LEDER


Av Geir Kvam


Mars

Hvor speisa skal vi bli? Elon Musk vil til Mars, ja han vil fly folk til den røde planeten og be dem bo der i overskuelig framtid. Ja, noen sier de ikke har tenkt seg tilbake til jorden, men vil bli marsboere.
Dette høres ut som tull. Klart det må være mulig å reise hjem igjen, om det viser seg at Mars er et utrivelig sted. Alle eventyr er spennende til å begynne med, men etter en stund kommer hverdagen dundrende med sine trivialiteter. 12 mann spaserte på månen før vi fant ut at det ikke var noe der. Joda vi kan bygge et hotell med spa og bar på fru Luna, men det har vi allerede her på jorden.
Om det er mulig å lage Mars om til en levende planet, skal være usagt, men lite sannsynlig spør du meg. Noe må vi finne på, og noe må vi gjøre for å skape utvikling. Kanskje vi heller burde løse utfordringene vi sliter med her på jorden, i stedet for å «flykte» til en annen planet.

Det er hva det er!

En saftig leder i disse korona og Trump tider bør inneholde freske fraspark, slik Kjell Aukrust kalte det i Flåklypa Tidene. Hver eneste dag må vi forholde oss til koronatall, som i og for seg blir mer og mer uinteressante, ikke fordi vi ikke bryr oss, men fordi det forkuseres på antall smittede, i stedet for å telle hvor mange som blir syke eventuelt friske. Det gjør jo ingenting om folk blir smittet, så lene de ikke blir syke likevel.
Nok korona for i dag. La oss heller se litt på Hviterussland, der en mann har satt med makten i 26 år. Europas siste diktator blir han kalt.
Nå ser det ut til at folket vil ha ham vekk, til fordel for et nytt regime med kontrollerte valg og demokrati, men gamle, korrupte, diktatorer er en seig materie og ikke så lette å bli kvitt.
I USA forsøker Demokratene å kvitte seg med Donald Trump, og kaller ham all den dritten de bare klarer å slenge ut om en politisk motstander. Det krangles hver dag om hvem som sa hva og hvem som ikke hadde sagt det motparten påstår de hadde sagt. Det graves opp gammel møkk og blir laget nummer av ting som ble sagt eller gjort, lenge før noen av kandidatene engang var påtenkt som president. Hvem har ligget med hvem? Hvorfor drikker ikke Donald Trump? Demokratene er bekymret, han begynner å bli presidentaktig. Etter 4 år i Det Hvite Hus begynner han å få taket på det? Sittende presidenter blir som regel gjenvalgt. 3. november skjer det, da er det valg og hele verden sitter ringside. Vi gleder oss.

Klippe klippe

Det er et sabla liv, sa naboen alltid da han slo plenen med en gammel sløv håndklipper fra Husqverna. Siden har den motordrevne klipperen kommet også med drift, slik at plenklippingen går som en lek. I disse «grønne» tider har også batteridrevne klippere kommet på markedet, verken gode eller effektive. For sikkerhets skyld har teknologene også funnet opp den sjølgående klipperen som holder plenen nede hele sesongen. Kjører seg fast i blant, men er ellers meget effektiv.

Med gevær og bart

I 26 år har den gale diktatoren i Hviterussland styrt landet. Ikke pent og pyntelig med rundt hånd og til velbehag for innbyggerne. Nei, med hard hånd og trusler. Folk er luta lei av diktatoren. Nå vil de ha ham bort, enkelt og greit. Han har sittet altfor lenge. Forleden dukket han opp med gevær og truet alle som hadde møtte opp i demonstrasjonene.
Mannen er tydeligvis gal og lider av samme syken som andre diktatorer vi har sett her i verden. Totalt blottet for sosial sympati og med en innstilling til sine medmennesker som var vanlig blant de som styrte for flere hundre år siden.
Vi ser det samme i Iran.

