regner det. 
Ikke golf-vær, med mindre du er hekta
Oljeprisen er i dag $ 39.27 og stigende.
Oljefondet er i dag på 10 262 milliarder kroner

Søndag 31. mai 

Nydelig vær, fortsetter. 
Golfvær
Oljeprisen $ 37.35
SpaceX vellykket ut i rommet. Ny fjær i hatten til Elon Musk.
Opptøyer i USA. Afro-amerikanerne med ris til egen bak.

Torsdag 28. mai

Godvær på gang.
Muligheter for golf
Oljeprisen $ 35.00 
Oljefondet 10343 milliarder kroner 
Livet er fremdeles på brems.
Trump og Biden har begynt å kvesse seg på hverandre, midt i Koronaen.
Space X skulle opp i dag, men ble utsatt til lørdag på grunn av dårlige værforhold. 

Lørdag 23. mai

Regn! Neste uke ser litt bedre ut, men ingen sommervarme.
Muligheter for golf
Oljeprisen $ 35.06 
Fremdeles Korona
Sure tryner 
Bare en måned til sola snur
Så mange vil ha sugerør i Statskassen og håper på tilskudd både for det ene og det andre tvilsomme prosjektet. 
Neppe åpning til Spania med det første. Noen snakker om slutten av august.

Torsdag 21. mai
(Himmelspretten)

Skyet vær, men 16 grader i kveld
Oljeprisen $ 36.08, stigende.
Smittefaren ikke over, vi må holde ut en stund til.
400 000 arbeidsledige.
Fremdeles veldig mye snø  fjellet.
Det går mot ferie i Norge.
Ingen åpning før Danmark gjør det!
– Det blir ingen jul uten snø, sa redaktør Friman Pløsen i Flåklypa tidene:
– Det blir ingen sommer uten røde pølser på strøket i København, sier nå jeg da.
Ennå er det ingen som vet hvordan det vil bli, men mye tyder på at mange er innstilt på ferie i Norge. En ting er sikkert, det blir ikke mange utenlandske turister, så vi får ta til takke med oss sjøl. 

Lørdag 16. mai

Det er korona fremdeles. Halvskyet og blest. Vi venter på mer åpning, flere signaler om at nå går det mot lysere tider. Bare godt og vel fire uker til sola snur, men vi nøler med å kjøpe nye hagemøbler?
Oljeprisen er $ 32.66. Bensin koster rundt 12 kroner literen.
Nesten ingen fly i luften. Sydenfarerne sitter på vent og håper på bedre tider. Hurtigruta går nesten uten passasjerer.
Litt økning i trafikken og litt mer «trøkk» på Rema og Kiwi i perioder, men for det meste rolig og avventende. 
I morgen er det amputert 17. mai med hjemmefrokost, lunsj på terrassen og flagget til topps, helt uten kapproing og barnetog. Vi liker det ikke, men det er bare sånn det er, korona døgnet rundt. En meter avstand, nys i albuen, vask hendene og bruk vett. Snart er det over, snart vil verden komme tilbake slik vi kjenner den, men virusen har gjort noe med oss, og det spørs om alt noen gang blir som før?

Fredag 8. mai

Halvskyet vær over Haugesund. Gradestokken litt over 10. Fremdeles koronastillhet. På mandag åpner skolene igjen. Debatten har begynt i etterpåklokskapens navn om hva som kunne vært gjort og burde vært gjort, i stedet for det som ble gjort.
Norge har til nå sluppet «lett» fra koronapandemien. Få har mistet livet og få har blitt syke i forhold til andre land som Italia, Frankrike , Spania, Storbritannia og USA, der dødstallene har vært ekstreme.
Ennå vet vi ikke om krisen er over, men alt tyder på at ting går rette veien også ute i verden. Bare tiden vil vise om «gjenåpningen» blir vellykket, eller om det må settes i verk nye tiltak.

Onsdag 6. mai

Oljeprisen fortsetter å stige og er i dag $ 31.34 pr. fat. Forøvrig går verden sin skjeve gang. Det åpnes opp, som det heter, i mange land, også i Norge. 
Enda ingen signaler om flytrafikken og når den vil ta av for alvor. 
I Spania er det 19 grader i sjøen og solen lokker som aldri før. 
Her hjemme er det solgt mange nye båter og spådommene går ut på at det vil bli en travel sommer på sjøen.   

Manag 4. mai

Oljeprisen stiger og er i dag $ 27.80 pr. fat. Norwegian er foreløpig reddet fra konkurs. Det er koronatider. Det jobbes over hele verden med å fremskaffe en vaksine, og Norge bidrar med 2 milliarder kroner til formålet. Situasjonen er fremdeles spent og selv om tiltakene blir lempet litt på, både her og der, vil det nok gå en tid før vi finner oss selv igjen. 
Været i Haugesund er pent, men en vind fra nord gjør det bikkjekaldt i skyggen. Tulipanene blomstrer som bare det, våren er her, men varmen lar vente på seg. Vi håper den kommer snart, med tanke på 17. mai like rundt hjørnet. 

Torsdag 30. april

Oljeprisen er $ 24.40 pr. fat. Norge kutter ned på den daglige produksjonen. Det er for å gi sitt betyv til å få opp prisen. Ingen er tjent med den lave oljeprisen, det vil i lengden gå ut over så mangt. 
Verden går på tomgang, vi verken tenker eller drømmer slik vi gjorde før koronaen. Lever i en slags dvale med antibac og nysing i albuen. 
Kom ikke her å snakk om global oppvarming, kom ikke her å snakk om globalisering, kom ikke her å fortell at vindmøller er løsningen, kom ikke her og si at kollektivtrafikk er gøy, og fortell ikke meg at verden snart vil bli som før igjen.

Mandag 27. april

Da er det

Tirsdag 21. april

Aldeles nydelig vær, med stormende sol fra knallblå himmel, varmegrader så det holder i alle fall i solen.
En dag for uteliv, kanskje en lang spasertur. 

Mandag 5. april

Enda går dagene, sakte mot vår. I dag skal vi se 13 tallet på gradestokken. 
Vi er inne i påskeuken, eller den stille uken som noen kaller det. Ja det går nesten ikke an å få det stillere. Folk sitter på vaggel hjemme i sine egne stuer og hus og håper alt egentlig bare er en vond drøm.
Været i Haugesund er regn, opplett og 4 grader.
Oljeprisen har karret seg opp over $ 34 fatet.
Oljefondet ligger under 10 000 milliarder.
NRK sender virusprogram hele dagen og har mange seere. 

