NYHETER

33 OL medaljer til Norge og det kan bli flere!

PyeongChang:
Bergenseren Håvard Lorentzen tok gull og satt ny olympisk rekord på 500 meter!

Olalia utenfor Haugesund et yndet utfartssted for skientusiaster

På vei til Olalia. Bedre kan det ikke bli i begynnelsen av februar. Foto: Hanne Kristiansen 
Melding fra Friluftsrådet Vest i dag: Masse snø! Det har snødd og blåst mye i Olalia de siste dagene. Snødybden varierer nå fra en halv til halvannen meter enkelte steder. Det er kjørt spor i lysløypene og inn til hytta. Men spora inn til Olalia Fjellstove driver fort igjen når det blåser, så her må en belage seg på noe varierende løypeforhold. Olalivegen og parkeringene på Opheim og Fjellstøl brøytes jevnlig. Lysløypa er belyst til kl 2300 hver dag. Olalia Fjellstove er bemannet og har åpen kafe i vinterferien og i helgene til over påske. 

Tiden flyr. Vi skriver torsdag 22. februar 2018, allerede.
Stjerneklar natt med blå morgenhimmel i dag.
Sol og litt kaldere.
På TV er det OL hele natten og på radio går det døgnet rundt. Vi ser og vi lytter og kan nesten ikke tro at Norge klarer seg så bra. Det ser ut til å bli tidenes medaljedryss.
PyeongChang er «Langtvekkistan» for de fleste, men OL har de gjennomført med glans.

BEDRING PÅ BOLIGMARKEDET
– Det vi ser er at antallet solgte boliger går opp i forhold til i fjor. Vi ser en tendens til at flere kommer på visning, også i nybygde prosjekter, og at det omsettes boliger til en pris over prisforventning. Og det er en stund siden vi har sett det, sier DNB-sjef Rune Bjerke til E24.

PENGEMARKEDET:
Styringsrenten uendret på 0,50 prosent, melder Norges Bank, som ikke finner noen grunn til å rasle med «rentesabelen».

«Norske priser» er blitt et begrep i utlandet og betyr «veldig dyrt»! Kr. 15,87 for en liter bensin er verdens dyreste bensin. Kr.39.00 for en liten «plastkurv» med umodne, harde jordbær fra Spania er også veldig dyrt. Kr. 40,- for et brød er også hinsides. Men vi husker alle hvordan det gikk med kjerringa da hun skulle bære hjem ved. Klarer jeg den så klarer jeg den. Til slutt knakk hun sammen og kom hjem uten så mye som en kubbe.

OLJEN: Dagens oljepris: $ 65,12 på vei opp!

JOHAN SVERDRUP VIL TJENE
9 MILLIONER I TIMEN

9 MILLIONER I TIMEN Utbyggingskostnadene for Johan Sverdrup-feltet er kraftig redusert. Samtidig sies det at feltet vil tjene over 9 millioner kroner i timen om noen år – med dagens oljepris.

RAGDE ENIG MED LISTHAUG
– Jeg støtter Listhaug og synes det er befriende at en politiker bruker ord som folk forstår. Jeg oppfatter monsterbegrepet som uttrykk for et sterkt engasjement, og det er på tide å våkne, sier Anne B. Ragde til Nettavisen.


DAGENS TRUMP:
– Demokratene vil heller at det skal gå dårlig for oss, enn at det skal gå bra med landet.
– «Amerika First» betyr ikke Amerika alene, sa president Donald Trump i Davos.

ELON MUSK SENDTE SIN GAMLE TESLA UT I VERDENSROMMET
I går skjedde det igjen. Elon Musk overrasket verden med sin nye rakett som kan frakte mer enn 16 tonn nyttelast opp i verdensrommet.
Dette er forløperen til det som vil frakte folk og utstyr til månen og planeten Mars.

Rart å tenke på at denne gamle Teslaen nå går i bane rundt solen. Bilen er Elon Musk sin private Tesla Roadster 2008 modell. (ill: Elon Musk/Instagram.

