VÆRET

I dag er det grått, etter et par fine dager kom regnet tilbake igjen. og været i Haugesund har stort sett vært preget av regn i hele 2020. Det skrives tjukke bøker om været, men i den siste tiden dekkes alt med et eneste ord: Regn!
Ikke bare herjer et virus, men i tillegg har vi drittvær.
Haraldsgaten (arkiv)

É det sant at sommaren vá mærr sommar og vinteren mærr vinter før, eller vá været omtrent det samma, den gongen alle kjøpte melk i spann og fyrte med koks?  

Været på Haugalandet er vått for tiden. Temperaturen varierer mellom 2 og 7 grader. Vi vet ikke engang hvor snømåken er stukket vekk. Håper den er i garasjen om det skulle komme et fnugg.
Var vintrene mye mer vinter tidligere? Husker lange skiturer og evige hoppbakker. Måtte gjøre leksene etter mørkets frembrudd. Resten av dagen gikk vi på ski. Vi bygget snøborger og hadde snøballkrig. Tenkte ikke på at vinteren ville forsvinne, den bare gjorde det helt av seg selv.
Hei hvor det gikk på rattkjelke nedover Skillebekkgaten, helt til Esso sitt tankanlegg. Da var det vinter, da var det kaldt nok, da var det snø nok, da var det ingen som snakket om klima.
Vi fyrte med koks og ved og strømslukende panelovner, men ingen snakket om temperaturen på jorda eller global oppvarming. Importerte amerikanske dollarglis slukte bensin og var sterkt beundret.