Onsdag 1. april

Say no more! Korona herjer over hele verden. New York sliter. De som dør er for det meste eldre mennesker. Likevel blir vi fóret hver eneste våken time om tallet på smittede og syke. Folk vet ikke hva de skal tro eller håpe på. Noen sier dette kan ta tid, andre det vil gå over i løpet av april.
Det blir hjemmepåske i år. Ingen overnatting på hytta, det er forbudt.
Været i Haugesund er regn og 7 grader, som vanlig.
Oljeprisen er nede på $ 24 tallet
og Oljefondet under 10 000 milliarder.
Mye tørrprat på NRK, men sjelden noe nytt.

Onsdag 18. mars

Say no more!
Vi sitter og venter. Går nesten ikke noen sted. Handler litt og ser på NRK sitt «virus TV»
Mye virus i nyhetene og noen maler fanden på veggen, mens andre har en litt lempeligere tilnærming.
Været i Haugesund: Skyet, 7 grader, nordavind.
Oljeprisen synker $ 26.50 
Haugesund lufthavn får hjelp.
Oljefondet kr. 10 078 milliarder
Hyttefolk i fjellet reiser hjem.
Svenskene kjører alpint som bare det og sitter som sild i tønne på afterski.

Mandag 16. mars

Say no more!
Litt hamstring, men ikke hysterisk.
Ta tak i noen du har tenkt på å gjøre lenge? 
Været i Haugesund: Skyet, 6 grader
 Spania stenger grensene! 
Oljeprisen synker $ 30.00 
Haugesund lufthavn får hjelp.

Søndag 15. mars

Say no more!
Hva gjøre vi nå da? 
Været i Haugesund: Bikkjekaldt, sur vind, regn, våt asfalt. Ved i boksen, fyr i peisen.
Alle må gjøre det de kan for å stoppe Korona! 
Fra Spania til Norge, rett i karantene! 
Oljeprisen $ 35.00 
Flyplasser og havner stenges.

Onsdag 11. mars

Say no more!
Været i Haugesund i dag: Først regn, så opplett, solgløtt, så regn. Våt asfalt. 
Korona går tilbake i Kina? 
Fra Italia til Norge, rett i karantene! 
Tommere gater! 
Oljeprisen $ 35.80 
Oljefondet 10 005 milliarder kroner
Jahn Teigen bisatt

Tirsdag 10. mars

Say no more!
Ingen vet hvordan dette vil ende, men de fleste håper og tror koronaviruset vil gi seg i løpet av relativt kort tid.  
Rolige dager på flyplassene, folk utsetter eller avbestiller. 
Gatene er tomme i Firenze.
Koronaviruset stenger Italia!
Oljeprisen $ 37.40 
Oljefondet 9942 milliarder kroner
Været i Haugesund i dag: Først regn, så opplett. 
Norwegian varsler permitteringer.

Lørdag 7. mars

Say no more!
Frykten for coronaviruset i Norge kan få store økonomiske konsekvenser? 
Holmenkollrennene går sin gang, uten publikum!
Skoler stenges. 
Allerede alvorlig mange avbestillinger for turistnæringen.
Flyselskapene sliter med halvfulle fly
Oljeprisen $ 45.54 (synkende)
Oljefondet……..
Været i Haugesund i dag: Først sol med vårfornemmelser, så overskyet, så kom regnet, sur vind,  0 – 2 grader. 
Donald Trump……

Fredag 6. mars

Say no more!
100 registrert smittet av koronaviruset i Norge og det baller på seg. 
Holmenkollrennene går sin gang, men uten publikum! Skoler stenges. 
Kan bli meget alvorlig for turistnæringen.
Oljeprisen $ 47.73 (synkende)
Oljefondet 10 076 milliarder ( synkende)
Været i Haugesund: Sol, 0 – 2 grader. 
Mer og mer tyder på at Biden vil bli demokratenes presidentkandidat. 

Tirsdag 3. mars

Say no more!
Koronaviruset snur verden på hodet og
kan bli alvorlig for handel og vandel.
Hotellene har begynt å merke det.
Oljeprisen $ 53.07 (stigende)
Oljefondet 10 176 milliarder ( synkende)
Været i Haugesund: Litt sol, bris, bikkjekaldt. 0 – 2 grader, våt asfalt. 
Det kan bli Biden mot Trump

Lørdag 29. februar

Say no more!
I dag er det skuddårsdag. Denne ekstra februardagen som dukker opp hvert fjerde år og gjør måneden 24 timer lenger.
Oljeprisen 
Oljefondet 10 ….. milliarder ( synkende)
Været i Haugesund: Sur vind, bikkjekaldt. 0 – 2 grader. 

Fredag 28. februar

Say no more! Det er snø på Olalia
Verdensøkonomien kan få seg en smekk 
Oljeprisen nærmer seg 40 tallet, i dag $ 50.08 (synkende)
Oljefondet 10 160 milliarder ( synkende)
Været i Haugesund: Sol, skyet, bris surt og kaldt. 0 – 2 grader. 

Torsdag 27. februar

Say no more!!
Corona: 
Virusen fra China sprer om seg, også ett registrert tilfelle i Norge, men det kan være flere.
Dagens Donald Trump:
Mener USA er godt forberedt på å håndtere viruset om det kommer til landet.
Oljeprisen på vei ned, i dag $ 51.28 (synkende)
Oljefondet 10 457 milliarder ( synkende)
Været i Haugesund: Sol, snøbyger, bris surt og kaldt. 0 – 2 grader. 

Lørdag 22. februar

Say no more!! Vi er best i verden på langrenn og i skiskyting, og det er moro synes mange  som heier foran TV skjermen med bokseøl og potetchips med dip, slik de har gjort i generasjoner.
Dagens Donald Trump: ………
Oljeprisen litt ned, i dag $ 58.34
Oljefondet 10 790 milliarder ( sist vi sjekket)
Været i Haugesund: Regn, vått, vind, surt og kaldt.

Torsdag 20. februar

Say no more!! Demokratenes valgkamp foran presidentvalget i USA går unna, med humor, hogg og belegg og milliardæren Michael Bloomberg. 
Donald Trump:
Hvorfor må Bloomberg ha en kasse å stå på?
Oljeprisen stiger og stiger, i dag $ 59.78
Oljefondet 10 790 milliarder
Været i Haugesund: Regn, vått, surt og kaldt
3,5 meter snø i Røldal
Finansminister Bjørn Tore Sanner:
God vekst i norsk økonomi!