Bomber og granater

Det finnes nesten ikke ord. Om noen tente på eller det eksploderte av seg selv vet ingen enda. Ikke desto mindre smalt det i Beirut havn og la stor bebyggelse øde. Libanon er et land som var eller er på randen av konkurs og den gamle storhetstiden er historie. Verken styre eller stell har orden på tingene og korrupsjonen er gjennomført fra topp til bunn.
Nå trår hele verden til for å hjelpe, og det skulle bare mangle. Nå håper vi hjelpen kommer alle til gode, og ikke bare de som er previligert fra før.
Penger snakker et eget språk i midt Østen.

Kan vi bare gå på vent

Det er flere måter å takle hverdagen på i denne hersens korona krisen. En av dem er å slå av TV, en annen er å ta for seg av naturen og heller gå en tur i stedet for å sitte inne med Ipad og det som verre er og la seg underholde av ørkesløse nyheter, eller like langtekkelige serier, laget i en tid da vi trodde vi var uovervinnelige og hadde hele verden i vår hule hånd. Men slik er det altså ikke. Vi er sårbare og kan settes ut av et lite virus. Det er ingen hjelp i å finne en synder i Kina, nytteløst med all verdens synsing. Det eneste som hjelper er at viruset dør ut, eller at vi finner en medisin som virker og som alle kan få så snart som mulig.
Ventemodus er ingen blivende tilstand, men det er der vi er akkurat nå, med munnbind og tvil.

«Slauren» benytter anledningen

Vi er vitne til et slags opprør om dagen og det er de notoriske bråkmakerne lager bøljer som vanlig. De har ingen respekt for smittefaren som på langt nær er over. Det siste er at de vil rive ned statuer av historiske personligheter. Vi som ikke har samme hangen, synes dette minner om total mangel på respekt for historien.
I det hele tatt har mannen som mistet livet under en arrestasjon i USA fått så mye oppmerksomhet at det mangler sidestykke. Selvsagt meget uheldig at noen mister livet på den måten, og det skal ikke skje, enten man er svart eller hvit, men derifra til å gjøre en «notisk kjeltring» om til martyr og helt, er å dra hele historien langt ut av sine proposjoner.
Men «slauren» bryr seg ikke så lenge de kan lage bråk og hause opp andre til å tro at det de driver med er en berettiget og rettferdig sak. Men ikke skjønner vi hva plyndring av butikker og rasering av gater og streder har med rasisme å gjøre?

Milliarder og brun lapskaus

Jeg forstår grafer og tall, jeg vet hva de snakker om på TV, permitteringer og konkurser, milliarder i tiltak, innesitting, venting, kaffe, hjemmebakt brød, brun lapskaus, så mange syke, så mange har takket for seg, så mange smittet, så mange har blitt friske. Mange land har møtt veggen, men mange er også på bedringens vei igjen. Det er kanskje lenge til alt vil bli som før, om det noen gang blir det, men folk jeg har snakket med er fulle av håp og sier de har tro at alt vil ordne seg til slutt.
Vi liker det lite, men vi må akseptere, ja vi er pokka nødt til å erkjenne, dette er ingen vanlig dugnad, det er et nødvendig onde! Vi vil bli kvitt denne hersens koronavirusen, har ikke tid til å vente, vi må gjøre det nå. Har kostet mange penger, mange tårer, mye forbannelse og det er fristende å være bølle, men kan ikke, fordi det vil gå utover andre og oss selv til slutt.
Flyene står på bakken, hotellene står tomme, selv Stordalen er deprimert. Spania er stengt, Danmark har åpnet igjen. Norwegian sliter med å få luft under vingene, men letter ett og annet fly. Selvsagt er de konk, men Staten holder liv i dem, akkurat slik de gjør med SAS.
Ta ferien i Norge sier de. Kjøp bobil og rall rundt på trange norske landeveier. Det finnes alltid en Rema butikk og en bensinstasjon i nærheten, der du kan bunkre det du trenger. Så kan du sitte under myggnettet i kveldingen og nyte en pillekvint sammen med folk i andre parkerte bobiler og prate om hvorfor livet er så jævla godt som det er, på tross av virus, dyre dråper fra vinmonopolet, høye skatter, avgifter, blodpriser og janteloven. 