VI REGNER IKKE MED ANNET ENN REGN!

Det regner nesten hele tiden. Er det sant at sommeren var mer sommer, og vinteren mer vinter før i tiden, eller var været omtrent det samme som i dag? Er det bare vi som ikke vil huske alle regnværsdagene?
Det er både noe filosofisk og historisk over været, det har bestemt hverdagen til folk i tusenvis av år. Været kan styre humøret, avgjøre hvordan vi skal kle oss, gjøre oss værsjuke, våte og en sjelden gang solbrente. På Vestlandet er årstidene flytende, og været i januar veksler mellom snø og regn, kuldegrader og mildvær. Du kan ikke regne med annet enn regn!

___________________________________________

JØJE MEG! HVORDAN SKAL DETTE ENDE?
I Norge er presse og media mest opptatt av sirkus Giske og seksuell trakassering i andre politiske partier.
I stedet for at alt ville rose seg, når det kom litt på avstand, ser det nå ut til å ta fyr igjen etter at Giske nå fyrer av mot Jonas Gahr Større.
Folk flest skjønner problemet, men i og med at det ikke har foregått noe kriminelt, blir jo dette en oppvask på kammerset uten jus i hvert enkelt parti? Hvem snakker sant, hvem lyver, hvem har en agenda?

3000 til World Economic Forum i Davos
Alpelandsbyen Davos i Sveits er plassen å være denne uken. Her gikk skøyteløpere fort en gang i tiden. Davos er vertsby for World Economic Forum og blir arrangert for ørtende gang. Her handler det om å se og bli sett. Mange norske næringslivsledere var på plass. Erna var også til stede og Donald Trump holdt en bra avslutningstale der pressen fikk lite å irritere seg over.

POLITIKK:
Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har gått sammen i regjering. Vil fortsette å skape bærekraftig vekst og utvikling. Fin markering av overgangen med nye statsråder på plass til fotoseanse foran Slottet.
Erna møtte Donald i USA og det gikk selvsagt veldig bra. Pressen stadig like forundret over at Donald Trump er president i USA.
Metoo: Mange har blitt seksuelt trakkasert, innenfor idretten, politikken og næringlivet. Kort sagt over alt.

Snart slutt på brevpostbudet?

Postmannen hadde uniform og sekk på magen, full av kort, brev og regninger, men nå forandrer verden seg, 3000 postbud kan miste jobben på grunn av digitalisering. Nå skal du bare få papirpost annenhver dag. Det meste går på e-mail eller messenger nå, og enten vi liker det eller ikke, er det gode gamle postkortet på vei ut, om det er aldri så koselig å få julehilsen med bilde og frimerke fra venner og familie.

Aftenposten:
Trumps makttrio åpnet dørene for Søreide. Norges nye utenriksminister har høy stjerne i Washington.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide

MEDIA:
NRKs driftsresultat var i 2016 drøyt 4 millioner kroner av en omsetning på 5,7 milliarder. Dette føyer seg inn i rekken av svært dårlige driftsresultater NRK har levert de senere år. Jan Lindh i Aftenposten.
VI MENER:
Det er innlysende for alle oppegående at mediebedriften NRK har vokst seg altfor stor og mektig. Dette gjør NRK ved å sende en større og større regning til det norske folk, hver eneste år. Det er mye bra med NRK, for all del, men hvor store skal Stortinget la dem bli?

Sport-sport-sport……..

IDIOTER! Snøballkasting på alpinistene er bånn i bøtta!
OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.
Verken Northug eller Bjørndalen deltar. En er drittlei og en er for gammel?

Idretten er i ferd med å rote seg bort i dop, personkrangel og sure ledere.
Kanskje folk vil ha noe mer enn kjedelig sekundstrid og tilfeldige hundredeler i fremtiden? Når det blir mer fokus rundt de som ikke skal delta, enn de som skal delta, er det noe fundamentalt galt med logistikken og retorikken. Det er fint med gullmedaljer, men ikke for enhver pris.

Verden og vi……..