Tirsdag 18. februar

Say no more!! En sportsjournalist i avisa Nordlys vil «flytte» Holmenkollen til Tromsø.
Han tror ikke Oslo vil ha et fnugg igjen å arrangere langrenn på om 20 år. 
Melodi Grand Prix: Stor ståhei for ingenting!
Ingen økning i bompengene!
Snø, men det ble ingen vinter denne gangen heller!
Været i Haugesund: Forbigående solgløtt
Olalia:……
Oljeprisen $ 57.71 (stigende) 
Oljefondet kr.10 804 milliarder
Dagens haugesundsord: Nai!

Torsdag 13. februar

Været i Haugesund: Sludd
Olalia:  Endelig snø.
Oljeprisen $ 56.58 (stigende) 
Oljefondet kr.10 751 milliarder

Fredag 7. februar

Været i Haugesund: 6-7 grader, opplett.
Vågslid:  minus 5, flau vind, opplett.
Oljeprisen $ 54.80 (synkende) 
Oljefondet kr.10 717 milliarder
Bensinprisen kr. pr………. liter

Mandag 3. februar

Været i Haugesund: Kaldt, slatt, 0 grader
Oljeprisen $ 55.84 (synkende) 
Oljefondet kr……………  milliarder
Bensinprisen kr.14.59 pr. liter
Kineserene bygget kjempestort sykehus på 10 dager.
Superbowl i USA
Mye ski på NRK i helgen, for mye mener folk.
Butikkene selger jordbærkart og kaller det jordbær. Harde, hvite inni og sure!
«Ikke et akebrett å se, men hva kan du vente, det finst jo ikke sne.»

Søndag 2. februar

Været i Haugesund:
Regn/ vått/ 7 grader.
Oljeprisen $ 56.64 (synkende) 
Oljefondet kr……………  milliarder
Bensinprisen kr………….. pr. liter
Viktor Hovland klarte ikke cutten i Phoenix
Kinesere dukker opp over alt. 
Coronaviruset enda ikke under kontroll
Storbritannia ute av EU!
Det står om Sanders og Biden?
Trumps advokater mener demokratene har korrupte motiver

Fredag 30. januar

Været i Haugesund:
Opplett, solgløtt, 5 grader.
Oljeprisen $ 57.94 
Oljefondet kr.  10 527  milliarder
Bensinprisen kr. 14.59 pr. liter
Palestina avviser Trumps fredsplan, liker visstnok bedre å leve på almisser og være uvenner med Israel. 
Iran går «stille i dørene», av frykt for hvem som kan bli den neste.
I Norge diskuteres «iskanten». 
Landbruket forvitrer hver eneste dag. 
Folk sitter inne med iPhone og iPad, og håper verden er der når de neste gang stikker hodet ut døren. 

Tirsdag 28. januar

Været i Haugesund: Regn
Oljeprisen $ 58.16 (synkende)
Oljefondet kr.  10 452 milliarder
Bensinprisen kr. 14.99
Barte Sam har skrevet bok
Senterpartiet har hatt stemmer på lån
Fremskrittspartiet «leverer varene»
 

Mandag 27. januar

Været i Haugesund: Bare regn
Oljeprisen $ 58.56 (synkende)
Oljefondet kr. 10 487 milliarder
Mange tanker om den «nye» regjeringen:
Fremskrittspartiet glad de er kvitt «åket»!

Lørdag 25. januar

Været i Haugesund: Bare regn
Oljeprisen $ 60.56 (synkende)
Oljefondet kr. 10 418 milliarder
Bensinprisen i Haugesund kr.15.19
Omstokk i styre og stell
OMG: Radja og Hareide inn i regjeringen
Trump ber klimafantastene sette inn trykket mot de land som virkelig utgjør en trussel.

Fredag 24. januar

Oljeprisen $ 61.92
Oljefondet kr. 10 418 milliarder
Bensinprisen i Haugesund kr.15.29
Regn, regn, regn….
Hanne Krogh (64) i dag.
Renten forblir uendret på 1,5 %, og vil være det i lang tid fremover, melder Norges Bank.

Torsdag 23. januar

Oljeprisen $ 62.64
Oljefondet kr. 10 428 milliarder
Brukbart vær i går
Demokratene kjemper desperat for å få president Donald Trump fradømt sitt embete.
Godt mulig alt koker bort i kålen i neste uke!
Bensinprisen kr. 15.09

Tirsdag 21. januar

Fremskrittspartiet går ut av regjeringen!
Erna Solberg fortsetter med Krf og Venstre i «ny» regjering. 
Spørsmålet er: Vil dette gi Frp oppsving på gallupen og flere stemmer ved valget i 2021?
Oljefondet i dag er på 10389 milliarder kroner
$ 65.20 pr. fat er dagens oljepris 
Bensinprisen kr. 15.59
Været: Ingen vinter i sikte! 

Fredag 17. januar

Oljefondet 10357 milliarder kroner
$ 64.86 oljeprisen faller litt igjen
Været: Ingen vinter i sikte. Stort sett skyet vær i Haugesund, 8 grader, lett bris. 
Irans leder kaller Trump for en klovn, ja på seg sjøl kjenner en andre. 
Bensinprisen i Haugesund ……
Donald Trump ber Iran komme til forhandlingsbordet
Harry og Meghan saken, sett i perspektiv, helt helt latterlig. 
Bråk i regjeringen: En kynisk IS kvinne blir hentet hjem til Norge og slett ikke alle er enige i det.

Mandag 13. januar

$ 64.66 oljeprisen faller litt igjen
Stort sett pent vær i Haugesund til en avveksling, 7 grader
Folk er misfornøyd med styre og stell i Iran
Skjøt ned passasjerfly og bløffet i tre dager
Bensinprisen i Haugesund 15.59
Donald Trump ber Iran komme til forhandlingsbordet
Harry og Meghan møter dronningen i en sak som egentlig bare er flisespikkeri om pomp og prakt.

Lørdag 11. januar

 

Været: Sol og omtrent 0 grader i går, men vil ikke vare, i dag skal det bøtte ned.

Oljeprisen $ 65.05
Bensinprisen i Haugesund i går kr. 15.66
Donald Trump forsøker å få til en diplomatisk løsning med Iran.
Harry og Megan flytter fra London, pressen går bananas. 
Ny boom for tankskipsfarten.

