BLOGG

GEIR KVAM

Da legger jeg meninger i en ny blogg. Du behøver ikke være enig, men vi forfekter våre meninger uansett. Jeg bryr meg om hva andre
En av tidens utfordringer er å våge å si sin mening, uten å bry seg om hva andre måtte mene.
Husk at bjellesauen også er en sau! Noen ganger kan det svare seg å ikke si sin mening.

Noen ganger i blant er Eleon Musk verdens rikeste mann, andre dager kan det være naboen, Bill Gates.

Galskapens tid

13.02.2023

Hopp i havet. Vi er langt inne i et nytt år.Putin kriger for livet i Ukraina og kan ikke for sitt bare liv, forklare vesten hvorfor han gjør det han gjør. Det blir sagt at han mister hundrevis av soldater hver eneste dag, men det later ikke til å gå inn på ham. Nato og vesten fortsetter å støtte Ukraina med våpen og annen hjelp til de utbombedre områdene Putin etterlater seg.
Hvordan det skal ende er det bare Putin som vet, om han i det hele tatt vet det. Han hadde åpenbart planer om å underlegge seg hele Ukraina, men det var ikke så lett som han trodde.
Livet i Kreml er heller ikke hva det engang var, men russerne er noen sta knaller og livet i Moskva er ennå ikke preget av krigen.
Journalister og aviser må legge bånd på seg når de skriver om Ukraina, det er nemlig ikke lovlig å beskrive sannheten, bare virkeligheten slik Putin ser den.
Så kom jordskjelvet over alle jordskjelv i Tyrkia. Minst 50 000 mennesker omkommet og 100 000 skadet. Halve byer lagt i grus og en voldsom redningsaksjon pågikk dag og natt.
I gamlelandet sliter vi med dyrtid på strøm, drivstoff og dagligvarer. Mange føler seg rett og slett fattiggjort når de såvidt har råd til det daglige brød. Regjeringen får ingenting til og er mer opptatt av å gi bort penger enn å sørge for at det norske folk får nyte godt av den stadig voksende mengden penger i den norske pengebingen, i dag på mer en 16000 milliarder.
Mor Norge tjener penger som sand og gress om dagen. Vi leverer gass til Europa og får klekkelig betalt. Håver inn milliarder, mens priser og renter stiger. Vi gråter over en regjering vi har mistet troen på, og hadde egentlig aldri trodd at noen kunne vanstyre fedrelandet så galt som det nå gjøres.
Hvordan klarte de å få NRK inn på skatteseddelen?
Elsker vi virkelig dette landet som det stiger frem?
Hvor er det blitt av troen på fremtiden? Hva med humøret og humoren? Mange vil være enig i at smilet har forsvunnet fra TV.
En forvirret prinsesse på leit etter seg sjøl blir stoff for ukeblader og media. Om igjen og om igjen det samme. Vi er så lei av det at vi vil spy.

Engstelig prisstigning…..

Jeg innrømmer at jeg har vært engstelig og tatt et glass melk for å roe nervene, men innrømmer aldri at jeg tror vi  mennesker har skapt den pågående klimaforandringen!
Enten kineserne hadde et uhell eller slapp viruset løs med vilje, skal jeg ikke mene noe om, men har mine mistanker. Dette skal amerikansk etterretning ta seg av de neste månedene. President Biden vil vite hva som har skjedd, ja hvem vil ikke det?
Kineserne har nylig landet en robot på Mars. De vil ikke sitte og se på at den røde planeten blir erobret av NASA og Elon Musk.
Hva driver vi så på med her hjemme i pottitlandet, der 91 Stomperud kommer fra,  der skatter og avgifter flommer langt over støvleskaftene og prisen på trelast, spesielt terrassebord, midt i sesongen stiger mot det uanstendige?
Folk jobber livdrittet av seg for å tjene penger til livets opphold og realisere drømmene sine.
Men, noen liker ikke frihet og velstand. De vil ha et trangere samfunn, og har store tanker om en grønn verden, full av misunnelse, kommunisme og en manns diktatoriske retningslinjer for folk flest sitt liv og levned.  
Om vi vil bygge nye og bedre veier, er de ute og protesterer, de vil heller bygge flere vindmøller, selv om folk protesterer, de vil ikke lete etter mer olje.   Opposisjonistene vil ikke lenger ha det vi har, de vil ha mindre av alt. De har så god tid, at de trasker rundt med svære tanker om en grønn verden og et krystallklart blått hav, der alle klarer seg uten penger og kjører el-bil på «gratis» strøm. 
Det vil alltid være noen som synes det er bedre å sykle, enn å kjøre bil. Alltid noen som er imot vindmøller.