Utsolgt til søndag 8 juli konserten i sommer.

Oprah Winfrey er ikke interessert i å bli president i USA?
Hvor lenge skal de amerikanske demokratene kaste dritt etter landets president? Har de mistet gangsynet ?
Ny blågrønn regjering i Norge, fortsatt uten flertall og Venstre fikk tre statsråder!
Clapton med svekket hørsel, still going strong!
Erna Solberg besøkte president Donald Trump i USA og det ble et hyggelig møte.
Verdens største teknologimesse  i Las Vegas, varsler mer og mer kunstig intelligens.
Nord Korea deltar på OL i Sør Korea!
Vellykket nyttårsaften i New York i minus 13
Ola drikker mindre alkohol, men fyllebråket fortsetter.
NRK forteller om løse hester i nyhetene……
Mye regn, men skjer det egentlig noe med klima?
Carlsen verdensmester i lynsjakk.
Flertall for Catalonsk selvstendighet, men det blir aldri noe av?
Cuba: Broder Castro går av snart, men vil cubanerne ha forandring? Vil de flytte inn i et nytt århundre?
AP Giske har gått av som nestformann, han har degradert seg selv, men har ikke gitt seg.
Metoo saken har gått amokk over hele verden.
Tom Tvedt har ingen planer om å gå av?
Gullkorn fra Al Gore: «Arktis vil være isfritt i 2014»
Sverige har store utfordringer med ufordragelige innvandrere!

Meninger!

Klimaforpliktelsene er en annen måte å kreve inn skatt på! Alle vet jo at vi ikke kan gjøre noe fra eller til med klima. Sannsynligvis er det styrt av solen. 
Mye TV om TV program for tiden!
Ski, ski og atter ski på TV, og mer skal vi få. Blir vi aldri mette av sekundstrid?
DAB radioen er bra den, men det blir ganske kostbart når vi skal ha DAB i stua, på kjøkkenet, på soverommet, på badet, i kjellerstua på hytta, i bilen og i båten.
Lisensavgiften er diktatorisk, og NRK er en lekegrind for 3000 ansatte med et fantastisk budsjett på mer enn 5 milliarder kroner, de ikke løfter en finger for å tjene. Alle må betale, enten de liker det eller ikke!  

Været som var i 2017

Siste 30 døgn: Snittemperaturen var 4,1 grader, 1,1 grader over normalen. Høyeste temperatur var 10,7 grader (23. desember), og laveste var -6,8 grader (17. desember). Høyeste vindhastighet var 22,6 m/s (7. desember).

Siste 13 hele måneder: Høyeste temperatur var 26,4 grader (20. jul. 2017) og laveste -8,5 grader (16. jan. 2017).

2017 et av de beste salgsårene i bilhistorien

Salget av nye personbiler gikk så det suste i 2017. Til sammen ble det registrert 158 650 nye personbiler, som gjør 2017 til det tredje største salgsåret i historien. Av disse var 33 080 nullutslippsbiler. Salget av dieselbiler fortsette å falle. Bare i 1986 og 1985 har nybilsalget i Norge vært større, da med henholdsvis 167 352 og 159 079 solgte nye personbiler.
Økningen i bilsalget er på 2,6 prosent i forhold til 2016.

Tjue dager inn i 2018:

Ettermiddagene blir lysere. Stadig nye avsløringer om seksuell trakassering, noe som har foregått i tusenvis av år. Verden er omtrent den samme, eller er den det?
Blir 2018 omtrent som 2017, eller vil vi få en bedre hverdag alle sammen, takket være ny forbedret teknologi, flere duppeditter og nye oppdagelser. Kineserne vil lande på baksiden av månen, amerikanerne vil tilbake til månen og noen har tenkt seg til Mars. Ikke bare det, Oprah Winfrey melder seg kanskje på som kandidat til neste presidentvalg i USA, men Trump har ikke tro på at hun vil gjøre det.