Fredag 3. januar 2019

Været: Regn, regn og regn, 7 grader, sur vind.
Ivrige sjeler har allerede startet golfsesongen
Renten vil trolig bli uforandret i 2020
Ari Behn bisettes i dag
Oljeprisen 66,20
Oljefondet 10135 milliarder
Bensinprisen kr. 15.59
Moreller på Obs til 119 kroner kiloen i dag

Tirsdag 31. desember 2019

Våt jul, det regner og det regner!
Magnus Carlsen ble verdensmester igjen
Oljeprisen godt og vel 66 dollar fatet.
Oljefondet 10 085 milliarder kroner
Mange kaster ut juletreet allerede
Takk for det gamle!

Fredag 20. desember 2019

Mange medier i Norge slipper ikke engang til klimaskeptikerne! 

Sylvi Listhaug ny olje og energiminister
– Den generelle økonomiske situasjonen i Norge er bunnsolid, sier statsminister Erna Solberg. 
Oljefondet: kr. 10 180 milliarder 
Oljeprisen $ 66.55 pr. fat (stigende)
Været: Vått og kaldt, men skal bli varmere
Bensinprisen: kr.15.59
Trump hatere har drevet på for å få ham til riksrett siden han ble valgt.

Onsdag 18. desember 2019

Oljefondet: kr. 10 244 milliarder 
Oljeprisen $ 65.78 pr. fat (stigende)
Været: Regn, vått og kaldt
Bensinprisen kr….. pr. liter
Mye sjau i Frankrike
Norge er avhengig av naturresursene for å 
trygge økonomien i fremtiden!

Mandag 16. desember 2019

Den generelle økonomiske situasjonen i Norge er bunnsolid.
Oljefondet: kr. 10190 milliarder 
Oljeprisen $ 64.92 pr. fat
Haglebyger, regn og 5 grader
Bensinprisen kr…..  pr. liter
Folk går mindre på kino, er litt sånn gått ut på dato. 
USA vant Presidents Cup i golf
Nordmenn har historisk høy boliggjeld

Søndag 15. desember 2019

Oljeprisen $ 64.90
Vått og kaldt, haglebyger
Bensinprisen kr.14.89 pr. liter
Aftenposten kr.49.-

Onsdag 11.desember 2019

Oljeprisen $ 64.14
Det bøtter ned i Haugesund og blåser storm. 
Alle flighter til og fra Nordsjøen kansellert i går
Bensin kostet kr.15.09 pr. liter i går kveld.
Obs bygg  har masse ved til kr. 299,- for seks sekker. 
Aftenposten koster kr. 40,- for tiden.
Fullmåne og springflo i morgen.

_______________________________________

Mandag 9. desember 2019
Oljeprisen i dag $ 64,18
FK Haugesund-Viking 0-1
Været: Regn, regn og regn
Mye langrenn på TV

Onsdag 4. desember 2019

7 grader og regn i Haugesund.
Oljeprisen $ 61.00
Oljefondet 10136 milliarder kroner.
Donald Trump bryr seg lite om demokratenes ville jakt
Har media mistet interessen for Brexit?
NRK hekta på klima og plager folk med ensidige reportasjer.
Langrenn ikke hva det engang var!

Søndag 24. november 2019

7 grader, skyet, vindstille
Oljeprisen $ 63.50
Donald Trump stadig like populær
Lite Brexit i media om dagen
Anbefalt film: «Yesterday»
Julegatene på plass i Haugesund
Det bygges nytt i Vesteveien

Onsdag 6. november 2019

4 grader, lettskyet, sur vind, vinterlig
Oljeprisen $ 62.46
Oljefondet 10114 milliarder kroner

Storkontrakt til Aibel!
DolWin 5:
Nettoperatøren TenneT tildelte en stor kontrakt til Aibel/Keppel FELS-konsortiet i 2019.
Fakta: Kontrakt: E&P (engineering & procurement) – Kunde: TenneT – Verdi: Mer enn 2,5 milliarder kroner-Levering: 2024 –Vil ha en kapasitet på 900 MW fra tre vindparker.
HVDC (high-voltage direct current), altså høyspent likestrømsoverføring, er et overføringssystem av elektrisk energi over store avstander ved hjelp av likestrøm.

Fredag 1. november 2019

FK Haugesund spiller cupfinale mot Viking 8. desember
Dagens oljepris $ 60.26
Oljefondet 10035 milliarder kroner i dag

Lørdag 5. oktober 2019

10 grader og pent i Haugesund i dag
Dagens oljepris $ 58.26
Oljefondet i dag 9669 milliarder kroner
Ingebrigtsen brødrene møtte veggen i VM
Rosenborg kommer på søndag

Fredag 20. september 2019

Rente Hansen satt opp renta igjen!
Selvsagt går det ut over de som har minst fra før.
Det regner og er 9 grader i Haugesund
Dagens oljepris $ 64.74
Oljefondet i dag 9696 milliarder kroner
Arbeiderpartiet beholder ordføreren i Haugesund
SV får varaordføreren

Tirsdag 17. september 2019

Dagens oljepris $ 65.88
Oljefondet i dag 9650 milliarder kroner
Venstre skiter i eget reir
Fremskrittspartiet setter foten ned
Forslag om å flytte hovedstaden?
FK Haugesund uavgjort i siste kamp. Status: 9. plass og 26 poeng

Onsdag 11. september

15 grader og sensommer med regn og litt sprekk i skydekket
Kommunevalget: Valgskred av grønt og rødt!
Hvem får ordføreren i Haugesund, Høyre eller Arbeiderpartiet?
Oljefondet i dag: 9626 millarder kroner.
Oljeprisen: Akkurat nå $ 62.72 pr. fat.
FK Haugesund: 9. plass på tabellen og 25 poeng

Tirsdag 3. september

Oljefondet i dag: 9577 millarder kroner.
Oljeprisen: Akkurat nå $ 57.88 pr. fat.
Leiligheter med orkesterplass på Stadion

Haugesund i dag: Verdens lengste sildabord
Lørdag 17. august

Været snudde fra øs pøs til sol og Verdens Lengste Sildabord i Haugesund i dag ble bare fryd og gammen.