Pinse, den «ukjente» høytiden

Det er uvanlig mye snø i fjellet i år, nesten som i gamle dager. Før i tiden ble det arrangert blomstringsrenn i juni ved Solfonn Hotell, med blant andre de beste norske kvinnelige alpinistene.
De fleste har ikke peiling på hva pinse er eller hvorfor vi feirer med røde dager på kalenderen og ferie på hytta ved fjorden. Vi har hele livet tatt imot den ekstra fridagen, mandag 2. pinsedag, med takk, enten vi ble værende i byen eller har nytt tilværelsen i naustveggen.
Her er forklaringen:
Pinsen, som er den tredje av de store kristne høytidene, kommer 49 dager etter at Jesus sto opp fra de døde på påskedagen. Pinsen faller på den 50. påskedagen eller på den syvende søndag etter påske. Navnet pinse kommer av det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende. Pinsen regnes som kirkens fødselsdag, for det var i pinsen Den hellige ånd kom til disiplene og ga dem styrke og ord slik at de kunne gå og fortelle om Jesus.
Pinsen, blir også, med rette, kalt den «ukjente» høytiden.

Vi føler en lengsel

Av Geir Kvam

Dagene er fremdeles preget av koronavirus, som demper sinnet og gjør oss litt mer deppa enn vanlig. Vi er ikke redde, bare engstelige, vil ikke at det skal blusse opp igjen, derfor holder vi avstand på meteren, nyser i albuen og gir ingen klemmer. Vi ser hverandre i øynene og føler en lengsel etter det gode gamle, det med et klapp på skulderen, et lite kyss på kinnet, eller et håndtrykk uten angst.
Kanskje litt flere biler på veiene, men langt fra «normalen», bensin 12 kroner literen, softis i varmen, kanskje ei pølse med alt, men lite tyder på at Norge har åpnet opp. Vi skal «seigpines» en stund til. 400 000 arbeidsledige i Norge, 30 millioner i USA og det stunder mot presidentvalg.
Blir sannsynligvis Joe Biden mot Donald Trump. Her hjemme håper Jonas Gahr Støre at han skal bli statsminister etter valget i 2021. Nå handler det om makt og retning. Skal vi velge den røde sosialistiske veien, eller den kapitalistiske blå? Pampevelde eller folkestyre?
Vi er rike på penger og natur, men noen ganger en smule fattige i ånden her i landet og tar sjelden et oppgjør med ideologien og selvtilfredsheten.
Det ligger unormalt mye snø i fjellet fremdeles og faren for flom er overhengende.

Krøtterstier og avlegs alkoholpolitikk!

Røde pølser, kartofler og en lille en, har i alle år stått på nordmennes meny i Danmark om sommeren. Vi elsker å dra til Kongens by og nyte den danske friheten, den lille forskjellen på å handle brennevin i kolonialbutikken på hjørnet, uten å gjøre noe nummer av det.
Vi må gå på Vinmonopolet og stå i kø, gå eller kjøre ens ærend for en liten knert. Vi er ikke betrodd å kjøpe vin eller brennevin i dagligvarebutikken, vi er ikke kvalifisert, vi er ikke voksne nok til å styre vårt eget forbruk av alkohol, Staten må passe på oss, og holder prisene skyhøye slik at vi ikke går over styr med skapene fulle av brennevin.
Svenskene holder også på med dette barnslige tullet, og det er sannsynligvis Kristelig Folkeparti som holder liv i filosofien om at høye priser og vanskeligere tilgang senker forbruket.
I Tyskland er det fritt fram, ja til og med fri fart på enkelte motorveistrekninger. Det går utrolig bra, selv om det oftere og oftere blir anbefalt 130. Her hjemme kjører vi 60-70 og 80. Veiene tåler ikke større fart siden de følger gamle krøtterstier og kjerreveier.Vestlandske fjorder og hardingfelegnikk

I dag er det 75 år siden 2. verdenskrig tok slutt. Det feires i «koronatåken» med brask og bram. Norge skal åpnes opp i nær fremtid, fotballen skal igjen rulle og livet vil sakte men sikkert gli tilbake til «normalen».
Så spørs det hva nedstengningen har gjort med oss. Har vi fått en annen innstilling til verdiene, har vi mistet lysten på utenlandsreiser og vil heller la oss sjarmere av hardingfele og Geirangfjorden. Vil flere dra på pilegrimstur, eller traske over de norske fjell og vidder med ryggsekk telt.
Blir det bobil og sykkelturer i hele sommer. Badeturer i vestlandske fjorder, med bål i stranda.

