Ha en aldeles strålende mandag!

God mandag! Pluss 3 grader på Hauge i Haugesund i dag morges klokken 7.00. Skyet og litt nedbør.
Forsidebildet er imidlertid hentet fra Botn/Vågslid traktene, der mange haugalendinger har hytte.
Vi har vært inne i en periode med bedre vær enn på lenge og alle håper det varer til over påske.
Vårt nærmeste skiutfartssted Olalia i Vindafjord, en liten times kjøring fra Haugesund, har drømmeforhold, med massevis av snø, akkurat som i gode gamle dager.

Et bilde fra de gode gamle dagene på Olalia, på 50 tallet. Olalihyttas historie går tilbake til 1938, da den første hytta ble åpnet. Den ble senere utvidet i flere omganger. I 2014 ble nye Olalia bygget og består nå av 3 hytter, pluss uthus.

Fryser du i kveldingen. Hent inn ved om du har, og fyr i peiser og ovner. La varmepumpen gå, og ikke tenk på strømregningen, den frykter vi blir høy, enten vi vil eller ikke. Alle har fått ny måler, men nettleien er det gladeste vanvidd. «Din egen kraft» heter slagordet. Ja,ja, kall det hva du vil.

Ut og gå! Kle deg godt og frisk opp dagen med en liten spasertur rundt kvartalet, opp på en topp, inn i en vang eller på en kyststi du måtte ha i nærheten, det er enn så lenge gratis.
Det beste er å kroe seg foran peisen og lese en god bok, skrive en god bok, eller ta for seg dagens aviser og få med både sanne og usanne nyheter på TV, ikke minst det siste sladderet rundt Donald Trump og Kim Jung un og om  Xi Jinping virkelig vil bli en slags ny Mao i Kina nå når han kan sitte ved makten så lenge han orker.

Dette er så bra sagt!
– Fremdeles synes jeg hver eneste dag er for kort til alle tankene jeg ønsker å tenke, for kort til alle turene jeg ønsker å gå, for kort til alle bøkene jeg ønsker å lese og for kort til alle vennene jeg ønsker å besøke.

                                                                                                                                                          John Burroughs


Gå avslappet midt i bråket og stresset og husk den fryd som kan finnes i stillheten. Stå på god fot med alle mennesker så langt det er mulig uten å vike tilbake. Si din sanne mening stille og tydelig, lytt til andre, selv om de er kjedelige og ukyndige, for selv de har noe å si.

                                                                                                                                                   Fra Desiderata

 

Unngå å sette andre opp på en pidestall, før eller senere vil de falle ned.

Hver dag er vi gitt en ny sjanse til å lære noe nytt.

Frykt gjør deg overtroisk og er en av hovedkildene til ondskap. Å vinne over frykt er begynnelsen til visdom

Å være et godt menneske, er det største du kan bli.

En klok mann kan lære bort alt han vet til andre, men han vet fortsatt alt han vet!

På vei til Olalia en fin dag.

 

 

Tips for en bedre hverdag!

1. Beveg deg
«Uansett hvor gammel du er, og hva slags fysisk kondisjon du har, blir kroppen alltid yngre av mosjon og trening».

2. Tid for å hente deg inn igjen
«Tenk «godt nok» – det forenkler livet og reduserer stresset, og du lever lenger og er mer tilfreds.»

3. Søvn gjør deg sterkere
Søvnen bidrar til å styrke oppbyggingen av immunforsvaret, noe som reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdom, diabetes, depresjon og utmattelsessyndrom. En god søvn forlenger livet.

4. Sol deg – men bare passe mye
Så lenge man passer seg for ikke å bli brent, er det mer sunt enn farlig å sole seg. «Soling styrker helsen og holder mange sykdommer unna»

5. Spis deg frisk
«Det finnes også mat som styrker det viktige immunforsvaret vårt, og som beskytter mot betennelse og til og med leger den.»

6. Velg riktig drikke
«Ved å drikke nok væske skaper vi et sunt miljø for hele kroppen. Inntar vi for lite væske hver dag, fører det til at kroppen konstant fungerer på et uttørket nivå, og det kan gi grobunn for mange symptomer og sykdommer»

7. Pass på vekten din
«Du trenger ikke strebe etter å være slank, men unngår du overvekt, kan det gi deg mange ekstra leveår.»

8. Munnhelse gir allmennhelse
«Har du ikke betennelse i tannkjøttet, regner man med at det forlenger livet med over seks år.»

9. Bli en optimist
«Når optimisten møter problemer eller motgang, går han eller hun aktivt inn for å finne en løsning: «Hvordan skal jeg løse dette?», og ser for seg at det kommer til å lykkes. Dermed oppstår det ikke noen følelse av stress, frustrasjon og avmakt, og da unngår man forhøyet blodsukkernivå, økt betennelse og skader på immunforsvaret»

10. Vi trenger hverandre
«De som lever i positive forhold, det vil si har en god og nær familie, gode venner eller et kjært kjæledyr, kommer seg raskere etter sykdom og lever lenger.»

Fra Dr. Bertil Marklunds bok

PIANOET I «HAPPY GARDEN»
I Spania står et slitent gammelt piano med mange noter på samvittigheten, ute i bakhagen på restaurant «Happy Garden» i nærheten av El Raso, Quesada og Guardamar.

Piano er et akustisk, strenge musikkinstrument oppfunnet i Italia av Bartolomeo Cristofori rundt år 1700. Foto Geir Kvam