LEDER

Grunnen til at de finnes

Den eneste grunnen til at MDG og bompengepartiet finnes er oljevirksomheten. Uten den ville ingen hatt råd til å drive slik slaskepolitikk som Une Bastholm og de andre fanatikerne, som tror at verden bare dreier seg om dem og deres sære interesser.
Rødt kan bare eksistere i gode tider. De er en hån mot demokratiet og har så sære interesser at de bare får stemmer av gamle raddiser og grønne ungdommer uten verken innsikt eller dybdesyn.
Oslo, vår hovedstad, er en splittet by som mer og mer fremstår som en pøl av våre nye landsmenn og grønne syklister fra NAV.
Nå skal Vy gå fire ganger om dagen til og fra Gøteborg. Vi lurer nå litt på hvorfor?

Ensomt med verdens beste kommunikasjon

Det har vært mye pest og mange plager i fortiden. Menneskeheten har alltid måttet slite med sult, sykdom, fattigdom og krig, men nå, av alle ting, må vi lade geværene mot en ny livstruende fare, nemlig ensomhet.
Ironien er at vi kanskje aldri hatt så mange måter å kommunisere på med venner og familie som i dag. Menneskeheten har bedre mulighet til kommunikasjon enn noen gang. Før i tiden måtte vi banke på hverandres dører og bli invitert inn til en kopp kaffe for å få en prat. I dag flommer cyberspace over av all vår virituelle kommunikasjon, likevel er vi ensommere enn noen gang. Det er litt rart, er det ikke?
Mer og mer lukker vi oss inn i en digital verden med våre personlige duppeditt i lomma. Der er på skjermen det foregår, virkeligheten rundt oss er ikke så nøye lenger. Vi må følge med, kanskje dukker det opp noe nytt, noe spektakulært vi går og venter på, uten å vite hva det er.
Internett er en fantastisk oppfinnelse og selv om vi har hatt det i flere tiår, slutter vi ikke å bli fascinert. Vi drømmer om det store loddet, den fine bilen, den store reisen, huset i syden og det gode liv, som om det en dag skal hoppe ut av duppeditten og bli til virkelighet. Duppeditten er vår trøst og vår venn i ensomheten, derfor er livet best når vi er online, og kan surfe og zappe i cyberspace.

Hva med litt mer guts og noen visjoner?

Geir Kvam

En oppsummering av den politiske situasjonen i Norge er ikke bare plankekjøring. Vi kan ripe litt i overflaten og slå fast at Erna fortsetter som statsminister og Listhaug er tilbake på Stortinget som vanlig mening, etter å ha trukket seg som justisminister for å redde regjeringen.
Hareide fra Bømlo, med selvkomponert dialekt, trakk i noen tråder under prosessen med Listhaug, men noen store sprell turde han ikke å gjøre, derfor ligger partiet hans og vaker rundt sperregrensen fremdeles.
Jonas Gahr Støre trodde kan kunne bli statsminister dersom regjeringen gikk av på et mistillitsforslag, men satt igjen med lang nese. Det er ikke så lett å velte Erna av tronen, hun er både dyktig og erfaren. Nei, Støre må nok vente til neste valg, dersom han fortsetter så lenge, mange hvisker om at han vil måtte vurdere sin plass, dersom ikke Arbeiderpartiet får fremgang på gallupen.
Fremskrittspartiet gjør stor fremgang på alle meningsmålinger etter Listhaugsaken og partiet har fått tusenvis av nye medlemmer. Fortsetter det slik, blir Fremskrittspartiet like store som AP. Dersom ikke Jonas Gahr Støre & Co snart begynner å dra noen store politiske visjoner som appellerer til folk, går toget.
Ingen er tjent med at landets ledere krangler og slenger dritt om hverandre. Nordmenn liker fred og fordragelighet, vi liker å være best i verden på ski og skøyter og vet at vi aldri kan bli det i fotball.
Stortingsrepresentantene er valgt av folket og burde heller spre trygghet, inspirasjon og fremtidstro, i stedet for å stå på talerstolen og bjeffe.
Vi er verdens rikeste land og har en fantastisk veloppdragen befolkning som jobber og står på, dag ut og dag inn, vi har snart 10 000 milliarder «i banken» takket være oljeindustrien og de aller fleste har det rimelig bra , mange har det veldig bra.
Nå er det på tide å gå tilbake til tegnebordet og dra noen skikkelige nye streker,  ikke sånne moralske gammelmodige, men helt nye streker vi kan tro og bygge videre på, og alt behøver ikke dreie seg om 5G og milliarder.

