Er det sommer vi lengter etter nå?

GEIR KVAM: Du kan si og tenke hva du vil, men mange av oss lengter etter sol og varme. Etter å ha hatt ferie i 2 og et halvt år, «behøver vi ferie»! Det lyder som et paradoks. Komme oss vekk fra alle tankene om munnbind og den meterlange tommestokken. Nå vil vi ha 30 grader i vannet, salt sjøvann mellom tærne og en sprudlende iskald drink på bordet. Om kvelden en mør biff, «medium well», gjerne på The Med i El-Raso.
Vi bruker shorts og barbent fottøy om dagen og spiser så mange appelsiner vi bare kan stappe i oss. C-vitaminer i fleng.
De sprekeste av oss tar en sykkeltur på noen mil og gir næring til helsa på den måten. Andre stopper på en utekafe og bestiller en iskald øl.
Spania er ikke hva det engang var, i den tiden en pesetas var jevngodt med ingenting og alt var skremmende billig. Lasse kjøpte inn kassevis. Han var redd prisene skulle stige, det gikk jo ikke an å leve av pesetasen, mente han. Omsider fikk han rett. I dag er et meste like dyrt i Spania som hjemme. Fremdeles er manjana et kurant uttrykk og noen ganger kolliderer logikken med den sunne fornuft. Men Spania er så mangfoldig. Blant annet står solen opp av havet, Middelhavet.