På teknologimessen i Las Vegas viser de fram sjåførløse busser, nye roboter og mer kunstig intelligens. Fremtiden er digital. Snart kan hele huset betjenes fra sofakroken.
Kongen holdt sin tale, god og solid som vanlig, TV har viser sine underholdningsprogrammer, nå er det NM på ski som gjelder for de som orker enda mer langrenn, og snart er det OL i Sør Korea, for dem som aldri får nok. Det blir en god vinter for sportsidioter, med mye ski, skøyter og alpint, mange strafferunder,  lange hopp, hundredeler, og medaljer til de beste.
Donald Trump vil holde media i ånde, Brexit vil sørge for at EU må skjerpe seg, de har ikke råd til å miste flere medlemmer. I Iran er folk er lei av å bli styrt av diktatoriske prester, som regjerer med  turban og eldgamle lover og regler som tilhører middelalderen og er fullstendig meningsløse i 2018. I Midt Østen er det mange som lever av krig og sjau, derfor blir det aldri fred, så lenge terrororganisasjoner får «lommepenger» av Iran og den såkalte giverlandsgruppen som Norge er en del av, fortsetter å pøse inn penger for å holde kunstig liv i Palestina.
Se på den gamle krangelen om hvem som «eier» Jerusalem, en barnslig og religiøs fiks ide, basert på historisk overtro, skrevet av mennesker for flere tusen år siden. Men selvsagt utnyttet som påskudd for å lage bråk i Midt-Østen.
I Norge tar vi fatt på det nye året med optimisme, det er mange signaler som tyder på at vi går bedre og bedre tider i møte. Oljebransjen er tilbake i godt gammelt gjenge og næringslivet går godt. Håpet er at mange klarer å fange inspirasjonen, og skape et godt liv både for seg selv og andre. Tross alt handler denne historien vår om det gode liv, god helse, en lykkelig hverdag og fred i sjelen.
Vi er alle skapende vesener og når vi får drive med det vi liker, er livet best.
– Geir –

Godt nytt år Haugesund!

Nyttårsaften er her. Bare timer igjen av 2017, men  livet handler ikke om år, det handler om hver dag i allslags vær, om god kaffe, berlinerboller, rekesmørbrød og frisk luft. Ingen kjenner morgendagen, men vi velger å tro at den kommer med gode nyheter og at 2018 vil bringe stabilitet og fred i verden. For de som liker tall er 11 tverrsummen av 2018. Kongeparet har rundet 80, men er fremdeles inspirerende både i handling og ord.
Demokratiet fungerer, Erna Solberg gjør en bra jobb som statsminister, landets økonomi er god og fremtiden ser lys ut både for næringslivet og hverdagen til Kari og Ola Nordmann.
Det er ikke Norges oppgave å redde verden, men vi bidrar så godt vi kan.

Det snør, det snør tidelibom!

Det drysser hvite snøkrystaller fra himmelen, om enn noe sent. Vi fikk ingen hvit jul, men får kanskje en nyttårsaften med snømann i hagen. I alle fall har et hvitt snølag lagt seg over Haugesund .
Mange som har levd en stund syntes det var mer snø før. «Alle» hadde snømann i hagen og snøballkrig vár helt vanlig. Ungene fikk ski til jul med tanke på vinteren i Haugesund,  de tok på skiene hjemme i hagen og gikk til nærmeste skibakke. Ennå er det tidlig på vinteren. Det kan komme mye snø og kulde ennå. Kanskje 2018 vil bli både snørik og kald. Da kan alle som har kjøpt snøfreser på Jula endelig ta dem i bruk.

Å jul med din glede!

Mye jul, men lite snø. Julehandelen gikk bedre enn noen gang, vi snakker minst 5 milliarder og enda har vi nyttårsaften igjen. Norge har det bra for tiden.