Oljefondet i dag:  9429 millarder kroner.
Oljeprisen akkurat nå: $ 58.64 pr. fat.
Viktor Hovland er med i toppen i golfturnering for å få en plass på PGA-touren.
Klimasaken ingen har ansvaret for, og ingen egentlig vet hva som må gjøres.
Flyskam er en hån mot vanlige folk!
Bønner eller biff? Det er spørsmålet!
Ingen vil ha mer skatt, ingen vil ha mer bompenger! Alt er dyrt nok som det er!
Kineserne forsøker å innlemme frie Hong Kong i Kina. Med andre ord et folk som har levd i vestlig frihet, skal tvinges inn under det kinesiske diktaturet.
Kan det gå da?

Torsdag 8. august

Oljefondet i dag: 9440 millarder kroner.
Oljeprisen stupte, men stiger igjen. Akkurat nå $ 57.68 pr. fat.
Sildjazzen åpnet i Haugesund med lyn, torden, regn og sol, Kolbein Falkeid og gladjazz i Dokken. Mange folk i gatene og ved Sundet.
PSV Eindhoven fikk en billig straffe mot FK Haugesund og vant.

Tirsdag 30. juli

Er sommeren over? Lyn, torden, regn og ras!
Oljefondet 9412 millarder kroner.
Oljeprisen $ 63.98 pr. fat.
Mislykket integrering: Ungdommer med innvandrerbakgrunn truet politiet i Oslo.
Dagsrevyen: Bare elendighet i stakkars sommer Norge.
Hvem i alle dager er Asap Rocky? spør folk.
Fullt hus på Ullevål:
Kristiansund mot Manchester United i vennskapskamp

Onsdag 17. juli 2019

VG: Om du skyr regnet er det sjelden lurt å oppholde seg for lenge på vestlandet, denne uken er intet unntak.
Dagens oljepris: $ 64.98
Oljefondet i dag: kr. 2247 000 milliarder

Tirsdag 16. juli 2019

Vi har hatt litt sommer med kald nordavind
I dag er det fullmåne
Oljen holder seg jevnt på rundt 66 dollar fatet
Markedsverdien på Oljefondet rundt 9221 milliarder
Klarer vi å kvitte oss med mülla Krekar denne gangen?

Lørdag 13. juli 2019

Tåken lå helt til Vintertun i går morges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens oljepris $ 66.90
Oljefondet i dag: kr.9209 milliarder
FK Haugesund vant

 

Fredag 10. juli 2019

Sommervarmen er her
Dagens oljepris $ 66.66
Oljefondet i dag: kr.9240 milliarder

Lørdag 6. juli 2019

Sommer i Haugesund: 14 grader noen dråper og vind
Ingen sykler på de røde sykkelfeltene i Skjoldaveien
Dagens oljepris $ 64.37
Oljefondet i dag: kr.9314 milliarder
De første el-fritidsbåtene lansert

Onsdag 3. juli

Ironman, en opplevelse både for deltakere og publikum
Oljeprisen $ 63,04
Oljefondet kr. 9265 milliarder
El-bil salget i Europa går tregt
Praktisk talt utslippsfri dieselmotor på markedet

Søndag 30. juni 2019

FK Haugesund gikk på en smell i dag mot Vålerengen
Nok et vellykket «Ironman» i Haugesund
Sildajazzen søker ny «dirigent»!
Oljeprisen 64,50 dollar pr.fat
Oljefondet kr.9150  milliarder

Tirsdag 25. juni 2019

FK Haugesund gikk på en smell i dag mot Odd
Odd Nerdrum stiller ut igjen
Oljeprisen 64.06 dollar pr.fat
Oljefondet kr. 9089 milliarder
Vi har aldri likt bompenger

Fredag 21. juni 2019
Rente Olsen slo til igjen og satte opp renten i dag.

Lørdag 15. juni 2019

Djerv 1919 slo Valdres 10 – 1 i dagens seriekamp i 3. divisjon
og topper fortsatt tabellen 3 poeng foran Vard.
FK Haugesund – Brann, går mot 1-1
Oljefondet: 9143 milliarder kroner
Oljeprisen synker, nå $ 62.04 pr. fat
Bompengekaos kan snu opp ned på norsk politikk!
Og i Tyskland blir det bare mer og mer trafikk!

Etter en kjøretur med bil fra Spania til Norge er inntrykket at trafikken bare øker og øker. Kamelene (trailerene) blir bare  flere og flere og køene er enorme. Motorveiene er praktisk talt kjemisk frie for el-biler. (foto sigrunn

Søndag 9. juni 2019

Oljefondet: 9046 milliarder
Oljeprisen synker, nå $ 63 pr. fat
Bompengekaos i norsk politikk!
Pengepresset på hver enkelt er stort nok.
Folk er lei av å bli «melket»!
Pengene fosser inn til mor Norge.
Vi har snart 10 000 milliarder kroner i «sparebøssa» oljefondet!
Det må da kunne brukes noen lusne milliarder av disse til å betale veiutbyggingen her i landet?
Får vi bedre veier, får vi mer gjort og få vi mer gjort, blir blir vi mer fornøyd alle mann.

Torsdag 6. juni 2019

Lyn og torden over Haugesund
Sommeren er ikke her enda
Danmark blir litt rødere etter valget
«Svenska Flaggans Dag» i dag!
Flott feiring av D-dagen og Trump var med
Norsk bompengepolitikk over alle støvleskaft!
Nå truer også Norges Bank med å sette opp renten igjen!
5 år med negativ vekst for pensjonistene!

 Mandag 28. mai 2019

Det går mot ny folkeavstemning i Storbritannia?
Statsminister Theresa May går av.
Bompenger eller ikke bompenger, det er spørsmålet!
Ingen ville snakke med tobakksleverandørene!
FK Haugesund vant igjen! Slo Mjøndalen og ligger på 7. plass, med kort vei opp til tredjeplassen.
Oljeprisen har falt under $ 70 til $ 68,74 pr. fat.
Oljefondet 8942 milliarder.
Været i El Raso i Spania, 28 grader, lett vind og strålende sol.
Dyrt? Mellom 42 og 99 Euro for en runde golf i Spania!
Djerv 1919 med 7 strake, topper tabellen i 3 divisjon foran Vard

Lørdag 18. mai 2019

Vipps lå nede et par timer på formiddagen
Tradisjonell 17. mai feiring med kongen på balkongen.
Sommerlig nasjonaldag:
Varmerekord i Bergen med 24 grader.
FK Haugesund banket Rosenborg i Tondheim
Dagens oljepris $ 72.00
Oljefondet 9125 milliarder kroner

Tirsdag 3. mai 2019

Fremskrittspartiet har årsmøte i helgen
NRK som vanlig på klappjakt etter «dritt» i Politisk Kvarter
SAS streiken avblåst
SAS flygerne saget av den greina de satt på?
Dagens oljepris $ 70.50
TV mister stadig flere tittere?
Tabloidavisene tynner og tynnere.
Equinor med solid overskudd
DnB tjener mer penger enn noen gang
Aksjene på Oslo Børs opp!