To el-bil or not to el-bil?

Vi kjører el-bil for livet i Norge og Statoil kvittet seg med sine bensinstasjoner for noen år siden, kanskje ikke uten grunn, men det spørs hvor lenge trenden, som er unik i Norge, vil vare.
Batterikoden er ikke knekket, de veier for mye, er spinndyre og har for kort rekkevidde. De fleste el-bil eiere er fornøyd, men det er klart  tanker omkring ladingen og rekkevidden er en praktisk endring i dagliglivet bak rattet, mange har derfor en bensinbil i tillegg.

Frisk luft og nyheter

Kle deg godt og frisk opp dagen med en liten spasertur rundt kvartalet, opp på en topp, inn i en vang eller på en kyststi du måtte ha i nærheten, det er enn så lenge helt gratis.
Det er også godt å kroe seg foran peisen og lese en god bok, skrive en god bok, eller ta for deg dagens aviser og bla igjennom både sanne og usanne nyheter, ikke minst det siste sladderet rundt Donald Trump og Kim Jung un. Xi Jinping som kan bli en ny Mao i Kina nå når han kan sitte ved makten så lenge han orker. Putin får skylden for gassangrep på tidligere spion. Iran er så gammeldags at det gjør vondt. Cubanerne har fått smaken på resten av verden, og vil ut og reise. Storbritannia er på vei ut av EU.

Så ble det ingen regjeringskrise

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug

Det er ingen tvil om at Jonas Gahr Støre hadde håpet på å bli statsminister i denne omgang, men han fikk det ikke til! Da Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i dag morges «røyk pokalen». Kristelig Folkeparti slapp litt lettere, men får fremdeles skylden for at Sylvi Listhaug måtte fratre. Om de kommer over sperregrensen på grunn av dette, gjenstår å se. I mellomtiden fortsetter Erna sitt regjeringsprosjekt med døren åpen for KrF om de ønsker å være med.
Om Jonas får flere sjanser i denne perioden til å velte regjeringen er usikkert. KrF tør neppe kaste seg ut på så djupt vann en gang til. SV og Senterpartiet har gjort seg til kjedelige «naggere» i saken og får ingen gevinst.

Putin «for ever»

Presidentvalget i Russland resulterte i at Vladimir Putin blir gjenvalgt for 6 nye år. Nå får vi håpe at konflikten med Storbritannia ikke eskalerer, men finner en diplomatisk løsning på sikt. Kanskje noen er tjent med en kald krig, ikke vet jeg, men i en globalisert verden er det kanskje bedre å være venner, kunne snakke sammen og finne felles løsninger som er til det beste for land og folk. Også russerne søker det gode liv, mange reiser til vesten og investerer i hus og eiendom.
Selvsagt kan vi ikke finne oss i at noen begynner å forgifte folk «på åpen gate». Russerne skal ha fotball VM, men hvor stas blir det, dersom landets ledere er på kant med resten av verden?

Nå må Arbeiderpartiet ta seg en pære!

Det er på tide at Arbeiderpartiet og SV roer seg i Listhaugsaken, den kan komme tilbake som en bomerang og treffe dem i nakken ved neste korsvei. Jeg skjønner ikke at de tør utsette seg selv for denne hetsen mot en enkeltperson, bare fordi hun har spissformulert en mening med litt sarkasme. I denne saken har Arbeiderpartiet klart å lage stor ståhei, for svært lite og saken har ingenting med Utøya å gjøre. Dersom det blir regjeringskrise av en slik sak, er det duket for mye flisespikkeri i Stortinget fremover og nåde den som ytrer sin mening, dersom den ikke er politisk korrekt.