Storbritannia sliter. Økonomien har ikke vært så dårlig på 300 år. Der blir det snart hest og kjerre igjen, skal vi tro media. Bildet males så svart at det går nesten ikke an.
Media mesker seg i elendighet og rakker ned der de kan på høyresiden av politikken over hele verden. Spesielt Donald Trump bruker mye energi på å dementere fake news i media.

Korona, korona…..

Vi har korona. Økonomien i verden er ute og kjører. Flyplassene er fulle av fly, men motorene er dekket til. Det blir ikke luft under vingene i dag heller.
Vårt eget flyselskap Norwegien ble reddet av gongongen. i dag og unngår konkurs. Nå skal alle kluter settes til for å få selskapet opp i luften igjen på vei til spennende destinasjoner både i Europa og USA. Vi gleder oss!
Sommerferien vil foregå i Norge. For de som har hytter, ved fjorden eller i fjellet, for de som har bobil, langs veiene, og for de som har telt med seg, ja da blir det liggeunderlag og sovepose med myggnetting og kaffe fra svartkjelen. Det kan bli trivelig mange i fjellet.

Det kommer dager etter denne!

For en stund siden:
Men hvordan de blir er det ingen som vet. Det ble en slags påske likevel, kanskje blir det også en slags 17. mai? Vi lever i håpet, mens vi sitter frivillig i karantene og venter på en ny vår.
Det er utrolig stille i gata om dagen. Bare turgåere med kurs for Kyststien vandrer forbi med god avstand. Vi er lydige, lytter til gode råd fra helsemyndighetene. Luften er den samme, havet like blått og solen skinner som aldri før, på tross av det forbannede viruset!
Pølser og pinnebrød over bålpanna skaper stemning og minner oss på at vi går mot sommer igjen. Men hvilken sommer?Ingen selvfølger her i livet…….

Det er greit nok, vi har overlevet mange syker. Asiasyken var en av dem. I dag kostet oljen 36 dollar for et fat. Det er billig. Ikke bra for Norge. Vi taper penger på hvert eneste fat. Virus og dårlig politikk surrer det til for verdensøkonomien og kaster oss alle ut i spekulative tider, usikkerhet og nervøse markeder.
Vi er sårbare, har riktignok mange penger «på bok» i eiendommer og aksjer, men oljefondet kan ikke kjøpe oss fri fra dårlige tider og et uregjerlig virus.
Men dersom det begynner å gi seg, om Xi har fått has på det i Kina, er det gode sjanser for at Korona også vil «fordufte» her i Norge. Kanskje det er vår og varme i luften som skal til? En vaksine er sikkert også på vei og da vil frykten minke. Men verden vil aldri bli den samme etter Korona, vi har fått oss en vekker, en reminder om at vi er sårbare. Livet er skjørt og ingen selvfølge for noen.

Good times, med bitter ettersmak

Oljeprisen synker, nærmer seg $ 50 tallet igjen etter en lang tid med stabil pris på midten av $ 60 tallet. Årsaken kan være at ting har roet seg mellom USA og Iran og en generell pause i urolighetene i Midtøsten forøvrig.
Men vær trygg, det blir mer bråk.
Demokratene slåss for livet for å få has på president Donald Trump, men ser ikke ut til å klare det, samme hvor mye de roper riksrett og rakker ned på ham.
Vi har kanskje aldri hørt maken i historien.
Motstanderne må heller belage seg på 4 nye år med The Donald som POTUS og kanskje konsentrere seg om å finne en skikkelig presidentkandidat til valget i høst.
Gledelig at Kong Harald er friskmeldt igjen.
Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen!
Til stor undring og forskrekkelse for mange, kom Knut Arild Hareide og Abid Radja inn som statsråder i Ernas mindretallsregjering.
Trodde Hareide skulle gi seg med politikk og at Abid hadde mer å lære. Men nå er det engang slik, og Ernas mindretallsregjering skal manøvrere godt om de vil unngå alle skjærene i sjøen.
Så lenge de ikke provoserer Fremskrittspartiet sitter regjeringen trygt.