Tirsdag 30. april 2019

SAS streiken lite hyggelig for passasjerene
Kanskje SAS flygerne sager av den greina de sitter på
Oljeprisen $72.00 i kveld
Solskjær spilte uavgjort
Rosenborg på sisteplass
FK Haugesund tapte mot Lillestrøm

Søndag 21. april 2019

Drømmepåske med høy solfaktor
Det fine været fortsetter
Oljeprisen $72.00 i kveld
Solskjær gikk på en smell mot Everton i dag
200 drept i selmordsbombevanvidd på Sri Lanka
70 000 på Petersplassen for å høre paven tale

Torsdag 4. april 2019

Stoltenberg klarte seg bra i USA
Vil lage Kunstnernes Hus av Stålehuset
Hvorfor ikke tunell til Risøy?
Oljeprisen $ 69.51 natt til i dag
Karmøynytt redaktøren over til Haugesunds Avis

Tirsdag 26. mars 2019

Brexit eller Theresa May, går det mot ny folkeavstemning?
Sur nordavind om dagen.
Oljeprisen  $ 67.30
Donald Trump «off the hook!»
Ingen russiske valgforbindelser.
Cruisbåtdramaet, en fjør i hatten for norsk beredskap.
Hagland Captain ville hjelpe, men måtte selv ha hjelp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 21. mars 2019

Brexit kaoset fortsetter
I dag regner det i Haugesund
Oljeprisen stiger $ 68.40

Torsdag 14. mars 2019

Theresa May gikk på en ny smell!
Ingenting avgjort i Brexit saken
Pent vær i Haugesund i dag
Oljeprisen $ 67.17
Stor aktivitet på Killingøy

Dagens bilde er fra Killingøy i enden av Skillebekkgata på Hauge i Haugesund. Industriøya har stor aktivitet om dagen. Det meste dreier seg om offshore. En gang for ikke altfor lenge siden ble Killingøy bare brukt til sauehold for lokale bønder.


Ny film om Heland og Halvan kommer på kino. Har fått god kritikk.

 

Tirsdag 12. mars 2019

Theresa May går på en ny smell i kveld?
Vi lever med rare prioriteringer i dette landet:
NSB blir «Vy» for 280 millioner kroner, mange
synes det er sprøtt!
Regn og kraftig vind i Haugesund – 3 grader
Behøver vi Venstre? Et parti mellom to stoler
og basker med oppslutning og ledelse.
Det spøker for snøen i fjellet til påske
Kjell Ingolf Robstad sannsynligvis ny leder i KrF
Langrenn prolog på en tirsdag ettermiddag i Drammen sentrum
Oljeprisen $ 66.67
18 Norwegian 737 MAX 8 settes på bakken

Torsdag 7. mars 2019

Gull til Norge igjen!
Verdensmester i mixed staffett i skiskyting
Solskjær fortsetter seiersrekken
Har Kim begynt å leke med «atomtingene» sine igjen?
Vått regn og lave skyer, 6 grader
Dagens oljepris $ 66.90
Behov for tusenvis av ladestasjoner for el-biler
Venstre ser 1. tallet på meningsmålingene

Søndag 3. mars 2019

Solskjær vant igjen
Vi vinner og vinner på ski
Gull i friidretts EM
Og så kom det våte regnet
Oljeprisen: $ 64.92
KNM Helge Ingstad «er berget»

Fredag 1. mars 2019

Da har Trump møtt Kim og det ble dessverre ikke mye å skryte av
Fremdeles vårstemning og nydelig vær, men bare 6 grader
Haugesund i dvale, venter på bedre tider?
Den røde sykkestripa i Skjoldaveien lite brukt!
Vindmøllene på Storøy putler og går
Dyrt å holde seg varm i Haugesund:
Ublu strømregninger fra Haugaland Kraft
Olalia helt uten snø
Oljeprisen $ 64.93
Oljefondets verdi i dag 8832 milliarder kroner

Onsdag 27. februar 2019

Solskjær og Manchester United slo Crystal Palace 3-1
Martin Johnsrud Sundby tok gull på 15 kilometeren i VM
Donald Trump møttte Kim Jong un i Hanoi i dag
Helge Ingstad på vei opp av vannet
Tåke i Haugesund, ellers pent, 6 grader
Dagens oljepris: $ 66.26
Mange konkurser i Norge i fjor
Tregt marked for eiendomsbransjen i Haugesund

Mandag 25. februar 2019

Vinterferie med påskevær i fjellet

Mobilfoto fra Vågslid av Geir Bjellebø Kvam

Dagens oljepris $ 67.34
Været: 7 grader, svak vind, kanskje litt sol utpå dagen
Solskjær spilte uavgjort mot Liverpool

 Mandag 18. februar 2019

Helikopterstyrt i Røldal
Dagens oljepris $ 66.13
Været: 7 grader, svak vind, kanskje litt sol utpå dagen
Nok en rekordhøy strømregning fra Haugaland Kraft

Onsdag 13. februar 2019

Donald Trump bygger videre på «muren» mot Mexico.
Dagens oljepris $ 62.52
Været: 7 grader, svak vind, solgløtt
Mange vil ha OL til Lillehammer igjen!

Onsdag 6. februar 2019

Solberg regjeringen med dårlig meningsmåling!
Dagens oljepris: $ 61.88
Dagens vær: Regn/skyet/vindstille/ 5 grader
Dagens Haugesund: Julegatene henger fremdeles
Dagens Trump: Snakket i halvannen time til kongressen i natt
Kineserne gikk inn i grisens år
Trump skal møte Kim, 27 og 28 februar i Vietnam
Strømprisene i Haugesund altfor høye!

 

Onsdag 23. januar 2019

Været: Skyet
Dagens oljepris $ 62.00
Bensinprisen i går, NOK 14,49

Mandag 21. januar

Alle mandager behøver ikke å være blå
Oljeprisen $ 62.60
El-bil stadig populært, men bare i Norge
Enten det regner eller snør, strømprisene i været.
15 milliarder bare i el-avgift.

