SOMMER

Bror min og eg….

Reisebrev:
BROR MIN OG EG LIKE OSS I SPANIA 

04.07.2021 Om nåken sko lura, så é det omtrent sånn bror min og eg ser ut om dagen. Årene går jo for fakorten, men eg syns me é fjåke, for det mesta i godt humør og like oss på bassengkanten eller ein restaurant i Spania. Me bade nesten kver dag og har målt 30 grader i bassenget, i luftå har det vært over 35.
Nå har det seg sånn at me vett det é sommar hima og me har begge ein plass på landet, med ein masse skulleburde ha gjort der, men tro ikkje me ligge på latsiå her heller. Me har høytrykkspylt huset, lappa sykkeldekk, vaska bilen tri gonger på grunn av den brune Saharasanden så feie over oss på vindfulle dagar. Me har klypt bogenvilla og bror min har tynna ut grapefrukttreet sitt. Naboen og  haugesundaren Frode har montert lys over bassenget te broderen så é jysla fornødde.
Sitronene begynne å modnast, ja hos naboen hu Susan, é de allerede store og klare for plukking. Men Susan é ikkje hima, hu é i England og fryde seg sikkert over fotballandslaget så satt Tyskland på plass.
Me går samen med 1000 andre på sitronmarkedet kver søndag, og kjøpe frukt og grønt og ein masse aent så kosta 5 euro. Me drikke kaffelatte på Starbucks på Habaneras, me kjøre te La Zenia der de har alt og dagligvarene handla me på Lidl. Jordbærsesongen é desverre over, men de har store fine moreller.
Spania har begynt å våkna te liv itte pandemien og turismen tar seg opp litt itte litt, men det stora innrykket lar venta på seg. 

Me går fremdeles med maska i butikkane og på plasser der dårr é tett med folk. Spanjolane klappe i nevane og trampe nåken flamenco trinn når de får sjansen, mens de vente på at appelsinene ská bli modne og turistane igjen invadere de kvite strendene langs Middelhavets bredd.
– Det fina med å reisa him, seie bror min, – é at då kan eg med ein gong begynna planleggingå av når eg ská reisa ner igjen.
Ha ein fortsatt strålande sommar enten du befinne deg onna palmene eller på et svaberg.

 

FJELBERGSOMMAR

Bildene er fra Borgundøy brygge på Fjelberg. Et yrende sommerliv fra en av de fine dagene. Et yndet sted å besøke for båtfolket og et paradis for hyttefolket.

Fra Borgundøy Brygge og Marina en varm sommerdag. Her er bestandig mye liv og røre.
Sølvi Marie bak disken i Nye Fjelberg Landhandel
Fjelberg Marina på Borgundøy er et populært landingssted for båtfolket gjennom hele sommersesongen fra mai til september
Miljøet rundt Nye Fjelberg Landhandel og marinaen er trivelig og passe travelt. Gunstige åpningstider alle dager, med bensinsalg døgnet rundt (kortautomat), trekker mye båtfolk til Borgundøy året rundt.