NYHETER

God morgen Haugesund!

Minus 4 grader i natt og nok en vinterlig morgen i Haugesund. Det som rører seg er julehandelen, og den ser ut til å gå bra. Mange gode tilbud og plasttrærne går allerede for halv pris på OBS, men folk flest foretrekker edelgran eller andre graner. Det underlige med julen er at folk drar så mye med hjem, at en skulle tro butikkene skal ha stengt i minst 14 dager.

Boligmarkedet fremdeles tregt

Boligmarkedet derimot sliter, og aldri før har det vært så mange hus til salgs i Haugesund som akkurat nå. I verste fall kan det ta flere år å få solgt et hus, men det lysner. Tegn tyder på at det begynner å røre på seg igjen. Den psykologiske faktoren spiller en stor rolle, og ennå er ikke psykologien på plass med optimisme og fremtidstro.

____________________
Bjørn Eidsvåg er i byen og han etterlyser Jesus!

Bjørn spiller «Etterlyst Jesus» i Festiviteten for fulle hus 14, 15 og 16 desember, med ekstraforestilling den 17. desember.

En snømann ved Salhusveien i Haugesund beundrer Johan Sverdrup.

____________________________________________________

Alt om skøyter:
6.01.86 ny verdensrekord på 5000

Kanadieren Ted-Jan Bloemen (31) gikk sist søndag i mål på fantastiske 6.01,86 på 5000 meter og slo den ti år gamle verdensrekorden til Sven Kramer, 6.03,32 fra Calgary. Bloemen har også verdensrekorden på 10.000 meter med 12.36,30

______________________________________________________

Julesanger på DAB til du blir sprø!

Nå i desember blir vi utsatt for julesangterror. Julekanalene på DAB spiller bare julesanger døgnet rundt, og så viser det seg at de ikke har så mange gode å velge mellom, derfor blir det omatt og omatt og omattat av Jingle Bells og andre fine klassikere. Men det går en grense for hvor julete vi kan bli, det er tross alt to uker til julaften.

Fredsprisen utdelt i dag

Hele kongefamilien var til stede pluss en hel haug inviterte gjester. Nå har ICAN fått reisepenger til å dra ut og fortelle verdens ledere at de må kvitte seg med sine atomvåpen. En god tanke, men temmelig naiv.

Nå er det vindstille, snø og minusgrader!

Brøytebilene ute på kveldsarbeid i Haugesund.

______________________________________

Fy flate for et vær vi har hatt!

Julegrana i Haugesund knakk som en fyrstikk

Det skjedde natt til fredag. Julegrana på rådhusplassen i Haugesund knakk som en fyrstikk i stormen. Barometeret viser et gigantisk lavtrykk og det blåser og regner fortsatt, men det verste er over. Det skal bli kaldere og snøgrensen blir helt nede på 200 meter.
Det er ingen tvil. Været på Vestlandet har vært dårligere enn noen gang gjennom hele 2017. Årsaken til dette strides de lærde om. Kan det være klimaforandring, kan det være global oppvarming, kan det rett og slett være Al Gore? Sentrumsforeningen i Haugesund har kjøpt paraplyer til hele byen, det er billigere enn å bygge tak over Haraldsgaten, men hjelper lite på handelen.
I år har vi heller ikke julegater, og det er et stort savn for julehandlerne som heller tar turen til Oasen eller Raglamyr med gratis parkering og alt under tak.

 

______________________________________________________

– Det blir ikke jul uten snø,
sa redaktør Frimand Pløsen i Flåklypa tidene.

________________________________

President Donald Trump anerkjenner Jerusalem

Alt som har vært forsøkt tidligere, har ikke virket. Donald Trump anerkjente i går Jerusalem som Israels hovedstad, det er nytt.
At Hamas klikker, er ikke nytt. Det blir ikke fred i Midt-Østen før folk finner ut at det det de driver med er maktsyk dans rundt gammelt religiøst oppsop, og en lek med folks fantasi og naive tro.
Palestina er avhengig av NAV for å oveleve, Norge har gitt bort milliarder til dette «landet», og absolutt ingenting har skjedd i fredsprosessen.

 _____________________________________

Nobelsurret!

Nå er det snart på tide at ansvarlige politikere på Stortinget står frem og forklarer det norske folk  hva de egentlig mente i Nobelsaken omkring Carl i Hagen.
_______________________

Sjokoladefabrikkene liker ikke regjeringens nye «sukkeravgifter».

Melkesjokoladen blir dyrere, også Cola og Solo. Dette er et ledd i en ny offensiv mot fedme og overvekt. Avgiftene i seg selv har selvsagt marginal effekt, men når det er snakk om holdninger, kan mye gjøres.

________________________

Rundt null grader og nydelig vær!

_________________________

Leker med ilden:
Kim har skutt opp ny rakett!
_________________________

Meghan Markle og prins Harry forlovet

____________________________________

I dag var det Bjørgen som vant!

 

___________________________________________________________

Petter Northug er i full trening igjen.

Hele landet håper han finner formen til OL

_____________________________________

Carl i Hagen mer enn god nok for Nobelkomiteen!

Carl I Hagen

Carl I Hagen har vært en markant politiker i Norge de siste 40 årene og man kan være enig med ham eller ikke, men uten Carl Ivar hadde Norge sett ganske annerledes ut i dag. Skulle bare mangle at ikke han får en plass i Nobelkomiteen.

___________________________

DAGENS OLJEPRIS
63,61 $
pr. fat

_________________________________

Budsjettet

Det norske statsbudsjettet for 2018 er i havn, Det blir fortsatt fokus på velferd og flere arbeidsplasser. Innvandringen holdes på et lavt nivå.
Et par «rare» prioriteringer, men det vil alltid bli slik når fire partier med forskjellige interesser skal bli enige om et budsjett.
___________________________________________