Søndag 20. januar

4 grader og regn i kveld
Sunny vant igjen.
Julegatene henger «helt til påske» i Haraldsgaten?
Demokratene skal vise styrke, men oppnår ingenting!
Helges sport: Norge leverer som vanlig gode resultater med ski på beina.
Klimahysteriet: Nå skal vi spise mindre kjøtt!

Lørdag 19. januar 2019

I går snødde det
Minusgrader i kveldingen
Oljeprisen på vei opp $ 62.58
Donald Trump skal møte Kim i slutten av februar
Erna utvider regjeringen og får flertall med Krf på laget

Torsdag 17 januar

Pent vær i dag, sur vind, null grader.
Ny regjeringsplattform i kveld?
Hareide går endelig av som partileder?
Intet nytt i Anne-Elisabeth Hagen saken
EAT vil vi skal spise mye mindre kjøtt
Folk trodde det var en spøk:
Hva i all verden har Sidsel Wold å gjøre på Rådhusplassen
i Haugesund 17. mai?
Oljeprisen $ 61.18

____________________________________________________

Tirsdag 15. januar
Hvitt i dag morges, vått utover ettermiddagen
Oljeprisen $ 59.77
Anne-Elisabeth Hagen fremdeles forsvunnet
Theresa May sliter med en avklaring i Brexit saken
Vi venter på en utvidet regjering i Norge en av dagene
Det går mot nyvalg Sverige?
Helge Ingstad fremdeles på havets bunn
Skyldig eller ikke skyldig. Jensen saken mot slutten.
Solskjær United slo Tottenham 1-0 på bortebane

Torsdag 10. januar

Pent vær, minusgrader i natt
Oljeprisen over 60 dollar igjen. Akkurat nå: ($ 61.31)
Trump ikke enig med Pelosi om gjerdet mot Mexico
Kim tok toget til China
Lars Saabye Christensen:
– Vi lever i løgnaktige tider
Ingen avklaring på Brexit
Ingen avklaring på regjeringsspørsmålet i Sverige

Lørdag 5. januar

Oljeprisen stigende, i dag $ 57.24
Solskjær videre i cupen, slo Reading 2-0
FKH trener går til Rosenborg
Regn og vått, men hele 8 grader i Haugesund
Bra innsats av nordmenn på ski, Klæbo vant igjen!

PONDUS JULENUMMER:
Langrenn interesserer resten av verden midt i kaviarkrysset!
__________________________________

Årets fykende måker til FKH, Kåre Johannes Lie
og Marit Rønnevik Bratthole

FKH fikk «De fykende måker» for 25 års innsats for promotering av fotballen og Haugesund by. Kåre Johannes Lie for hans sentrale rolle og betydning for Haugesunds posisjon i subseanæringen, både nasjonalt og internasjonalt».
Marit Rønnevik Bratthole for sitt mangeårige engasjement og utviklingsarbeid i Haugesund KFUM/KFUK og som folkevalgt for Haugesund kommune.

Fredag 28. desember 2018

Vått og kaldt i Haugesund i julen.
Ole Gunnar Solskjær vant igjen!
Carlsen sliter i hurtigsjakk VM
Oljeprisen på vei opp igjen? I dag $ 53,46

Søndag 23. desember

Ole Gunnar Solskjær:
Strålende debut som manager i Manchester United!
Så kom kuldegradene tilbake, med fnugg i luften
Oljeprisen fortsetter å synke, i dag $ 53,39

Fredag 21. desember

Mildværet fortsetter, i dag morges med vind.
Folk er lamslått av den fryktelige tragedien i Marokko
Helge Ingstad blir liggende til over nyttår
Solskjær er nå manager i Manchester United
Oljeprisen $ 54.82

Onsdag 19. desember

Oljeprisen faller til $ 56.32
Solskjær blir vikar-manager i Manchester United?
7 grader i Haugesund, regn om ettermiddagen.
Norges kvinnehåndballag ikke hva det engang var
Langrennsporten ikke hva det engang var

Onsdag 12. desember 

Oljeprisen $ 60.53
Northug legger opp
Sol og minusgrader i Haugesund
Regjeringen vil ordne opp:
Ola og Kari har for mye kredittkortgjeld
Norge slo Nederland i håndball

Søndag 9. desember

Brukbart vær
Oljeprisen $ 61.28
Skirenn og skøyteløp
Fine forhold på Haukelifjell Skisenter

Fredag 7. desember

Dagens oljepris: $ 60.16
Våt desember så langt
Vi juler opp og pinnekjøttet er i hus
Seniorene golfer fremdeles hver onsdag i Sveio
Djupadalen en unik turopplevelse i byens umiddelbare nærhet
Det blir ingen jul uten snø, sa redaktør Frimand Pløsen i Flåklypa Tidene

Torsdag 6. desember

Kaldt og surt om dagen
Norge får bank på håndballbanen
Oljeprisen 61.46
Det drar ut med hevingen av Helge Ingstad
Å Rosenborg, å Rosenborg…. cupmester igjen
Oppmerksomheten kommer og oppmerksomheten går!
Nå er det Venstre som har rotet det til for seg.
Klimahysteriet når stadig nye høyder.

Onsdag 28. november

KNM Helge Ingstad fremdeles en gåte
Fine julegater i Haugesund
Tomt for ved på Obs!
Posten flømmer over av pakker
Gradestokken går fra minus til pluss
Krf langt under sperregrensen igjen
Fortsatt remis for Carlsen.
FK Haugesund vant igjen.
Overkill på skirenn i NRK?

 Lørdag 17.november 

KNM Helge Ingstad fremdeles på havets bunn
Krf forhandler om regjeringsplass
Mildt og opplett i Haugesund
Høst i Spania, appelsinhøst!
Skihysteriet har begynt på NRK igjen.
VM i sjakk er kun remis til nå

Søndag 28. oktober

Farsen om KrF ramler videre glatt og kynisk
14 millioner arbeidsløse i Brasil
Saudi Arabia sliter med troverdigheten og sitt urgamle menneskesyn
Brann mot Rosenborg i kveld
Dagens oljepris 77.66
FK Haugesund sin økonomi er reddet
Norwegian med milliardoverskudd
Equinor med overskudd på 41 milliarder i tredje kvartal.

