Det blir hardingfele i sommer!

Vi skal ikke dra ut av landet og bli smittet, vi skal ralle rundt i Norge med bil eller sykkel og ta vårt hjemland i bruk. Se fjorder og fjell vi aldri har sett før, kjøpe hardingfele til å ha på veggen, dra på blomstringstur til Hardanger, vandre blant reinsdyr på Vidda med telt og underlag eller rett og slett ta ferie i byen, uten press og stress. Drikke kaffe på kafé, spise Napoleonskake og drøse om denne rare sommeren vi aldri har sett maken til tidligere.
Det blir sannsynligvis sommer i Norge for de aller fleste, med eller uten bobil, med eller uten båt, med eller uten vær. Alle de heldige som har hytter ved fjorden, vil sette garn og trekke teiner som på en ganske alminnelig sommer. Regjeringen fraråder utenlandsreiser, i alle fall fram til slutten av august, men det kan forandre seg.
Salget av bobiler går som hakka møkk, sies det, og det er liten tvil om at mange tar ferien på hjul her hjemme. Folk kjører land og strand rundt med kjøkken og bad bak rattet, sover i egen dobbeltseng og inntar frokost i egen spisekrok. Bobil er «in» for tiden, noe så veldig. Mellom 600 000 og en million kroner koster et brukbart husvære på hjul, gjerne med fortelt og sykler i bagasjerommet.
Statsminister Erna Solberg skulle til Spania og Vestlandet i ferien. Nå blir det «bare» Vestlandet og kanskje litt rundt omkring. Vi tror det blir mye «rundt omkring» på de fleste av oss. Saken er at det kom litt brått på .
Vi hadde planer, men nå får det bli som det blir.
Saken er at det vil komme ny informasjon 15. juni og 15. juli. Det snakkes om å åpne opp Norden og muligens Tyskland, men Spania kan ta litt mer tid.

En lekker bobil gjør ferien til en fornøyelse. Spørsmålet er bare om de norske veiene tåler så mange bobiler som det ser ut til å bli denne sommeren.