Grunnen til at de finnes

Den eneste grunnen til at MDG og bompengepartiet finnes er oljevirksomheten. Uten den ville ingen hatt råd til å drive slik slaskepolitikk som Une Bastholm og de andre fanatikerne, som tror at verden bare dreier seg om dem og deres sære interesser.
Rødt kan bare eksistere i gode tider. De er en hån mot demokratiet og har så sære interesser at de bare får stemmer av gamle raddiser og grønne ungdommer uten verken innsikt eller dybdesyn.
Oslo, vår hovedstad, er en splittet by som mer og mer fremstår som en pøl av våre nye landsmenn og grønne syklister fra NAV.
Nå skal Vy gå fire ganger om dagen til og fra Gøteborg. Vi lurer nå litt på hvorfor?

Ensomt med verdens beste kommunikasjon

Det har vært mye pest og mange plager i fortiden. Menneskeheten har alltid måttet slite med sult, sykdom, fattigdom og krig, men nå, av alle ting, må vi lade geværene mot en ny livstruende fare, nemlig ensomhet.
Ironien er at vi kanskje aldri hatt så mange måter å kommunisere på med venner og familie som i dag. Menneskeheten har bedre mulighet til kommunikasjon enn noen gang. Før i tiden måtte vi banke på hverandres dører og bli invitert inn til en kopp kaffe for å få en prat. I dag flommer cyberspace over av all vår virituelle kommunikasjon, likevel er vi ensommere enn noen gang. Det er litt rart, er det ikke?
Mer og mer lukker vi oss inn i en digital verden med våre personlige duppeditt i lomma. Der er på skjermen det foregår, virkeligheten rundt oss er ikke så nøye lenger. Vi må følge med, kanskje dukker det opp noe nytt, noe spektakulært vi går og venter på, uten å vite hva det er.
Internett er en fantastisk oppfinnelse og selv om vi har hatt det i flere tiår, slutter vi ikke å bli fascinert. Vi drømmer om det store loddet, den fine bilen, den store reisen, huset i syden og det gode liv, som om det en dag skal hoppe ut av duppeditten og bli til virkelighet. Duppeditten er vår trøst og vår venn i ensomheten, derfor er livet best når vi er online, og kan surfe og zappe i cyberspace.

Valgets kvalmer

Hva med litt mer guts og noen visjoner? En oppsummering av den politiske situasjonen i Norge    er ikke bare plankekjøring. Vi kan ripe litt i overflaten og slå fast at Erna fortsetter som statsminister og            Listhaug er tilbake på Stortinget som vanlig mening, etter å ha trukket seg som justisminister for å redde regjeringen.

Hareide fra Bømlo, med selvkomponert dialekt, trakk i noen tråder under prosessen med Listhaug, men noen store sprell turde han ikke å gjøre, derfor ligger partiet hans og vaker rundt sperregrensen fremdeles.
Jonas Gahr Støre trodde kan kunne bli statsminister dersom regjeringen gikk av på et mistillitsforslag, men satt igjen med lang nese. Det er ikke så lett å velte Erna av tronen, hun er både dyktig og erfaren. Nei, Støre må nok vente til neste valg, dersom han fortsetter så lenge, mange hvisker om at han vil måtte vurdere sin plass, dersom ikke Arbeiderpartiet får fremgang på gallupen.
Fremskrittspartiet gjør stor fremgang på alle meningsmålinger etter Listhaugsaken og partiet har fått tusenvis av nye medlemmer. Fortsetter det slik, blir Fremskrittspartiet like store som AP. Dersom ikke Jonas Gahr Støre & Co snart begynner å dra noen store politiske visjoner som appellerer til folk, går toget.
Ingen er tjent med at landets ledere krangler og slenger dritt om hverandre. Nordmenn liker fred og fordragelighet, vi liker å være best i verden på ski og skøyter og vet at vi aldri kan bli det i fotball.
Stortingsrepresentantene er valgt av folket og burde heller spre trygghet, inspirasjon og fremtidstro, i stedet for å stå på talerstolen og bjeffe.
Vi er verdens rikeste land og har en fantastisk veloppdragen befolkning som jobber og står på, dag ut og dag inn, vi har snart 10 000 milliarder «i banken» takket være oljeindustrien og de aller fleste har det rimelig bra , mange har det veldig bra.
Nå er det på tide å gå tilbake til tegnebordet og dra noen skikkelige nye streker,  ikke sånne moralske gammelmodige, men helt nye streker vi kan tro og bygge videre på, og alt behøver ikke dreie seg om 5G og milliarder.

