KUNSTEN Å FANGE ØYEBLIKKET

I dag tar «alle» bilder, teknologien hjelper oss til å ta «gode» bilder, men selvsagt er ikke alle fotografer. Kunsten å fange øyeblikket er fremdeles en kunst, og dyktige fotografer går ikke tett. Et heldig knips betyr ikke at du er blitt fotograf, men det kan ofte inspirere til å ta flere bilder.
Fremdeles finnes mange dyktige pressefotografer, som med sitt avanserte og dyre utstyr, kjemper om vinklinger på de gyldne øyeblikkene. Du ser dem på TV, når de er samlet i flokk på presskonferanser, foran en politisk begivenhet, et idrettsarrangmement eller der kjente personer dukker opp.
Å studere fotografi er et fremtidsrettet og spennende yrkesvalg. Det er ingen tvil om at det visuelle er viktig i moderne  kommunikasjon, hvor fotografens stillbilder, film og multimediaproduksjoner brukes for å vekke følelser og engasjerer publikum i fortellingen av historier eller i formidling av budskap.
Etter endt utdanning kan du søke jobber innen reklame, PR, aviser, magasiner, organisasjoner og bedrifter som fotograf eller produsent.
Sosiale medier har også gjort det enklere enn noensinne å skape et levebrød,  hvor du med «din stemme» kan arbeide som selvstendig næringsdrivende.

 

Geir