Nå er vi der igjen, midt mellom ingenting og det nye året. Romjulen brukes til å forberede nyttårsaften, da nye store måltider skal fordøyes, etterfulgt av raketter i store opplag. Selges nå på tilbud. 2018 er like uvisst som 2017. Politikken ser ut til å stabilisere seg i Norge, men enda vet ingen om Venstre går inn i regjeringen eller ei.
Ap Jonas basker på bakrommet med den fremtidige dannelse i partiet, og forsøker å finne ut hvor grensen går mellom flørt og seksuell trakassering. Er virkelig slike saker verdig et av landets største partier, med sentralstyremøte og kanskje ekstraordinært landsstyremøte?
Erna drar midtvinters til USA for å besøke president Donald Trump og ordner med skikkelig brobygging og vennskapsvedlikehold.
Oljeindustrien bygger videre og er fremdeles den viktigste kilden til skatteinntekter for Norge. Det bygges vindmølleparker, men hvor mye penger tjener de?
Snart er det vinter OL i Sør Korea, mens Nord Korea, noen mil unna, truer verden med atombomber og raketter. Hvor lenge kan den galskapen fortsette?
Nordmenn ser ut til å ha overvunnet ladeangsten, i alle fall kjøper de el-biler som bare det.
DAB radioen er innført over hele landet. NRK har tatt tilbake litt av «monopolet» med et hav egne kanaler fra klassisk til nyheter.
De behøver ikke gå langt etter «der ingen skulle tru at nåkon ville bu», makan til drittvær Norge har hatt i 2017 og alt regnet på Vestlandet er nesten til å gråte av. Om ikke været blir bedre i 2018, vil det snart melde seg krav om at avgiftene på flybilletter til syden blir fjernet.
Vi er i ferd med å bli et tungsindig folk av innemennesker som rømmer landsbygda og rotter oss sammen i byene.
Fortsatt Feliz Navidad

Boligmarkedet blir mye bedre i 2018

Aldri før har det vært så mange hus til salgs i Haugesund som akkurat nå. I verste fall kan det ta et år å få solgt et hus, men det lysner. Arbeidsmarkedet er i bedring og tegn tyder på at det begynner å røre på seg igjen.
Den psykologiske faktoren spiller selvsagt en stor rolle, optimismene og fremtidstroen er viktig når folk skal investere i hus og heim.
Mange mener 2018 vil bli et bedre år for eiendomsbransjen.

Dette huset er til salgs i Skillebekkgaten 10B, i et etablert boområde. 4 soverom, to kjøkken, to peiser, badstu, stor stue, kjellerstue, hall  og garasje.Et par hundre meter fra sjøen, kort vei til skoler, barnehager og kjøpesenter.  Pris 3.250 000

 __________________
Bjørn Eidsvåg var i byen og etterlyste Jesus!

Bjørn spilte «Etterlyst Jesus» i Festiviteten for fulle hus 14, 15 og 16 desember, og hadde ekstraforestilling den 17. desember.
Det er noe forunderlig med denne brumlebassen fra Sauda som har slått seg opp med en slags vise rock og pakket sine låter inn i hverdagsfilosofiske tekster. Han stiller de store spørsmålene, men innrømmer at han har ingen svar. Han er på leit. Over alt trekker han fulle hus. Bjørn Eidsvåg er kanskje den presten i Norge som har flest tilhørere. Skulle likt å vite hva den mannen tenker når han sitter for seg selv i baren etter nok en vellykket konsert.

 ________________________________

Det nærmeste vi kom vinter før jul

En snømann ved Salhusveien i Haugesund beundrer Johan Sverdrup, men han er borte nå! Heldigvis er Johan Sverdrup her fremdeles og bidrar til at Aibel i Haugesund har stor aktivitet på offshore i lange tider. foto geir kvam

____________________________________________________

Alt om skøyter:
6.01.86 ny verdensrekord på 5000

Kanadieren Ted-Jan Bloemen (31) gikk sist søndag i mål på fantastiske 6.01,86 på 5000 meter og slo den ti år gamle verdensrekorden til Sven Kramer, 6.03,32 fra Calgary. Bloemen har også verdensrekorden på 10.000 meter med 12.36,30

______________________________________________________

Julesanger på DAB til du blir sprø!