To el-bil or not to el-bil?

Vi kjører el-bil for livet i Norge og Statoil kvittet seg med sine bensinstasjoner for noen år siden, kanskje ikke uten grunn, men det spørs hvor lenge trenden, som er unik i Norge, vil vare.
Batterikoden er ikke knekket, de veier for mye, er spinndyre og har for kort rekkevidde. De fleste el-bil eiere er fornøyd, men det er klart  tanker omkring ladingen og rekkevidden er en praktisk endring i dagliglivet bak rattet, mange har derfor en bensinbil i tillegg.

Frisk luft og nyheter

Kle deg godt og frisk opp dagen med en liten spasertur rundt kvartalet, opp på en topp, inn i en vang eller på en kyststi du måtte ha i nærheten, det er enn så lenge helt gratis.
Det er også godt å kroe seg foran peisen og lese en god bok, skrive en god bok, eller ta for deg dagens aviser og bla igjennom både sanne og usanne nyheter, ikke minst det siste sladderet rundt Donald Trump og Kim Jung un. Xi Jinping som kan bli en ny Mao i Kina nå når han kan sitte ved makten så lenge han orker. Putin får skylden for gassangrep på tidligere spion. Iran er så gammeldags at det gjør vondt. Cubanerne har fått smaken på resten av verden, og vil ut og reise. Storbritannia er på vei ut av EU.

 

Så ble det ingen regjeringskrise

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug

Det er ingen tvil om at Jonas Gahr Støre hadde håpet på å bli statsminister i denne omgang, men han fikk det ikke til! Da Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i dag morges «røyk pokalen». Kristelig Folkeparti slapp litt lettere, men får fremdeles skylden for at Sylvi Listhaug måtte fratre. Om de kommer over sperregrensen på grunn av dette, gjenstår å se. I mellomtiden fortsetter Erna sitt regjeringsprosjekt med døren åpen for KrF om de ønsker å være med.
Om Jonas får flere sjanser i denne perioden til å velte regjeringen er usikkert. KrF tør neppe kaste seg ut på så djupt vann en gang til. SV og Senterpartiet har gjort seg til kjedelige «naggere» i saken og får ingen gevinst.

Putin «for ever»

Presidentvalget i Russland resulterte i at Vladimir Putin blir gjenvalgt for 6 nye år. Nå får vi håpe at konflikten med Storbritannia ikke eskalerer, men finner en diplomatisk løsning på sikt. Kanskje noen er tjent med en kald krig, ikke vet jeg, men i en globalisert verden er det kanskje bedre å være venner, kunne snakke sammen og finne felles løsninger som er til det beste for land og folk. Også russerne søker det gode liv, mange reiser til vesten og investerer i hus og eiendom.
Selvsagt kan vi ikke finne oss i at noen begynner å forgifte folk «på åpen gate». Russerne skal ha fotball VM, men hvor stas blir det, dersom landets ledere er på kant med resten av verden?

Nå må Arbeiderpartiet ta seg en pære!

Det er på tide at Arbeiderpartiet og SV roer seg i Listhaugsaken, den kan komme tilbake som en bomerang og treffe dem i nakken ved neste korsvei. Jeg skjønner ikke at de tør utsette seg selv for denne hetsen mot en enkeltperson, bare fordi hun har spissformulert en mening med litt sarkasme. I denne saken har Arbeiderpartiet klart å lage stor ståhei, for svært lite og saken har ingenting med Utøya å gjøre. Dersom det blir regjeringskrise av en slik sak, er det duket for mye flisespikkeri i Stortinget fremover og nåde den som ytrer sin mening, dersom den ikke er politisk korrekt.