 

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe signifikant. Et broket verdensbilde skaper forvirring og gjør det vanskelig å danne seg en slags oversikt, slik vi trodde vi hadde før i tiden.
Kunne selvsagt gitt blanke blaffen og latt verden gå sin skjeve gang, noe den ganske sikkert også gjør, uansett hva jeg tenker, mener og tror, men jeg liker å leke med tanken på at jeg er med og har noe jeg skulle ha sagt.
Det er nok av dem som toer sine hender, i likhet med Pontius Pilatus, men vi er alle medskyldige, korsfester, steiner og dreper, når vi ikke bryr oss.

Mange bryr seg helt sikkert, selv om de fleste lever i villfarelsen om at er noen alltid holder i tømmene, slik at ikke hesten løper løpsk. Men det kan vi aldri være trygge på. Hver gang helvete bryter løs, har ingen kontroll på noe som helst. Da er det for sent å si at jeg trodde ikke jeg hadde noe med det, trodde ikke mine tanker betydde noe som helst. Trodde ikke det fantes så gale mennesker.
Avisene kjemper en håpløs kamp mot teknologien og serverer fremdeles for det meste gårdsdagens nyheter på papir. Slik de gjorde den gang, før Internett kom til verden, da papiravisene rådde grunnen og satt dagsorden, mens redaktørene hadde en betydningsfull posisjon i samfunnet, røkte rullings og gikk lange skiturer til fjells. Røkelukten han som tåke over hele kontoret og bukseselene var selve symbolet på at de holdt i stroppene og hadde kontrollen. Pressen visste mye den gangen byene var småbyer og telefonen ringte hver gang noen skjedde. Folk kjente til hverandre, de visste om hverandre, de brydde seg noen ganger kanskje litt for mye om hverandre. Men det var den gangen vi kjøpte melk på glassflasker og 5salti.
Den gang familien på Hemmingstad kjørte drosje til Solfonn Hotell og Saga var byens «in» sted med sin ballustrade og popgrupper fra Italia med tvilsom engelsk uttale spilte opp til dans. De fikk kost og losji og litt lommepenger og var fornøyd med det. Ja noen av dem ble igjen i byen og giftet seg med innfødte. 

Donald Trump er president i USA og det er alle på venstresiden over hele kloden misfornøyd med. Media har klart å massesugere folk til å tro at mannen er gal, mindre begavet, barnslig og totalt uten innsikt.
Men The Donald bryr seg ikke, han dominerer likevel nyhetsbildet. Pressen kan ikke få understreket nok hva de synes om mannen som i dag er sjef for den vestlige verden. Samtidig fyrer pressen under alle konflikter og bruker krigstyper, enten krisene er store eller små. Verdigrunnlaget er basert på misunnelse og janteloven. De rike blir bare rikere, mens middelklassen må nøye seg med å være middelklasse, og de fattige blir stadig fattige, med lite penger, lite gods, lite gull, få gleder og et miserabelt liv.
Slik har det alltid vært, de rike mot de fattige, byråkratiet mot menigmann, makt mot avmakt. Du kan bli og tenke slik de som oppdrar oss ønsker, men «lykken» som da følger med er ikke din egen!
Vi må lære verden å lese og skrive, fóre dem med bøker og oppgaver i matematik, fysikk og kjemi. Det fremmer nysgjerrigheten, intellektet og vil friste mange til å strekke seg etter et bedre liv. Selvsagt skal vi også gi dem vann og mat og lære dem å dyrke jorda, men vi må i tillegg gi dem kunnskap i bøtter og spann, bokstavelig talt få fattige til å forstå at den eneste farbare vei til lykken og et bedre liv, er å lære seg spillereglene i et velorganisert samfunn, og  forstå at veien til frihet går gjennom å lære å lese og skrive!
Afrika har nok jord til å mate hele verden, de har nok ressurser til å klare seg selv. Nå er det på tide å kalle en spade for en spade og fortelle ledere, presidenter og zulu-konger at det er på tide å flytte inn i en ny tidsalder. Vil de ha de samme godene som oss her i vesten, må de jobbe for dem.
Det er ikke nok å lære seg språket i det landet de kommer til,  det kreves mye mer av dem. NAV er ikke et lønningskontor for innvandrere med mobiltelefon og kommunal leilighet.
De som kommer til Norge og får penger, klær, mobiltelefon, leilighet, med mye mere, må jo tro de har kommet til utopia/paradis og at penger vokser på trær.
Høres jeg negativ ut? Ikke en plass. Jeg sier det bare som det er!

Det er mer enn 100 000 nordmenn som ikke har jobb, hvordan skal vi da skaffe jobb til de som kommer og ikke engang kan språket, langt mindre har en utdannelse i noe som helst?

  • Gegge