ORD FOR DAGEN

«Det é fyst når ein mygg sette seg på ballane dine, du forstår at ikkje alt kan løysast med vold!»
Kristian Valen

________________________________________________________________________

Noen råd på veien…

Konsentrer deg,
vær oppmerksom,
lytt til din indre stemme,
bestem deg for å være glad,
kutt ut grubling,
lev livet,
gi for å få bedre plass,
spis lite og ofte,
glem fortiden,
gi energi til dine drømmer,
tenk positivt,
fremelsk sannheten,
døm aldri andre!

Hvem kan si Folkehelseinstituttet uten å stottre ?

Det er bare  å legge seg i trening. NRK planlegger en konkurranse som skal gå hver lørdag frem til jul. Dan Børge skal være programleder og Camilla Stoltenberg overdommer.
Første mann ut er helseminister Bent Høie, deretter NATO sjef Jens Stoltenberg, så følger visesanger Jan Eggum, forfatter Jo Nesbø og Åse Kleveland, for å nevne noen.
Vinneren går videre til landsfinalen som avholdes after-ski på Geilo neste påske. Premien er en eske sprøyter fra AstraZeneca.


Mot ukjent sted…….

Hver dag blir vi servert nye tall, triste tall, store tall og skremmende tall, mens det vi ønsker oss er bedre tall, gode tall, tall vi kan tro på, tall som inspirerer, tall som kan gi oss troen på fremtiden tilbake!

Vi vil ikke tilbake til «normalen» for enhver pris, det som skjer, skjer ofte av en grunn og gir oss anledning til å snu litt på flisa. Krise betyr mulighet og den bør vi benytte oss av, til tross for all elendigheten og alle de gamle som dør.
Vi kan drømme nye drømmer,
ta imot «den nye verden»
og bli med på ferden,
mot ukjent sted…….

En dag

En dag vil vi våkne av marerittet
En dag vil solen skinne som før
En dag vil vi rusle barbeint med sand mellom tærne
En dag vil vi tenke at sånn var det før koronaen
En dag vil vi tenke at sånn har det blitt etter koronaen
En dag vil vi elske i gresset
En dag vil vi igjen føle pur glede
En dag vil livets mysterium gi oss nye hint
En dag vil vi forstå at det alltid vil være mer å forstå

Aviser med ei klypa salt!

VG så e den mest tabloide aviså i Norge, é ein opplevelse kver dag. I na står alt det du ikkje trenge vita, og hvis dårr står nåke du trenge vita, ska du ta det med ei klypa salt.
Men hu e jo kjekke å ha når du drikke kaffelatte på kafé.
Dagbladet é nåke aent, hu é ei slags tabloide utgave av tanta til Beate, overmoden ananas og kjerringa på skauen, fylt opp av sex, åndenes makt, Marie Simonsen og universets gåter. Politisk é Dagbladet litt her og litt der, litt raddis og litt grandiosa.
Så har du Stanghelle, x-redaktør i den tidligare høyretabloiden Aftenposten, sett på som ein knakande, framifrå, bladfyk, med krasse meiningar om både konge og fedreland, Mette Marit og mulla Krekar og andre utagerande folk og dyr. Kjent for å halda nynorsken i hevd og mykje anna han likar å stikka nasen i. Du kan høyre han kvar fredag på NRK p1+ i «Stanghelle på fredag».
Kvar gong det oppstår noko som é litt utanom det vanlige her i landet, må Stanghelle i Dagsnytt 18 eller på Dagsrevyen og forklara kva som føregår. Det Stanghelle ikkje veit noko om, treng ikkje du heller vita noko om, for då é da ikkje vetandes, ville han kanskje sagt sjøl.
Du é ikkje skyldige, før du har fått Elden til advokat, heter det i bransjen, så é full av tabloide juristar, både med og uten laud, og dei gjer alt for å koma i avisene.
Du les ikkje mykje nynorsk i riksavisene, men den tabolide stylen deira er
komen for å bli, dei fyller eit stort tomrom i kverdagen og berikar oss med nyhende frå i går. Folk likar å lesa halvkveda viser og spør seg sjølve; – Har me egentlegt bruk for heile sannheten, eller kunne me kanskje berre klart oss med den halve?
Geir