Mandag 22. oktober

Det er 24 grader og solskinn fra skyfri himmel over Guardamar i Spania i dag
Slik er det ikke i Haugesund.
Media fortsetter sin jakt på dårlige nyheter
Det er den tiden med flom og ras

Tirsdag 2. oktober

Høst som bare det!
FK Haugesund vant endelig en kamp igjen.

Onsdag 26. september

Sveriges statsminister fikk flertallet imot seg og må gå av, men hva som vil skje videre er fremdeles usikkert, fordi ennå har ingen «snakket med» Sverigedemokratene. Det må noen gjøre om landet skal komme videre.
«Mannen» på faresignal «rødt», og folk er igjen evakuert.
Hareide har gitt ut bok, uten at verden ble noe særlig klokere av det.

Mandag 24. september

Haugesund: FK Haugesund tapte sin tredje kamp på rad.
Sverige: Ingen løsning på Statsministerkabalen

Onsdag 19 september

VÆRET: Stort sett opplett, 17 grader, litt mer vind til kvelden.

DONALD TRUMP: Polen vil gjerne ha en amerikansk militærbase i landet.

SVENSKENE: Vet enda ikke hvem som blir statsminister de neste årene.

Onsdag 12. september

VÆRET: Gråvær 13 grader og høst, noen regnbyger og litt gløtt av sol.

TRAFIKKEN: Folk betaler bompenger over hele Haugalandet til den såkalte Haugalandsspakken. og det bygges monumentale veiutbedringer på steder som egentlig hadde klar seg lenge uten.
Den eneste veien som skaper køer er den smale og trange hovedferdselsåren Karmsundsgaten i Haugesund, men den er det tilsynelatende ingen som gjør noe med. For tiden er deler av Spannaveien stengt, og det gjør ikke saken bedre.

SØTA BROR: Svenskene finner ikke ut av valget og fremdeles vil ingen ha noe med Sverigedemokratene å gjøre, selv om det er den eneste veien til en ny handlekraftig «flertallsregjering».

Mandag 10. september 2018

Det bøtter ned i Haugesund i dag. 15 grader og tunge mørke skyer.

Ikke greit å være «Søta bror»!

Valget i Sverige er ikke over. Det telles for livet på forhåndsstemmer og utenlandsstemmer. At resultatet av et valg kan bli så likt er nesten uvirkelig. Like uvirkelig er det at Sverigedemokratene, som nesten fikk 20 prosent av stemmene, fremdeles blir forsøkt holdt ute i kulden av de øvrige partiene.

Onsdag 5. september

Nydelig vær i Haugesund også i dag. 18 grader og lett bris, men i morgen har Yr lovet regn. Bøndene har tatt tredjeslåtten og berget vinterforrådet av fór til kyr og kviger.
Forøvrig ikke så mye i nyhetene.
Noen er opptatt av valget i Sverige på søndag, det blir spennende å se om noen kan danne regjering.
Dagens oljepris er 77,44 $ pr. fat.

Mandag 3. september

En ganske alminnelig mandag, den første i september 2018. Det høstes, men ennå henger mange grønne blader fast i trærne og temperaturen stiger til over 20 grader midt på dagen. Det blir raslet med rentefoten om dagen, samtidig som det bekymres over at Ola Nordmann har for mye forbruksgjeld.

Tiger Woods spiller bra golf for tiden
Pent vær over Haugalandet
FK Haugesund tapte mot Rosenborg

Lødag 1. september
Overveldende flertall ser viktigheten av å opprettholde norsk olje og gassindustri!

Det sier seg egentlig selv, og derfor er det ingen stor overraskelse at et stort flertall, hele 74 prosent av alle spurte og 85,5 prosent av de som har bestemt seg, svarer at det er viktig å opprettholde norsk olje- og gassindustri. Dette viser en meningsmåling utført av Kantar-TNS på vegne av Norsk olje og gass.

Torsdag 30. august

Nydelig vær i Haugesund i dag. 14 grader. Bris.

Kjetil Solvik-Olsen


Terje Søviknes

UTSKIFTING I REGJERINGEN
Kjetil Solvik-Olsen trekker seg som samferdselsminister.
Terje Søviknes går av som olje og energiminister.

NRK minutt for minutt til Galdhøpiggen.

Sverigedemokratene kan bli valgets vinner, men vil noen snakke med dem etter valget?

Kraftig nedgang i papirboksalget

Noe er i ferd med å skje i bokbransjen. Nordmenn kjøper færre papirbøker. Etter et og et halvt år med kraftig nedgang i papirbok­salget, ser bokhandlerkjeden Tanum seg nødt til å ta grep. 40 årsverk kuttes, skriver Klassekampen.
Det er kanskje alle de nye medieplattformene som for alvor har begynt å konkurrere ut bøkene? Men i trå med utviklingen må vi kanskje regne med at papirbøkene mer eller mindre vil forsvinne, til fordel for digitale lesebrett.

Søndag 26. august

VÆRET I HAUGESUND:
Sol og regn i helgen, litt høstlig om kvelden og natten, men mildt og varmt i solen om dagen.

Nå snuser FK Haugesund på medalje!

FK Haugesund vinner og vinner. Nå snuser de på medalje i elitedivisjonen. Bare tre poeng bak Brann på andreplass og 5 poeng bak Rosenborg som topper tabellen. Ingen tør snakke om at FK Haugesund kan bli seriemester, men det er faktisk mulig, med litt flaks og litt utur for Brann og Rosenborg.

Fredag 24. august 2018

Trump sliter med dårlige dame bekjentskaper.

Fiskeriminister Sandberg sa takk for seg før noen andre gjorde det.

Støre kaver på, fordi han så gjerne vil bli statsminister, men har han det i seg?

Bompengemotstanderne i Stavanger aksjonerte på fransk vis og fikk markert seg.
44 kroner for en bompassering hører ikke hjemme noe sted mener aksjonistene.

Valg i Sverige like rundt hjørnet.
Meningsmålingene spriker, men det blir garantert et godt valg for Sverige Demokratene. Veldig mange svensker er lei alt bråket innvandrere steller i stand. Om Sverige Demokratene får makt, vil det bli vanskelige å innvandre til Sverige i framtiden.

Stille på Korea halvøya etter at Trump møtte Kim.

Merkel har også fortalt Putin hvor skapet skal stå.

Brexit forhandlingene kan resultere i at Storbritannia går ut av EU uten en avtale. De kan også føre til ny folkeavstemning, og  alle vet hvilken vei den vil gå!