Snart 2 millioner vaksinedoser satt!


Det går likar no!

Det er lørdag igjen. Akkurat nå er 1.919.369 vaksinedoser satt i Norge i følge VG. Vi blir jevnlig forsynt med nye smittetall, heslige skrekkbilder fra Brasil og India, men også gode nyheter fra Bidens USA som har vaksinert over 200 millioner. Gradvis åpning i Italia som har portforbud til tross for at 17 millioner har fått vaksine.
Det går bra i Haugesund for tiden. Pluss minus null smitte og dagens smittetall er igjen 0. Mange bruker munnbind og det bør folk fortsette med der de synes det er påkrevet en stund til.
Pandemien er på retur, ingen tvil om det, men den har langt fra gitt seg. Media sine skrekkreportasjer fra India forteller sitt klare språk om det. Likevel er det tegn som tyder på at varmere vær, mer vår og tiden vi går inn i kan ha en positiv effekt på «nedsablingen» av dette hersens koronaviruset.
Mer vaksine er også på vei etter at vi har «skrotet» et par med leie bivirkninger.
Når det gjelder 17. mai, kan vi glemme det tradisjonelle barnetoget, borgertoget og russetoget. Regjeringen anbefaler pop up konserter av korpsene slik at de ikke samler så mye folk og Abid anmoder alle om å synge «Ja vi elsker» kl.12.00.
Nyhetene forøvrig er proppet av fotball, men tribunene står tomme og serien ikke er i gang. Det blir liksom ikke orden på det før 5000 fotballfrelste haugalendinger kan gå på kamp i Haugesund og skrike av seg patriotisme og massevis av oppsamlet koronafrustrasjon.


Gjenåpningspakken til regjeringen skal i følge intensjonene foregå i fire trinn, men har visse kriterier som skal oppfylles for at den skal tre i kraft. Sagt på en annen måte, foreløpig ingen dato å henge hatten på, men slutten av mai blir antydet for åpning av trinn to.
En del kan være åpnet til slutten av mai og enda mer i juni, slik at sommeren nesten kan bli tilnærmet, omtrent slik den var i fjor.
Smitte-situasjonen i kommunene på Haugalandet ser nå ut til å være under kontroll i den grad det er mulig og det registreres heller ingen vesentlig økning fra dag til dag, heller tvert imot.

0 smittet i Haugesund i dag 6. mai 2021. Oslo er problemet, det er der smitten er høyest. Gjennom sommeren bør vi være godt i mål med vaksineringen. Hele befolkningen bør ha fått tilbud om vaksine i august, sier viseadministerende direktør Nakstad i Helsedirektoratet.
Pr. i dag er 1,7 millioner nordmenn vaksinert.


KOMMENTAR:
DET STIKKES OG VAKSINERES PÅ SVEHAUG

Alle vaksinerte vet at selve injeksjonen bare tar sekunder. Etterpå må du sitte og vente en liten stund, for å være sikker på at du ikke får en reaksjon.
Litt senere på dagen kan du være litt øm i skulderen og om natten legge deg på andre siden. Forøvrig kan du bare «gønne på» i forvissing om at nå er du på god vei til å bli immun, neste sprøyte kommer om godt og vel en måned.
Selv om Bergen har en bølge og er belemret med strenge tiltak, går det bra i Haugesund. Ingen smitte om dagen. Kanskje det verste er over?
Vi vet ikke om vi ønsker oss tilbake til slik det en gang var, men det er helt sikkert at vi ønsker oss tilbake til en hverdag uten mange restriksjoner og munnbind. Vi skal fortsette å vaske oss ofte på hendene og kanskje ikke dele ut klemmer i øst og vest denne sommeren heller, men det er håp om godvær og hverdager uten tommestokk og maskefjes.
Vaksineringen går unna på Svehaug i Ford sitt gamle bilanlegg og sakte, men sikkert blir alle haugesundere stukket i skulderen til vern mot koronaviruset.

AKK OG VE !
Regjeringen er god på å stenge ned, men fryktelig dårlig på å skaffe brukende vaksine til folket de er valgt til å ta vare på. Det murres i hele EU over at vaksineringen går altfor sakte. USA som har hatt Trump og nå Biden vaksinerer millioner på millioner, det samme gjør Boris Johnson i Storbritannia.
For mange ble det marsipan, yatzy og flere meters avstand, denne påsken, med felleski, solfaktor og carving for de få. Veldig lite sosialt, med tommestokk kun 2 besøkende og masker.
I dag undrer mange på hvor lenge vi egentlig skal gå rundt med hyseblikk over maskene og lure på når dette skal ta slutt. Har maskene noen effekt, eller er de bare symbolske og skal minne oss på at vi må vaske hendene og holde avstand?
Vi skal ikke spøke for mye med pandemien, men det må være lov å beholde et snev av galgenhumor i all elendigheten.
– Tobbias