NETTKLIPP

NÅ BLIR DET DYRT Å BYGGE TERASSE

Skal du pusse opp i sommer er det kanskje lurt å handle inn materialene allerede nå: Byggevarebransjen varsler nemlig om en ytterligere prisøkning fra 1. juni, etter at prisene allerede har økt betraktelig det siste året. Foreningen Norske Trevarer sier til Dinside at global trevaremangel ligger bak en allerede kraftig prisøkning.

VG: NORGES KONKURRENTER SLITER:
− DE ORKET IKKE MER


Tyskland vil utfordre Norge i langrenn, men mangler trenere, snø, sponsorer, profiler, TV-tid, tilskuere og penger. Og de er ikke alene.

Kan vi stole på Putin?

Dagbladet: Russland utgjør ingen trussel til noe annet land i verden, inkludert Ukraina, sier president Vladimir Putins pressetalsperson Dmitrij Peskov til det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

– Den russiske hæren beveger seg gjennom russisk territorium som det passer den. Den beveger seg dit den anser det som nødvendig, på den måten den anser det som nødvendig for å sikre stabilitet og sikkerhet, sier Peskov.

NRK skjeller ut Israel og legger seg flat, men er det godt nok?

Nettavisen: NRK er landets største redaksjon, som vi kan stille helt spesielle krav til, siden vi betaler over seks milliarder kroner hvert eneste år over skatteseddelen – fordi de skal levere noe vi fortrinnsvis ikke kan få andre steder.
Da holder det ikke å servere noe som nærradioene kunne levere like bra.
NRK er landets største redaksjon, som vi kan stille helt spesielle krav til, siden vi betaler over seks milliarder kroner hvert eneste år over skatteseddelen – fordi de skal levere noe vi fortrinnsvis ikke kan få andre steder.
Da holder det ikke å servere noe som nærradioene kunne levere like bra!

Hegnar om medias behandling av Trump

» Det ikke mye å bli imponert av når det gjelder den kommende riksrettssaken og amerikanske mediers behandling av saken.
Vi stiller oss også helt uforstående til den glede både amerikanske politikere og medier (også i Norge) viser over at Trump, hvis han blir dømt, også vil miste pensjoner, sikkerhetsopplegg og andre fordeler som avgåtte presidenter normalt har. Da har en riksrettssprosess utviklet seg til en hekseprosess, og det er ikke USA verdig.» skriver Hegnar i Finansavisen sin.

Slik vil vi ikke ha det!

Mangemillionær Jan Petter Sissener har en våt drøm om at Senterpartiet og Høyre kan finne sammen, med Frp som backup. I et brev til politikerne på Stortinget skriver han:
«Norge er et fantastisk land å bo i for de fleste av oss. Men de siste årene har det vokst frem en kultur i noen bydeler i Oslo som er skremmende. Ungdomsgjenger herjer, og mange beboere er redde for å gå ut om kveldene. Et slikt Norge tror jeg vi alle er enige i, at vi ikke vil ha».

Hurra for Solskjær igjen!

VG – Enormt øyeblikk for Solskjær. Det var så mange som tvilte på ham, noen gjør det fortsatt, men han førte Manchester United til tredjeplass, han har fått dem til å spille god angrepsfotball, han har gitt ungdommer sjansen, han hentet Fernandes. Det er fortsatt mye å gjøre, men reisens retning under Solskjær er klar: oppover, skriver Henry Winter i The Times.

Norge er med

Vi er i Sikkerhetsrådet. Vi får spise kirsebær med de store rundt verdens viktigste bord. Det har kostet en del penger, men hva betyr vel det når vi får sitte sammen med verdens største ledere og snakke om det som betyr noe.
Eller er Sikkerhetsrådet som mye annet i FN, egentlig bare et supperåd, der de største landene med vetorett og fast plass bestemmer alt?

Bokbåten legges ned

NRK:«Etter 61 års tjeneste langs kysten ble den ikoniske, folkekjære og verdensberømte Bokbåten på Vestlandet nedlagt. For en skam!»

Det skriv forfattaren Stig Holmås på Facebook-veggen sin i kveld. Han har vore den mest ihuga forkjemparen for å oppretthalda dette unike kulturtilbodet.

Epos er landets einaste bokbåt. Den har i fleire tiår segla i hard sjø og motvind. Ei rekke gonger har tilbodet vore vurdert nedlagt, men kvar gong har sterk mobilisering redda den frå å gå i opplag.

Det vil gå over!

