ORD FOR DAGEN

«Det é fyst når ein mygg sette seg på ballane dine, du forstår at ikkje alt kan løysast med vold!»
Kristian Valen


Korona, korona…….

Hver dag blir vi servert nye tall, triste tall, store tall og skremmende tall, mens det eneste vi ønsker oss er bedre tall, gode tall, tall vi kan tro på, tall som inspirerer, tall som kan gi oss troen på livet tilbake!

Vi vil ikke tilbake til «normalen» for enhver pris, det som skjer, skjer ofte av en grunn og gir oss anledning til å snu litt på flisa. Krise betyr mulighet og den bør vi benytte oss av, til tross for all elendigheten og alle de gamle som dør.
Vi kan drømme nye drømmer,
ta imot «den nye verden»
og bli med på ferden,
mot ukjent sted…….

En dag

En dag vil vi våkne av marerittet
En dag vil solen skinne som før
En dag vil vi vandre med sand mellom tærne
En dag vil vi tenke at sånn var det før koronaen
En dag vil vi tenke at sånn har det blitt etter koronaen
En dag vil vi elske igjen
En dag vil vi igjen føle pur glede
En dag vil livets mysterium gi oss nye hint.
En dag….

Aviser med ei klypa salt!

VG så e den mest tabloide aviså i Norge, é ein opplevelse kver dag. I na står alt det du ikkje trenge vita, og hvis dårr står nåke du trenge vita, ska du ta det med ei klypa salt.
Men hu e jo kjekke å ha når du drikke kaffelatte på kafé.
Dagbladet é nåke aent, hu é ei slags tabloide utgave av tanta til Beate, overmoden ananas og kjerringa på skauen, fylt opp av sex, åndenes makt, Marie Simonsen og universets gåter. Politisk é Dagbladet litt her og litt der, litt raddis og litt grandiosa.
Så har du Stanghelle, x-redaktør i den tidligare høyretabloiden Aftenposten, sett på som ein knakande, framifrå, bladfyk, med krasse meiningar om både konge og fedreland, Mette Marit og mulla Krekar og andre utagerande folk og dyr. Kjent for å halda nynorsken i hevd og mykje anna han likar å stikka nasen i. Du kan høyre han kvar fredag på NRK p1+ i «Stanghelle på fredag».
Kvar gong det oppstår noko som é litt utanom det vanlige her i landet, må Stanghelle i Dagsnytt 18 eller på Dagsrevyen og forklara kva som føregår. Det Stanghelle ikkje veit noko om, treng ikkje du heller vita noko om, for då é da ikkje vetandes, ville han kanskje sagt sjøl.
Du é ikkje skyldige, før du har fått Elden til advokat, heter det i bransjen, så é full av tabloide juristar, både med og uten laud, og dei gjer alt for å koma i avisene.
Du les ikkje mykje nynorsk i riksavisene, men den tabolide stylen deira er
komen for å bli, dei fyller eit stort tomrom i kverdagen og berikar oss med nyhende frå i går. Folk likar å lesa halvkveda viser og spør seg sjølve; – Har me egentlegt bruk for heile sannheten, eller kunne me kanskje berre klart oss med den halve?
Geir