I min stue

Klokken er 1.10. Jeg er nyhetsfreak og forsøker å forstå.
Italia, Iran, Putin, Trump, Xi Ping, den hysteriske krigen i Syria, konflikten Israel og Palestina, sulten, hungersnøden, Kim Jung un, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat og papiravisene, Brexit, galaksene, Gud, Tesla, bensinprisene, fortiden, fremtiden og kanskje viktigst av alt, dagen i dag. Men jeg sier ikke det er lett!

Listhaug i hard vær

Landets justisminister Sylvi Listhaug havner ofte i hardt vær, fordi hun er så frittalende og kaller en spade for en spade. Nå har venstresiden på Stortinget, inkludert KrF, bestemt seg for å gi henne en reprimande, men uten mistillit, fordi hun har gitt Arbeiderpartiet en ufordelaktig karakteristikk.
Et voldsomt kok i media, med NRK i spissen. Her skal det tolkes og diskuteres, Sand og Takvam uttaler seg i øst og vest om hva de synes og tror.  Listhaug har mange tilhengere, ikke bare fordi hun er i Fremskrittsparitet, men fordi hun er Sylvi Listhaug. Støre tror fremdeles han kan vinne halve kongeriket med å bruke enhver anledning til å rakke ned på regjeringen.

I går falt vi fra en VM tittel

Det er ikke hver dag vi faller fra en VM tittel, men det gjorde vi i går i Amsterdam. Sølv er nederlag sa Knut «Kuppern» Johannesen for mange år siden. Men i går var det ikke nederlag, det var et uhell som kan skje for den beste og det var akkurat det det gjorde. Sverre Lunde Pedersen er verdens beste skøyteløper for tiden, derom hersker ingen tvil. Beklager, men jeg husker ikke navnet på han som ble verdensmester. Neste år er det nytt VM og da skal vi holde oss på beina!

Skal vi arrangere OL igjen, eller skal vi sære oss videre med snart 9000 milliarder på bok og bilfrie storbyer?

Nå tar Lillehammer til orde for at Norge skal søke om OL igjen, med en prislapp på 20 milliarder. Vi har allerede de fleste fasilitetene og tanken er at enkelte grener skal fordeles på de største byene i landet. Vi snakker om 2026 og en bestemmelse må bli tatt innen 1. april, da har vi ett år på oss til å skrive søknad.
Selvsagt dukker «grumpene» opp med sine sære meninger. De var sikkert imot tidenes OL på Lillehamer i 94 også.

Den utrolige tenkbare, men ubegripelige evigheten

100 millioner beboelige planeter i hver galakse, og det finnes uendelig mange galakser. Der har du størrelsen! Vi er ganske sikkert ikke alene. 

Lite global oppvarming den siste tiden?

Det er ikke måte på hvor kaldt det kan bli. På Skokland i Haugesund ble det målt 17 minus i går. På tross av tilkjørte trailerlass, på trailerlass, er Obs Bygg hele tiden utsolgt for ved. Det er altfor mange haugalendinger som har full tiltro til den globale oppvarmingen, og stiller uten ved i garasjen eller uthuset, når kulda setter inn.


Det blir for penger av en milliard her og en milliard der

Stortingspresident  Olemic Thommessen er ikke lenger stortingspresident.

I Norge øser vi ut milliarder til innvandrere, og det skal være helt i orden. Ingen vet egentlig hvor mange det blir til slutt og ingen politiker tør ta i saken med ildtang. Det er ikke politisk korrekt å snakke om hvor mye det koster.
Stortingspresident Olemic Thommessen kom i hardt vær. Han hadde tydeligvis brukt for mye penger på oppussing av landets mest kjente byggverk som ligger midt i Oslo og huser Nasjonalforsamlingen.

Ble folk i Norge lykkeligere om stortingspresidenten blir skiftet ut? Ble ombyggingen på Stortinget billigere da Thommessen gikk av? Er det noen som bryr seg om hva Lundteigen mente?
I Norge er det sånn at noen «må» ta skylden enten de har den eller ikke, noen må gå. Det er typisk norsk å lete etter syndebukker, en å henge «klovnehatten» på. I denne saken var det Olemic Thommessen som fikk skylden, selv om det ikke var hans skyld.

 

Noen som kjenner seg igjen?