I min stue

Klokken er 1.10. Jeg er nyhetsfreak og forsøker å forstå.
Italia, Iran, Putin, Trump, Xi Ping, den hysteriske krigen i Syria, konflikten Israel og Palestina, sulten, hungersnøden, Kim Jung un, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat og papiravisene, Brexit, galaksene, Gud, Tesla, bensinprisene, fortiden, fremtiden og kanskje viktigst av alt, dagen i dag. Men jeg sier ikke det er lett!

Listhaug i hard vær

Landets justisminister Sylvi Listhaug havner ofte i hardt vær, fordi hun er så frittalende og kaller en spade for en spade. Nå har venstresiden på Stortinget, inkludert KrF, bestemt seg for å gi henne en reprimande, men uten mistillit, fordi hun har gitt Arbeiderpartiet en ufordelaktig karakteristikk.
Et voldsomt kok i media, med NRK i spissen. Her skal det tolkes og diskuteres, Sand og Takvam uttaler seg i øst og vest om hva de synes og tror.  Listhaug har mange tilhengere, ikke bare fordi hun er i Fremskrittsparitet, men fordi hun er Sylvi Listhaug. Støre tror fremdeles han kan vinne halve kongeriket med å bruke enhver anledning til å rakke ned på regjeringen.

I går falt vi fra en VM tittel

Det er ikke hver dag vi faller fra en VM tittel, men det gjorde vi i går i Amsterdam. Sølv er nederlag sa Knut «Kuppern» Johannesen for mange år siden. Men i går var det ikke nederlag, det var et uhell som kan skje for den beste og det var akkurat det det gjorde. Sverre Lunde Pedersen er verdens beste skøyteløper for tiden, derom hersker ingen tvil. Beklager, men jeg husker ikke navnet på han som ble verdensmester. Neste år er det nytt VM og da skal vi holde oss på beina!

Skal vi arrangere OL igjen, eller skal vi sære oss videre med snart 9000 milliarder på bok og bilfrie storbyer?

Nå tar Lillehammer til orde for at Norge skal søke om OL igjen, med en prislapp på 20 milliarder. Vi har allerede de fleste fasilitetene og tanken er at enkelte grener skal fordeles på de største byene i landet. Vi snakker om 2026 og en bestemmelse må bli tatt innen 1. april, da har vi ett år på oss til å skrive søknad.
Selvsagt dukker «grumpene» opp med sine sære meninger. De var sikkert imot tidenes OL på Lillehamer i 94 også.

Den utrolige tenkbare, men ubegripelige evigheten

100 millioner beboelige planeter i hver galakse, og det finnes uendelig mange galakser. Der har du størrelsen! Vi er ganske sikkert ikke alene. 

Lite global oppvarming den siste tiden?

Det er ikke måte på hvor kaldt det kan bli. På Skokland i Haugesund ble det målt 17 minus i går. På tross av tilkjørte trailerlass, på trailerlass, er Obs Bygg hele tiden utsolgt for ved. Det er altfor mange haugalendinger som har full tiltro til den globale oppvarmingen, og stiller uten ved i garasjen eller uthuset, når kulda setter inn.


Det blir fort penger av en milliard her og en milliard der

Stortingspresident  Olemic Thommessen er ikke lenger stortingspresident.

 I Norge øser vi ut milliarder til innvandrere, og det  skal være helt i orden. Ingen vet egentlig hvor mange det blir til slutt og ingen politiker tør ta i saken med ildtang. Det er ikke politisk korrekt å snakke om hvor mye det koster.
Stortingspresident Olemic Thommessen kom i hardt vær. Han hadde tydeligvis brukt for mye penger på oppussing av landets mest kjente byggverk som ligger midt i Oslo og huser Nasjonalforsamlingen.

Ble folk i Norge lykkeligere om stortingspresidenten blir skiftet ut? Ble ombyggingen på Stortinget billigere da Thommessen gikk av? Er det noen som bryr seg om hva Lundteigen mente?
I Norge er det sånn at noen «må» ta skylden enten de har den eller ikke, noen må gå. Det er typisk norsk å lete etter syndebukker, en å henge «klovnehatten» på. I denne saken var det Olemic Thommessen som fikk skylden, selv om det ikke var hans skyld.

Noen som kjenner seg igjen?