Bare 6 smittet i dag


Vi bruker munnbind og smiler med øynene.
Men Norge er fremdeles «stengt».

En tur rundt i byen og i dagligvarebutikker viste at praktisk talt alle brukte munnbind. Dagens smittetall på 6 gir grunn til optimisme, men ingen grunn til å senke skuldrene ennå. Vi må vente noen uker etter påske før vi kan si om alle tiltakene har virket.
Gjenåpningspakken til regjeringen i dag ga ingen svar, men skal i følge intensjonene foregå i fire trinn, uten datoer, men med visse kriterier for at den skal tre i kraft. Sagt på en annen måte, lite å henge hatten på. «Noe kan skje i slutten av mai, noe kan skje i juni og sommeren kan bli omtrent slik den var i fjor.»
Smitte-situasjonen i kommunene på Haugalandet ser nå ut til å komme under kontroll, og det registreres heller ingen spesiell økning fra dag til dag, heller tvert imot.
Regjeringens nasjonale forskrift som trådte i kraft fra midnatt den 16. mars vil i alle fall vare til og med 11. april.

Forskriften innebærer at en lang rekke virksomheter er stengt ned. Målet er å redusere smittespredningen. Det er lov å reise på hytta, men helseministeren anbefaler minst mulig omgang med naboer og venner.
– Hva skal vi da på hytta?, spør folk.

Disse må holde stengt
Følgende virksomheter holder stengt frem til og med 11. april 2021.
Serveringssteder, utesteder, butikker, varehus, treningssentre, svømmehaller, badeland og så videre, tros- og livssynshus, biblioteker, fornøyelsesparker, museer, kinoer, teatre og tilsvarende.

Det er unntak fra bestemmelsen. Blant annet kan matbutikker holde åpent. Det er skjenkestopp og forbud mot arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser. Det er en plikt å bruke munnbind i offentlig rom hvor en meters-regelen ikke kan overholdes.

Bare 6 nye smittet i dag sjette påskedag 9. april 2021.
Totalt antall smittede fra november 2020 til og med mars 2021 er 610.

KOMMENTAR: AKK OG VE !
«Det ble ingen vanlig påske i år heller. Regjeringen er god på å stenge ned, men fryktelig dårlig på å skaffe brukende vaksine til folket de er valgt til å ta vare på. Det murres i hele EU over at vaksineringen går altfor sakte. USA som har hatt Trump og nå Biden vaksinerer millioner på millioner, det samme gjør Boris Johnson i Storbritannia.
For mange ble det marsipan, yatzy og flere meters avstand, også denne påsken. Felleski, solfaktor eller carving for de få. Veldig lite sosialt, med tommestokk og masker.

I dag lurer flere og flere på hva i all verden for slags «uthalingspolitikk» regjeringen og Stortinget driver med. Er det forsvarlig å ta påskeferie midt i en pandemi? Burde ikke heller de ansvarlige jobbet for å skaffe mer vaksine, som er den største bøygen i hele pandemisirkuset.
De fleste mener hele Norge burde vært vaksinert for lenge siden!»

– Tobbias