Overlege Arne Stray-Pedersen i VG:
«Det kommer til å gå over! Vi går inn i en periode der det meste blir satt på vent. Men det kommer ikke til å vare lenge før situasjonen vil normalisere seg og vi igjen kan ha vanlig sosial kontakt og gå på jobben, skolen, studieplassen og ta del i samfunnet som før. Det kan ta noen uker, kanskje måneder, men ikke år. De som har gjennomgått infeksjon opparbeider seg trolig beskyttelse mot ny smitte og kan når de er friske gå tilbake til sine vanlige aktiviteter. Vi vet ikke så mye ennå om dette viruset, men vi vet at andre luftveisvirus synes å smitte mest i vinterhalvåret. Spredningen av dette viruset i verden tyder også på at områder med kjølige temperaturer er hardest rammet. Vi kan håpe på mindre smittespredning når sommervarmen kommer.
Nå gjelder det å følge myndighetenes anbefalinger, vise omsorg for hverandre og sympati med de som blir alvorlig syke!»

DET MÅ BLI GRATIS Å PASSERE BOMSTASJONER OG PARKERE I BYENE!

VG: Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier staten og kommunene om nødvendig må ta regningen for å forebygge corona-spredning i samferdselssektoren: – I denne kritiske perioden må det bli gratis å passere bomstasjoner og å parkere i byene, sier hun. Regjeringen sier nei.

Xi Jinping erklærer suksess 

LOS ANGEKES TIMES: Kinas kommunistparti signaliserte tillit til sin kamp mot koronaviruset på tirsdag da partiets generalsekretær og kinesiske leder Xi Jinping foretok et overraskelsesbesøk i Wuhan, der utbruddet begynte.

Det var Xis første besøk siden byen på omtrent 11 millioner ble satt i karantene i slutten av januar, til tross for at lederen sa at han personlig ledet Kinas innsats mot COVID-19. 
Siden den gang har mer enn 115 000 mennesker blitt smittet over hele verden, inkludert 80 000 kinesiske statsborgere.

Spetalen:

«Politikeradelen har bygd opp en heiagjeng med 1200 statsansatte medierådgivere, som skal forvrenge og sile fakta på en best mulig måte, før informasjonen markedsføres korrekt i en av de mer enn 100 mediekanalene kontrollert eller eid av Arbeiderpartiet og LO og deres disipler.»

«Evig skepsis til oppleste sannheter, evig skepsis til all manipulasjon fra aksjemeklere eller en venstreradikal journalist i Aftenposten som påstår at vannstanden skal stige åtte meter. Klarer du å heve deg over det og finne fakta i stedet, da kommer du langt.»
«Vi må ha et system som verdsetter de som ønsker å gjøre noe når de står opp om morgenen, mer enn «råtadunkene». 
I dag blir «råtadunkene» belønnet, mens de som er den arbeidende middelklasse, som tar vare på familie og unger, blir straffet.»

Bussprisene har steget med over 1000% på 40 år!

MANDAGS VG: TRUMPS ADVOKATER KALLER RIKSRETTSSAKEN EN PARODI

Donald Trump har «absolutt ikke gjort noe galt», fastholder den amerikanske presidentens team av advokater, som kaller riksrettssaken mot ham en parodi.

I et foreløpig forsvarsskrift omtaler Trumps advokater riksrettsprosessen mot presidenten som «en farlig forvrengning av grunnloven» og hevder at anklagene mot ham er «skrøpelig» forankret.

Surnadal lever opp til stedsnavnet!

VG: Øye skule i Surnadal har bestemt seg for å droppe «Deilig er jorden» på skoleavslutningen fredag fordi ledelsen mener teksten er forkynnende.

Jule en jule to juletre

KLIPP FRA VG:
– Det blir juletremangel i Europa de neste årene, så jeg er ganske sikker på at vi har sett bunnen på juletreprisene, sier Mikal Hetland, som er bonde og juletreprodusent i Rogaland.

Han er også daglig leder i Norsk Juletreservice, som er et engros-selskap for juletrær. Selskapet er heleid av norske juletreprodusenter fra Vestfold til Hardanger.

Hetland anslår at prisen for en edelgran som selges direkte til en kunde stort sett ligger mellom 250 og 350 kroner per meter.

Kan det være noe i det?

SURT Å VÆRE DONALD TRUMP OG BORIS JOHNSON HATER OM DAGEN
Av David Aukefor  (VG redigert)

Må være ufattelig surt å være Trump-hater og Boris Johnson-hater om dagen. Men TENK: De neste 5 årene må dere leve med at Trump fortsatt bare blir sittende og at Boris tar Storbritannia ut av eu’s kvelende jerngrep! Imens vrir bjellesauene de venstrevridde norske journalistene seg godt etterfulgt av sin trofaste følgerskare som er med i saueflokken – en skare som har vært helt forbausende stille etter Boris Johnson’s knusende seier i går! Sangen sier: Oh, it’s fun to be a nissemann. Men det er på langt nær like morro om dagen – og i ÅREVIS framover – å måtte synge sangen: Oh, it’s tough to be a venstrevridd…..