HAUGESUNDSK

ORD FOR DAGEN:
«Det é fyst når ein mygg sette seg på ballane dine, du forstår at ikkje alt kan løysast med vold!»
Kristian Valen

Aviser med ei klypa salt!

VG så e den mest tabloide aviså i Norge, é ein opplevelse kver dag. I na står alt det du ikkje trenge vita, og hvis dårr står nåke du trenge vita, ska du ta det med ei klypa salt.
Men hu e jo kjekke å ha når du drikke kaffelatte på kafé.
Dagbladet e nåke aent, hu e ei slags tabloide utgave av tanta til Beate, overmoden ananas og kjerringa på skauen, fylt opp av sex, åndenes makt, Marie Simonsen og universets gåter. Politisk é Dagbladet litt her og litt der, litt raddis og litt grandiosa.
Så har du han Stanghelle, redaktør i den tidligare høyretabloiden Aftenposten, sett på som
ein knakande, framifrå, bladfyk, med krasse meiningar om både konge og fedreland, Mette Marit og mulla Krekar og andre utagerande folk og dyr. Kjent for å halda nynorsken i hevd og mykje anna han lika å stikka nasen i.
Kvar gong det oppstår nåke som é litt utanom det vanliga her i landet, må Stanghelle i Dagsnytt 18 eller på Dagsrevyen og forklara ka så foregår. Det Stanghelle ikkje veit noko om, treng ikkje du heller vita, for då é da ikkje vetandes, ville han kanskje sagt sjøl.
Du é ikkje skyldige, før du har fått Elden te advokat, hette det i bransjen, så é full av tabloide juristar, både med og uten laud, og dei jørr alt for å komma i avisene.
Tabloidene er komen for å bli, dei fyller eit stort tomrom i kverdagen og berike oss med nyheter frå i går. Folk like å lesa halvkveda viser og spør seg, – har me egentligt bruk for heile sannheten?
Geir