FOLK

Johnsen i 70 på Pitters

En av byens store musikalske sønner, Tor Arne Johnsen, feiret sin 70 års dag på Pitters i fjor høst. Han vokste opp på Hasseløy og i Hafrsfjordgaten i Haugesund. Etter gymnaset på Skesivang begynte han å studere og kom egentlig aldri tilbake til Haugesund. Mest kjent for «Brekeland» og «Hallo i uken» på NRK radio.
Merittlisten er lang. Tor Arne har stått på scenen mer enn 3000 ganger, skrevet mer enn 2000 sanger, skrevet 25 sceneforestillinger, spilt i 18 forskjellige band, skrevet 18 musikkspill og 4 teaterstykker, vært i finalen i Talent 71 og Melodi Grand Prix 72, laget mer enn 400 selvstendige program i NRK, skrevet minst 6000 tekster til egne og andres program, gitt ut to CDér og 1 bok, for å nevne noe.

Stig Arild Fosse på Fjelberg

Fjelberg Landhandel er navnet på dagligvarebutikken på Fjelberg, nærmere bestemt Borgundøy. Stig Arild Fosse overtok butikken for noen år siden etter sin far Nils Arne Fosse som da hadde drevet i mer enn 30 år.
Det er smalhans om vinteren, men i sommerhalvåret er det full rulle med mange hyttefolk og båtturister.
Fjelberg Landhandel har det meste, fra bensin til tannkrem og servicen er viden kjent. Her er ein flott marina, dusjanlegg, vaskemaskin med meire. På bryggen kan du grille, hoppe på trampoline eller bare sitte og slappe av.
Utenfor butikkdøra finnes «drøseplassen», en liten terasse med stoler og bord, gratis kaffe og askebeger til de som trenger det.
Stig Arild Fosse er også en dyktig musiker og spille ofte opp til dans i Sjøstova, øyas pub og selsapslokale.
Alle er velkommen til Borgundøy, når tid det måtte være, og for dem som liker en utfordring er turen til topps på Borgundnuten et eventyr i seg selv med en fantastisk utsikt som belønning.

SOMMERNOTAT

Handelsmannen på Fjelberg Stig Arild Fosse har en travel sommer. Den populære landhandelen på Borgundøy har jevnt sig av båter og turister hver eneste dag. Også pubkveldene i Sjøstova er veldig populære.Det har etter hver blitt mye hyttefolk på Fjelbergøyene, derfor stiger folketallet betydelig i sommerhalvåret. Nå kjempes det med nebb og klør for å få bygget en bro mellom Fjelbergøyene og Halsnøy.