Vi tåler noe fnugg i julen om værgudene formår

Det er en stund siden vi hadde hvit jul i Haugesund og sjansene for at vi skal få det i år er minimale. Du må bo under andre himmelstrøk i landet om du vil oppleve bjelleklang og skiføre på julaften. Men vaske «gølvet» og bære inn ved kan vi alltids gjøre. Det gjelder å være forberedt på alt. Tenk om været snur, tenk om vinteren kommer brasende, tenk om Olalia får en meter!
I Haraldsgaten er ikke et eneste snøfnugg å oppdrive. Om dette skyldes klimaforandring vil vise seg. Det kan lave ned både i januar og februar.
Vi er usikker på om folk venter mest på julen eller koronamedisinen. Den kommer til Norge en av dagene med mulighet for at de første kan bli vaksinert på 27. desember. De mest utsatte som eldre og syke, skal få først, men alle skal få og den er gratis.
I mens forsøker helseminister Bent Høye å svare på mulige og umulige scenarier, om hvem, hva og hvor. Det som vil skje utover vinteren vet bare «fuglane», men etter hvert som folk blir vaksinert, må jo noe «gi etter» og en ny hverdag vokse frem. Men enn så lenge, bruk munnbind, vask hendene og hold avstand. Det blir helt sikkert din tur en dag skal du se.

Haraldsgaten sørover med Totalen på venstre side og «Svinalibygget» på høyre side.