Nå i desember blir vi utsatt for julesangterror. Julekanalene på DAB spiller bare julesanger døgnet rundt, og så viser det seg at de ikke har så mange gode å velge mellom, derfor blir det omatt og omatt og omattat av Jingle Bells og andre fine klassikere. Men det går en grense for hvor julete vi kan bli, det er tross alt to uker til julaften.

Fredsprisen utdelt

Hele kongefamilien var til stede pluss en hel haug inviterte gjester. Nå har ICAN fått reisepenger til å dra ut og fortelle verdens ledere at de må kvitte seg med sine atomvåpen. En god tanke, men temmelig naiv.

Nå er det vindstille, snø og minusgrader!

Brøytebilene ute på kveldsarbeid i Haugesund.

______________________________________

Fy flate for et vær vi har hatt!

Julegrana i Haugesund knakk som en fyrstikk

Det skjedde natt til fredag. Julegrana på rådhusplassen i Haugesund knakk som en fyrstikk i stormen. Barometeret viser et gigantisk lavtrykk og det blåser og regner fortsatt, men det verste er over. Det skal bli kaldere og snøgrensen blir helt nede på 200 meter.
Det er ingen tvil. Været på Vestlandet har vært dårligere enn noen gang gjennom hele 2017. Årsaken til dette strides de lærde om. Kan det være klimaforandring, kan det være global oppvarming, kan det rett og slett være Al Gore? Sentrumsforeningen i Haugesund har kjøpt paraplyer til hele byen, det er billigere enn å bygge tak over Haraldsgaten, men hjelper lite på handelen.
I år har vi heller ikke julegater, og det er et stort savn for julehandlerne som heller tar turen til Oasen eller Raglamyr med gratis parkering og alt under tak.

 

______________________________________________________

– Det blir ikke jul uten snø,
sa redaktør Frimand Pløsen i Flåklypa tidene.

________________________________

President Donald Trump anerkjenner Jerusalem

Alt som har vært forsøkt tidligere, har ikke virket. Donald Trump anerkjente i går Jerusalem som Israels hovedstad, det er nytt.
At Hamas klikker, er ikke nytt. Det blir ikke fred i Midt-Østen før folk finner ut at det det de driver med er maktsyk dans rundt gammelt religiøst oppsop, og en lek med folks fantasi og naive tro.
Palestina er avhengig av NAV for å oveleve, Norge har gitt bort milliarder til dette «landet», og absolutt ingenting har skjedd i fredsprosessen.

 _____________________________________

Nobelsurret!

Nå er det snart på tide at ansvarlige politikere på Stortinget står frem og forklarer det norske folk  hva de egentlig mente i Nobelsaken omkring Carl i Hagen.
_______________________

Sjokoladefabrikkene liker ikke regjeringens nye «sukkeravgifter».

Melkesjokoladen blir dyrere, også Cola og Solo. Dette er et ledd i en ny offensiv mot fedme og overvekt. Avgiftene i seg selv har selvsagt marginal effekt, men når det er snakk om holdninger, kan mye gjøres.

________________________

Rundt null grader og nydelig vær!

_________________________

Leker med ilden:
Kim har skutt opp ny rakett!
_________________________

Meghan Markle og prins Harry forlovet

____________________________________

Petter Northug ikke med til OL.

Hele landet håpet han fant  formen og ble med til OL, men
han ble ikke tatt ut og ville ikke være reserve!

_____________________________________

Carl i Hagen mer enn god nok for Nobelkomiteen!

Carl I Hagen

Carl I Hagen har vært en markant politiker i Norge de siste 40 årene og man kan være enig med ham eller ikke, men uten Carl Ivar hadde Norge sett ganske annerledes ut i dag. Skulle bare mangle at ikke han får en plass i Nobelkomiteen.

___________________________

Budsjettet

Det norske statsbudsjettet for 2018 er i havn, Det blir fortsatt fokus på velferd og flere arbeidsplasser. Innvandringen holdes på et lavt nivå.
Et par «rare» prioriteringer, men det vil alltid bli slik når fire partier med forskjellige interesser skal bli enige om et budsjett.
___________________________________________